Microblading mijenja život vaših obrva!

20.01.2017.

Nakon što nijedna olovka, puder, pigment ili gel nije pomogao vašim rijetkim obrvama stiže revolucija zvana microblading!

Tajna ovog trajnog rješenja za puniji i ljepši izgled obrva leži u tetoviranju – no, iako možda zvuči bolno, doista nije. Kako se izvodi tretman kojeg smatraju najvažnijom inovacijom ove godine otkriva nam guru microbladinga Piret Aava, aka Doktorica za obrve, iz New Yorka.
Njezine su klijentice brojne zvijezde, od Olivie Palermo do JR Smitha.

 

Microblading je oblik tetoviranja
Za razliku od uobičajenog tetoviranja, microblading je vrsta umjetničkog tetoviranja uz pomoć malog ručnog alata, nalik na ‘nožić’, kojim se iscrtavaju vrlo tanke dlake, a cilj je što prirodniji izgled. Ne tretira se duboko u kožu kao kod običnog tetoviranja, već se pigment nanosi ispod površine kože.

 

 

Potrebno je vrijeme
… za analizu obrva i određivanje što prirodnog oblika za svaku osobu. To se radi uz pomoć posebnog šestara dizajniranog za lice i za to je potrebno najviše vremena. Zato Aava svojim klijenticama rezervira termin od 2 sata, iako sam tretman iscrtavanja obrva traje oko 20-tak minuta, a nakon tretman potrebno je oko 7 dana da se koža umiri.
‘Tjedan dana uoči tretmana potrebno je prestati piti alkohol, aspirin i koristiti kreme sa retinolom, jer ovi sastojci utječu na kožu na način da je tanja, a krvarenje jače’, otkriva Piret.

 

Ne boli (previše)
Bol je relativna, pa ovisno od osobe do osobe, nekoga će manje, a nekog više boljeti. Ustvari, više je neugodan osjećaj poput grebanja ili slično. Zato se prije tretmana na područje obrva nanosi anestetička krema, kako bi se eliminirao svako osjećaj neugode kod klijentica.

 

Njega nakon je vrlo važna
Tjedan dana nakon microbladinga potrebno je posebno njegovati tretirano područje. Potrebno je izbjegavati sve preparate za skidanje make-upa i umivanje lica vodom. Neke osobe osjećaju i lagano peckanje kože i crvenilo, što savršeno može umiriti vazelin krema. Prvih dana obrve mogu izgledati tamnije od prirodnih, no boja će se s vremenom ‘isprati’ za 30 do 40 posto.

 

Resultati traju i do 3 godine
Ovisno o vašem tipu kože i stilu života, Aavine klijentice se vraćaju svakih 6 mjeseci na sitne korekcije, no pravi rezultat traje i do 3 godine.

 

N. Petan

Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Olivia Palermo najavila vlastitu modnu liniju!

Napokon ćemo se moći obući u njen dizajn!

Šetnja Parizom: Olivia Palermo u savršenoj jesenskoj jakni

Trendseterica u vjetrovki Karl Lagerfeld

Ljubav i tetoviranje u novom stylish salonu

Upoznajte par koji je iza divnog novog zagrebačkog tattoo studija

15 najboljih proizvoda za oblikovanje obrva

Savršene obrve više nisu nemoguća misija!

▲ Povratak na vrh