Kakvu je olovku za obrve koristila Frida Kahlo?

13.03.2018.

Frida Kahlo bila je poznata po svojim spojenim obrvama, a sada nam je napokon poznato i koju je olovku koristila kako bi ih naglasila

Spojene obrve su tradicionalno poimane kao neprivlačno obilježje ženskog lica, no Frida Kahlo ih je ponosno nosila i koristila kao još jedan način kojim je prkosila uvriježenim standardima ljepote i strogom patrijarhalnom društvu. Kasnije ove godine u londonskom muzeju Victoria & Albert bit će otvorena izložba o slavnoj meksičkoj umjetnici, a na njoj će izložena biti i olovka za obrve koju je Kahlo koristila.

Radi se o Revlonovoj olovci za obrve kojom je Kahlo dodatno naglašavala svoje raskošne obrve. Olovka će biti izložena u svom originalnom pakiranju s više od 200 drugih predmeta koji su pripadali umjetnici kao što su nakit, odjeća i šminka.

Originalna Revlonova olovka se više ne proizvodi, no Refinery29 je uspio saznati da joj je vrlo slična Soft Black Colorstay Pencil koju Revlon i dalje ima u ponudi.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

13 sjajnih modnih izložbi koje možete pogledati 2018. godine

Pred nama je godina sjajnih modnih izložbi koje se održavaju u muzejima i galerijama diljem svijeta

Najbolje olovke za oblikovanje obrva

I u ovoj sezoni naglasak je stavljen na pune i naglašene obrve, a vizažisti tvrde da su upravo one savršen okvir za naše lice i da mogu transformirati vizuru

Kakve ćemo obrve nositi ove sezone

Modeli Njujorškog tjedna mode pokazali su nam kakve obrve nositi ove jeseni za savršeno uokviren pogled

Genijalna make up fora Lane Del Rey

Poznata pjevačica i model otkrila je zanimljive načine kako koristi olovku za obrve

Microblading mijenja život vaših obrva!

Nakon što nijedna olovka, puder, pigment ili gel nije pomogao vašim rijetkim obrvama stiže revolucija zvana microblading!

▲ Povratak na vrh