Pet trikova uz koje ćete se ujutro brže spremiti

30.11.2017.

Kroz jutro obično trošimo previše vremena nepotrebno, no uz ove trikove ćete to prestati raditi

Ujutro je tako lako izbugiti puno vremena na razmišljanje o tome što ćemo odjenuti ili pak u kojoj smo torbici ostavili onaj ružičasti ruž koji smo baš danas namjeravale nositi. No, uz ovih pet jednostavnih trikova prestat ćete gubiti vrijeme ujutro i odlazit ćete spremne i smirene na posao.

Skratite vrijeme tuširanja

Dugi vrući tuš nam možda prija rano ujutro prije posla, međutim nije tako dobar za naše tijelo, posebno zimi kada je koža dodatno isušena. Imajte to na umu dok se ujutro tuširate i izmjenjujte mlazove tople i hladne vode. Tako ćete potaknuti cirkulaciju i razbuditi se, a onda i automatski ubrzati.

Ne provjeravajte mobitel sve do izlaska iz kuće

Ništa se presudno nije dogodilo otkad ste sinoć zadnji put provjerili mobitel i sami to dobro znate. Međutim, jednom kad uzmete mobitel u ruke i počnete “scrollati” po društvenim mrežama vrijeme kao da počne teći 10 puta brže. Uostalom, ništa dobro za tijelo i um time nećete dobiti, a vijesti ionako stignete pročitati u tramvaju. Zato ostavite mobitel sa strane sve dok ne izađete iz kuće.

Pripremite sve večer prije

Puno vremena tijekom jutarnjeg spremanja odlazi na razmišljanje o tome što ćemo odjenuti. Zato o tome počnite razmišlajti večer prije. Smislite što ćete odjenuti i pripremite odjeću kako bi vas ujutro dočekala spremna. Nećete vjerovati koliko ćete vremena tako uštedjeti.

Organizirajte prostor u kojem živite

Nered je još jedan od faktora koji nas usporavaju tijekom jutarnjeg spremanja. Zato pazite da vam je prostor uvijek pospremljen kako se ujutro ne biste spoticali preko hrpe odjeće hrpe odjeće koju ste dvije večeri prije ostavili na podu ili kako pak ne bi izgubili cijelo jutro na traženje maskare koju neprestano premještate iz torbe u torbu.

Skratite beauty rutinu

Ujutro vam ne trebaju konture niti tri sloja pudera i fiksatora (zapravo, nikad vam ne trebaju, a posebno ne ujutro). Dozvolite svojoj koži da diše i beauty rutinu smanjite na korektor, maskaru i rumenilo. To će vam biti sasvim dovoljno za svjež izgled, izgledat ćete prirodnije, a istovremeno ćete puno uštedjeti na vremenu.

Piše: N.B.
Foto:  Nathan Dumlao & Alexandra Gorn on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

Što sretni ljudi rade drugačije?

Kako bismo pronašli tajnu sreće, prvo trebamo definirati što za nas sreća predstavlja

Kako postati najbolja verzija sebe?

Nismo li već svi dosad prekršili svoje novogodišnje odluke? Naravno da jesmo, i neka smo

Kako u sedam koraka pojednostaviti vlastiti život

Uz nekoliko malih koraka možemo si pojednostaviti svakodnevicu i svakog dana biti produktivniji i imati više vremena za važne stvari

Kako izgleda beauty rutina svestrane Zoë Kravitz?

Svestrana Zoë Kravitz otkrila je kako izgleda njezina beauty rutina

Koje sastojke eliminirati iz svoje beauty rutine?

Danas nam je dostupan ogroman broj kozmetičkih proizvoda i često je teško razlučiti što je doista dobro za našu kožu

10 načina kako primijeniti kokosovo ulje u beauty rutini

Osim što je poželjno uključiti ga u režim prehrane, kokosovo ulje može biti sjajan saveznik i u njezi kože

▲ Povratak na vrh