“Microneedling” – može li tretman mikroiglicama zaista transformirati našu kožu?

12.03.2019.

Prednosti i mane tretmana iglama

“Microneedling” je višenamjenski tretman za liječenje kože lica koji cilja na sve od ožiljaka od akni do gubitka kose. Za one koji žele poboljšati izgled kože, riješiti se ožiljaka, pojačati kolagen, ili potaknuti rast kose, mikroiglice mogu ponuditi minimalno invazivno rješenje. Praksa seže u 1995. godinu, ali je posljednjih godina dobila na popularnosti zahvaljujući napredku u tehnologiji.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALCHEMY 43 (@alchemy43) on Mar 6, 2019 at 11:35am PST

Jednostavno rečeno, microneedling je umetanje vrlo finih kratkih igala u kožu u svrhu pomlađivanja. Najpopularniji (i isplativiji) uređaj za tretman, poznat je kao dermaroler, sastoji se od mikro-finih igala koje se kreću u promjeru od 0,5 do 2,5 milimetra.

 

Microneedling nudi prilično neposredne rezultate, no također obećava i poboljšanje strukture kože tijekom vremena.
“Od samih mikroiglica, izgledat ćete punašni, ružičasti i svijetli nekoliko tjedana. Kratkoročno čini kožu blistavijom od upale i površinskog oticanja”, kaže dermatologica Alexiades. Prema studiji iz 2008. godine, koža tretirana s četiri tretmana mikroiglicama u razmacima po mjesec dana nakon završetka liječenja pokazala je do 400% povećanje kolagena i elastina.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Traci Andreason, RN BSN 💉 (@facebytraci_formspa) on Mar 8, 2019 at 12:10pm PST

Tretman se može koristiti i u svrhu borbe prtoiv celulita i obješene kože, te stimuliranja rasta kose, no dermatolozi preporučuju kombiniranje samog tretmana s preparatima i laserskim tretmanima, “Često tretman s mikroiglicama koristimo kao priliku da primijenimo preparate protiv starenja koji će bolje prodrijeti kroz ubod igle. Kada kombinirate s preparatima, imate priliku stvoriti kolagen. Kad se kombiniraju s radiofrekvencijom, možete vidjeti kako se tkivo steže tijekom mjeseci “, tvrde dermatolozi.

Također preporučuje se ne pretjerivati s tretmanom i koristiti kreme za njegu lica, jer takva vrsta tretmana traži da sa svojom kožom budemo još nježniji nego inače.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

7 navika koje vas čine starijom nego što jeste

Savjeti za zdraviji i mlađi izgled

Pet jednostavnih i zdravih navika za lijepu kožu

Kožu treba njegovati izvana i iznutra pa je potrebno pridržavati se ovih navika za njezin ljepši i zdraviji izgled

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

▲ Povratak na vrh