Ono što jedete se vidi na vašem licu

02.12.2014.

Hrana prepuna glutena, konzumacija vina, dehidratacija - vaš ten je u opasnosti

Ako je vjerovati stručnjacima za zdravu prehranu, kao što je dr. Nigma Talib, neke stvari su apsolutno jasne. Naime, doktorica Talib jedna je od stručnjakinja za čitanje prehrane “s lica”, odnosno uvidom u stanje kože može definirati koliko je nezdrava prehrana koju unosimo na dnevnoj bazi.

Prema njezinim riječima, dosad je vidjela mnogo “mliječnih, vinskih i glutenskih lica”, kako simpatično naziva ljude koji pretjerano uživaju u određenim namirnicama koje toliko definiraju naš izgled. Hormonalni disbalans, koji je također visoko na listi stvari koje mogu uništiti vaše zdravlje, a time i izgled, najviše se iscrtava u nadutosti, tamnim krugovima ispod očiju, baš kao i pretjerana konzumacija alkoholnih pića i hrane prepune soli, aditiva i glutena.

Dr. Francesca Fusco, stručnjakinja za kožu iz New Yorka, kaže da su neki ljudi osjetljiviji na sastojke iz hrane te da njihova lica reagiraju gotovo odmah na presoljenu i nezdravu hranu. “Suhoća kože, bore, jednostavno loše stanje kože, također su povezani s onim što jedete, ili još bolje – ne jedete”, napominje doktorica.

Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Luksuzni adventski kalendari za vječnu djecu u nama

Brojimo sitno do blagdanske groznice

Savjeti za prirodnu ljepotu Adut Akech

Zlatna beauty pravila slavne manekenke

Kako se zaštititi od upale mišića

Zdravi načini kako ublažiti zloglasni muskulfiber

Čarobni prah koji želiš u svojoj prehrani

Maca prah-jedan od najzdravijih suplemenata na svijetu

Mirisni raj iz kojeg nećete željeti izaći

Znamo gdje možete dobiti mirisnu masažu ruku

▲ Povratak na vrh