Mnogi stručnjaci tvrde da je ovo zapravo najvažniji korak njege lica!

24.01.2020.

Pronašli smo najbolje čistače lica jer bez dobrog čišćenja ostali koraci neće biti efektivni!

Na prvi pogled moglo bi se činiti da čišćenje lica nije tako važan korak dnevne njege. Naravno, važno je skinuti šminku prije spavanja, ali ako ste mislili da nije toliko važno koji proizvod koristite i da je dovoljno da osjetite da je lice čisto i spremno za hranjive kreme, niste bili u pravu.U posljednje vrijeme na tržištu se pojavilo mnoštvo brendova koji govore o važnosti pravog odabira proizvoda kojim ćemo očistiti lice. Pretpostavljamo da već znate obični sapun nije dobar odabir jer će isušiti kožu, ali to nije jedino što možete krivo učiniti pri čišćenju lica.

Svakako je važno pri odabiru razmisliti koji tip kože imate te izabrati odgovarajući čistač- onima s kožom sklonom aknama pasati će čistači s antiupalnim sastojcima poput salicilne kiseline, dok će onima sa suhom kožom više odgovarati oni koji će osim što će očistiti lice, ujedno i njegovati kožu hranjivim sastojcima.U svakome slučaju, bez dobrog čišćenja ostali hranjivi koraci koje ćete nakog toga nanijeti  neće biti 100% djelotvorni. Iako je proces čišćenja kratak te proizvod ne ostaje dugo na licu jer se najčešće ispire ili obriše, neki brendovi počeli su  čak i u svoje „čistače“ dodavati aktivne sastojke, poput Vitamina C, kako bi već u ovom prvom koraku djelovali na lice.Popularni južnokorejski princip „ double cleansinga“ prvo sa uljnim, a onda pjenastim čistačem, također je dodatno popularizirao važnost ovoga koraka dnevne njege. Pojavili su se i brendovi koji su se isključivo specijalizirali za proizvode za čišćenje lica- poput američkog Holifroga i njihove široke ponude čistača za razne tipove kože.

Mi smo prošvrljali webshopovima omiljenih brendova raznih cjenovnih razreda u potrazi za proizvodima za čišćenje lica koji će očistiti lice najkvalitetnijim sastojcima i najinovativnijim formulama. Pogledajte ih u našoj galeriji!

 

Piše: J.R.

Fotografije: Products, Instagram

Pročitajte i...

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

Krema za ruke sad je prijekopotrebna- izabrali smo 10 najboljih

Zbog češćeg pranja ruku koža se ubrzano isušuje

Uz ovih 10 kultnih ulja koža će vam doslovno blistati!

Pronašli smo najbolje primjerke za ultimativnu njegu lica!

Manikura koju ćemo obožavati ovog proljeća

Instagram voli #rainbowmanicure

ELLE Intervju: Jelena Skendžić, osnivačica Skintegre

Saznali smo sve o omiljenom domaćem beauty brendu!

Huda Kattan napokon predstavila i njegujući proizvod!

Huda beauty baca se u preparativnu kozmetiku

▲ Povratak na vrh