Kako se osjećati fantastično u svakoj dobi?

07.03.2018.

U moru proizvoda koji su nam dostupni kako bi se osjećali mlađe, zaboravili smo na proizvode koji će učiniti da se osjećamo bolje bez obzira na godine

Godine su ionako samo broj. Neovisno o tome kolik ogodina imamo, imamo puno pravo osjećati se dobro. Neovisno o tome mislimo li pritom na samo na zdravlje ili i na ljepotu, uz adekvatnu brigu o sebi, osjećati se dobro postaje nam svakodnevica, a ne imperativ koji ganjamo iz tjedan u tjedan kad napokon nađemo vremena za sebe.

Zato u nastavku otkrijte kako se pravilno brinuti o sebi i osjećati se dobro u svakoj dobi:

Dvadesete

  • Počnite misliti o onome što jedete!

U dvadesetima gotovo svi živimo slobodnije i bezbrižnije, a to nekako utječe i na odabir naše hrane koja se često sastoji od pekarskih proizvoda i brze hrane. Naravno, tijelo se bez problema rješava toksina i nečistoća početkom dvadesetih, međutim dolaskom 25+ godina, tijelo ne može pratiti takav ritam i treba našu pomoć. Stoga, pomozite si i izaberite zdravije namirnice za sebe.

  • Pazite na kožu!

UV zaštita! Želite li imati dobru kožu cijelog života i želite li da vam koža bude zahvala, brinite o njoj. Potrebna joj je svakodnevna njega i hidratizacija, izvana, ali i iznutra, a ako želite imati lijepu kožu u 30-ima, 40-ima i tako dalje, počnite odmah.

Tridesete

  • Krećite se!

Kao što smo već naglasili u dvadesetima tijelo može svašta podnijeti, no kasnije nam loše navike dolaze na naplatu. U tridesetima metabolizam nam se usporava i teže postižemo kondiciju, stoga stvorite navike kretanja kako biste održali svoje zdravlje.

Četrdesete

  • Manje je više!

Ne bojite se godina i bora! Gotovo sve žene u četrdesetima osjećaju da gube sebe te se počinju skrivati iza veće količine šminke. Izgledat ćete mnogo bolje s manje šminke, i to dozirane na pravim mjestima. Držite se dobre podloge, rumenila, ruža i maskare.

  • Stimulirajte mozak!

Kroz četrdesete godine steknemo navike kojih se teško rješavamo, ali ovo je pravo doba da to napravite. Počnite s aktivnostima koje niste prije probali, osjećate ćete se svježije i aktivnije!

Vratite se k vama i stvarima koje vas čine. Ako ste voljeli rock glazbu, poslušajte je. Idite na koncerte, izađite! Budite osoba koja ste nekada bili, samo zato što ste zreli ne znači da više nemate iste interese.

Piše: A.D.
Foto: Sarah GrayJazmin Quaynor on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

14 najboljih proizvoda za samotamnjenje

Otkrijte proizvode koji će vašoj koži dati prirodan ljetni sjaj i dojam preplanulosti

20 kultnih beauty proizvoda koji se moraju naći u svakoj kozmetičkoj torbici

Otkrili smo koji su to beauty proizvodi preživjeli test vremena i obožavaju ih i poznati vizažisti

25 tekućih pudera za suhu kožu

Donosimo vam izbor tekućih pudera idealnih za suhu kožu

10 brendova prirodne i organske šminke koje obožavaju i poznati vizažisti

Učinite sami sebi uslugu i počnite koristiti prirodne i organske proizvode na svojoj koži!

10 savršenih ljetnih bronzera

Otkrijte kako postići preplanuli izgled kojem svi težimo u ljetnim mjesecima!

Ove sezone nosimo metalizirana sjenila za oči

Otkrijte kako ukomponirati ovaj veliki beauty trend u svoju svakodnevicu

▲ Povratak na vrh