Jeste li probali čudotvorni Budwig doručak?

03.09.2018.

Tajna je u kombinaciji nemasnog sira, ulja i sjemenki lana

 Znamo da je doručak najvažnije obrok i da treba biti zdrav, no postoje razlike u načinima pripreme i kombinaciji namirnica te rezultatima koje daju. Njemačka biokemičarka Johanna Budwig  shvatila je važnost esencijalnih masnih kiselina za zdravlje te na temelju svojih otkrića razvila metodu kojom se ljudi koriste ne bi li uravnotežili narušenu ravnotežu stanica i spriječili pojavu mnogih bolesti. Uvidjela je da pojedine namirnice mogu preventivno djelovati na pojavu kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, nekih vrsta raka i mnogih drugih bolesti.

Lanene sjemenke su najbolji izvori omega 3 masnih kiselina koje u kombinaciji s proteinom poput nemasnog sira stvaraju spoj lipoprotein od kojeg su napravljene membrane naših stanica.

Iz ovih otkrića nastao je takozvani Budwig doručak za kojeg mnogi tvrde da je put do ozdravljenja i kada su u pitanju teške bolesti.

Recept za Budwigovu kremu:
4 žlice svježeg zrnatog sira
2 žlice organskog lanenog ulja
1 žlica lanenih sjemenki
voće i orašasti plodovi po želji

U posudu stavite svježi sir, prelijte ga s lanenim uljem i dobro pomiješajte štapnim mikserom sve dok ne dobijte kremastu teksturu, a cjelokupno ulje nije sljubljeno sa sirom.
Smjesu prelijte preko lanenih sjemenki koje ste prethodno samljeli u aparatu za mljevenje kave.
Ručno promiješajte sastojke, pa preko svega dodajte komadiće voća poput banana, šljiva, šumskih bobica te nekolicine orašastih plodova poput oraha i badema. Budwigovu kremu pojedite najkasnije 20 minuta od kada ste ju pripremili.

Piše: V.S.

Foto: Instagram/@attiliobertuzzo

Preporučujemo

Pročitajte i...

Zašto ne biste zaplesali balet?

Intervju s Andreom Solomun o novom projektu &Ballet

Zašto biste trebale planirati odlazak u krevet uvijek u isto vrijeme?

Kako jasan obrazac spavanja poboljšava zdravlje?

Zobeno mlijeko - koja je korist napitka koji možete napraviti i sami?

Sve što trebate znati o biljnim alternativama kravljem mlijeku

▲ Povratak na vrh