Mnogi stručnjaci tvrde da je ovo zapravo najvažniji korak njege lica!

24.01.2020.

Pronašli smo najbolje čistače lica jer bez dobrog čišćenja ostali koraci neće biti efektivni!

Na prvi pogled moglo bi se činiti da čišćenje lica nije tako važan korak dnevne njege. Naravno, važno je skinuti šminku prije spavanja, ali ako ste mislili da nije toliko važno koji proizvod koristite i da je dovoljno da osjetite da je lice čisto i spremno za hranjive kreme, niste bili u pravu.U posljednje vrijeme na tržištu se pojavilo mnoštvo brendova koji govore o važnosti pravog odabira proizvoda kojim ćemo očistiti lice. Pretpostavljamo da već znate obični sapun nije dobar odabir jer će isušiti kožu, ali to nije jedino što možete krivo učiniti pri čišćenju lica.

Svakako je važno pri odabiru razmisliti koji tip kože imate te izabrati odgovarajući čistač- onima s kožom sklonom aknama pasati će čistači s antiupalnim sastojcima poput salicilne kiseline, dok će onima sa suhom kožom više odgovarati oni koji će osim što će očistiti lice, ujedno i njegovati kožu hranjivim sastojcima.U svakome slučaju, bez dobrog čišćenja ostali hranjivi koraci koje ćete nakog toga nanijeti  neće biti 100% djelotvorni. Iako je proces čišćenja kratak te proizvod ne ostaje dugo na licu jer se najčešće ispire ili obriše, neki brendovi počeli su  čak i u svoje „čistače“ dodavati aktivne sastojke, poput Vitamina C, kako bi već u ovom prvom koraku djelovali na lice.Popularni južnokorejski princip „ double cleansinga“ prvo sa uljnim, a onda pjenastim čistačem, također je dodatno popularizirao važnost ovoga koraka dnevne njege. Pojavili su se i brendovi koji su se isključivo specijalizirali za proizvode za čišćenje lica- poput američkog Holifroga i njihove široke ponude čistača za razne tipove kože.

Mi smo prošvrljali webshopovima omiljenih brendova raznih cjenovnih razreda u potrazi za proizvodima za čišćenje lica koji će očistiti lice najkvalitetnijim sastojcima i najinovativnijim formulama. Pogledajte ih u našoj galeriji!

 

Piše: J.R.

Fotografije: Products, Instagram

Pročitajte i...

ELLE 5 beauty minuta: Petra Kurtela

Stylish glumica otkrila nam je svoju beauty filozofiju!

Pronašli smo brendove slične kultnom The Ordinaryju

Koji još beauty brendovi nude kvalitetne, a cjenovno prihvatljive proizvode?

Intervju: Marija Tadić, osnivačica brenda L'aventure en Primitivance

Obožavani domaći beauty brend o kojem svi pričaju!

Koju dnevnu kremu za lice koriste Alexa Chung i Victoria Beckham?

Otkrili smo tajnu svježeg izgleda naših omiljenih Britanki

Jedna mala promjena na kojoj će vam koža i kosa biti jako zahvalne

10 svilenih jastučnica koje će vaša koža i kosa obožavati

▲ Povratak na vrh