How To: povlačimo idealni potez tušem

03.09.2019.

Kako ponoviti makeup s pariških pista?

Tuš je klasik u svijetu šminke koji nikada ne izlazi iz mode. Na prošlim Tjednima mode, vizažistice su eksperimentirale s bojom i formom – a sve u cilju naglašavanja individualnosti svakog modela.

 

 

Tuš je uvijek win-win opcija i dobar naglasak vašem make-upu. U novoj sezoni, višebojne linije temeljene na kontrastu gradijentnih nijansi i različitih tekstura bit će posebno relevantne. Slobodno miješajte olovke za usne i oči različitih nijansi i tekućih tekstura, stvarajući crvene, plave, zelene, narančaste futurističke linije i podebljane punk mačkaste forme. Što je svjetlija i neobičnija, to je bolja – velik i naglašen cat-eye trebao bi privući svu pažnju na sebe. Želite produžiti šminku? Prethodno nanesite bazu na kapke, puder i tek nakon toga upotrijebite olovku. Rezultat se također može popraviti setting puderom.

 

 

Kako biste nacrtali savršen cat-eye, sjednite u udoban položaj i lagano držite ogledalo. Pogledajte prema dolje, radi praktičnosti naslonite laktove na stol kako vam ruke ne bi drhtale tijekom procesa. Počnite crtati liniju olovkom – to će vam olakšati podešavanje ako vam ruka drhti ili strelica  ne ispadne dobro. Tek nakon toga počnite ga crtati tekućim eyelinerom. Kako biste to dobro učinili, stavite dvije točke: jednu gdje se završava linija rasta trepavica, drugu gdje završava pregib gornjeg kapka. Vaš je zadatak spojiti ove dvije linije što je moguće ravnomjernije. Važno je da vrh bude strogo usmjeren prema gore, u suprotnom izgled će izgledati tužno i pomalo umorno.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako nositi potpetice bez brige o povredama?

Jednostavna pravila za one koji ne mogu zamisliti svoj život u ravnim cipelama

5 pametnih pitanja koja si morate postaviti prije kupovine

U novom svijetu informirane potrošnje, moramo razmišljati o svim modnim željama

Kako produljiti osjećaj sreće poslije godišnjeg odmora?

Savjeti koji će vam pomoći da ostanete sretniji i nakon praznika

Pet znakova da vam vaša hidratantna krema ne odgovara

Koje "simptome" ne smijemo zanemariti?

15 najboljih proizvoda za oblikovanje obrva

Savršene obrve više nisu nemoguća misija!

▲ Povratak na vrh