Pet savjeta za energičnije jutro

12.12.2017.

Zimi nam uvijek nedostaje energije, no sami na to možemo itekako utjecati

Tehnologija i stres nam otežavaju lagodan san, a u ovo blagdansko doba česta su i večernja druženja čak i u tjednu zbog čega dulje ostajemo budni i žrtvujemo san.

No, sami to možemo ispraviti samo ako obratimo pažnju na nekoliko stvarii  kreiramo rutinu koje će nam odgovarati.

U nastavku otkrijte pet koraka uz koje ćete bolje spavati, a ujutro imati više energije:

Stvorite rutinu

Odlazak na spavanje i buđenje svakog dana u isto vrijeme mogu vam puno pomoći. Tako će “isprogramirati” tijelo da nauči kad je vrijeme za spavanje i nećete više imati problema s nesanicom uvečer ili teško ustajati ujutro. Tako ćete svake večeri u isto vrijeme postati umorni, a produktivnost tijekom dana će vam se povećati.

Neka vam doručak bude najobilniji obrok u danu

Ujutro imate više energije i tijelo će lakše probaviti veliki obrok i iz njega iskoristiti hranjive tvari nego uvečer. Mnogi od nas prakticiraju obilne obroke uvečer kad je radni dan završio, a stres je ostao na poslu. Međutim, tako si dodatno otežavamo spavanje, a i riskiramo debljanje.

Vježbajte, vježbajte, vježbajte

Idite pješice na posao, trčite sa psom umjesto da šećete ili jednostavno upišite satove joge. Vježbanje je ključno za kvalitetan san, ali i više energije tijekom dana. Uvečer nakon jela pokušajte otići u kratku šetnju kvartom. Tako će se vaše tijelo prirodno opustiti i doći u stanje svojevrsne meditacije (posebno kad je zrak hladan), a vi ćete lakše zaspati.

Pijte biljne čajeve

Biljni čaj nas itekako može razbuditi baš kao i kava. Osim toga, oni nas umiriju, sjajni su za kožu, imunitet pa i probavu.

Tuširajte se ujutro

Jutarnji tuš savršen je način za razbuđivanje, a posebno ćete više enrgije imati ako izmjenjujete vrući i hladni mlaz vode tijekom jutarnjeg tuširanja. Tako ćete razbistriti um, poboljšati cirkulaciju i automatski osjetiti nalet energije.

Piše: N.B.
Foto: Samantha Gades & Brooke Lark Unsplash

Pročitajte i...

Mnogi stručnjaci tvrde da je ovo zapravo najvažniji korak njege lica!

Pronašli smo najbolje čistače lica jer bez dobrog čišćenja ostali koraci neće biti efektivni!

Radiofrekvencijom konzervirajte mladenačku ljepotu

Sve što trebate znati o najnovijem tretmanu pomlađivanja kože lica

Savjeti za prirodnu ljepotu Adut Akech

Zlatna beauty pravila slavne manekenke

▲ Povratak na vrh