Kako se probuditi s idealnom kožom nakon prekratke noći?

Vichy Idealia njega
03.04.2015.

Vichy ima rješenje za naše probleme

San predstavlja jednu trećinu našeg života. Baš poput cijelog tijela, koža spava, no upravo tijekom sna, njena obnova aktivnija je nego ikada. Između ponoći i jedan ujutro, obnova kože je na svom vrhuncu i ovoključno razdoblje Vichy naziva duboki san kože.

Prekratke noći ili loša kvaliteta sna otežavaju obnavljanje kože što rezultira njenom lošom kvalitetom nakon buđenja. Idealia Skin Sleep Vichyev je odgovor na potrebe žena čiji dinamičan život negativno utječe na njihov san. Zahvaljujući Idealia Skin Sleep noćnom gel-balzamu, bez obzira na kvalitetu i trajanje sna, koža nakon buđenja izgleda popunjenije, odmorena je, svježa i blistava.

 

Vichy Idéalia

 

Koža se mijenja unutar 24-satnog ciklusa: tijekom dana koža stimulira obrambenu funkciju, dok se preko noći obnavlja, hrani i odstranjuje otrovne tvari koje se talože kroz dan. Proces obnavljanja najintenzivniji je između ponoći i jedan sat ujutro, kada je stanična dioba na vrhuncu.

Ovom ključnom period dali smo naziv DUBOKI SAN KOŽE. To je period koji uvjetuje cjelokupnu aktivnost kože tijekom noći: intenzivira se stanična diferencijacija i reorganizacija, obnavlja se funkcija stanične barijere , ubrzava se mikrocirkulacija te se povećava deskvamacija (ljuštenje).

 

Vedrana Rubil, Vichy i Ivana Šušnja, Anaviglam Beauty Blog

Vedrana Rubil, Vichy i Ivana Šušnja, Anaviglam Beauty Blog na predstavljanju Idealia njege

 

Loša kvaliteta sna ili neprospavana noć nepovoljno utječu na obnavljanje obrambene funkcije i hidrataciju kože. Nedostatak sna također utječe na oslobađanje hormona stresa kortizola koji dodatno doprinosi starenju kože, a odgovaran je za iscrpljen izgled lica. Prekratke noći i loša kvaliteta sna ostavljaju vidljive posljedice na kvaliteti naše kože koje uočavamo ujutro, kada se probudimo: bezličan i neujednačen ten, crvenilo, izraziti znakovi umora, tragovi jastuka na licu.

Za idealnu kožu nakon buđenja, čak i ukoliko su noći prekratke, Vichy je razvio novu noćnu njegu Idealia Skin Sleep koja djeluje na obnavljanje kože tijekom noći i pomaže stvaranju vidljivih učinaka poput obnavljajućeg sna. Aktivni sastojci njege IDEALIA Skin Sleep odabrani su zbog njihove sposobnosti djelovanja na stanične mehanizme, ometene zbog problema sa spavanjem.

Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kakve veze ima kozmetika s vrhunskom gastronomijom?

Odgovor su saznale uzvanice sinoć održane ekskluzivne 3D mapping večere

U potrazi ste za idealnim boosterom za početak dana?

Želite snažniju, puniju kožu zdravog sjaja? Kako tijelu trebaju vitamini i minerali, tako su oni potrebni i našoj koži. Zato na scenu stupa Minéral 89, inovativni proizvod iz Laboratorija Vichy koji možete koristiti tijekom cijele godine, bez obzira na tip kože

Kako možete povećati hidrataciju kože svaki dan?

Nakon ljetnih godišnjih odmora i povratka u svakodnevnu rutinu, posebnu pažnju trebamo posvetiti koži lica kojoj je potrebna dubinska hidratacija i oporavak

Usporite i ostanite mladi! Kako to postići? Uz Vichy Slow Âge!

Osvojite 100 uzoraka inovativne „slow ageing“ njege iz Laboratorija Vichy

Dobitnice uzorka Vichy Slow Age inovacije su...

Dijelili smo čak 100 uzoraka za sve one koji su ispunili naš kviz

Dijelimo UZORKE nove dnevne njege koja djeluje na znakove starenja u nastajanju

Na temelju 9 godina istraživanja, Laboratoriji Vichy identificirali su fenomene koji svakodnevno djeluju na starenje kože prije stadija vidljivih znakova starenja i koji se gomilaju pod utjecajem okoliša (UV zračenja, zagađenja), emocija (stresa, umora) i stila života

▲ Povratak na vrh