Pet trikova uz koje ćete se ujutro brže spremiti

30.11.2017.

Kroz jutro obično trošimo previše vremena nepotrebno, no uz ove trikove ćete to prestati raditi

Ujutro je tako lako izbugiti puno vremena na razmišljanje o tome što ćemo odjenuti ili pak u kojoj smo torbici ostavili onaj ružičasti ruž koji smo baš danas namjeravale nositi. No, uz ovih pet jednostavnih trikova prestat ćete gubiti vrijeme ujutro i odlazit ćete spremne i smirene na posao.

Skratite vrijeme tuširanja

Dugi vrući tuš nam možda prija rano ujutro prije posla, međutim nije tako dobar za naše tijelo, posebno zimi kada je koža dodatno isušena. Imajte to na umu dok se ujutro tuširate i izmjenjujte mlazove tople i hladne vode. Tako ćete potaknuti cirkulaciju i razbuditi se, a onda i automatski ubrzati.

Ne provjeravajte mobitel sve do izlaska iz kuće

Ništa se presudno nije dogodilo otkad ste sinoć zadnji put provjerili mobitel i sami to dobro znate. Međutim, jednom kad uzmete mobitel u ruke i počnete “scrollati” po društvenim mrežama vrijeme kao da počne teći 10 puta brže. Uostalom, ništa dobro za tijelo i um time nećete dobiti, a vijesti ionako stignete pročitati u tramvaju. Zato ostavite mobitel sa strane sve dok ne izađete iz kuće.

Pripremite sve večer prije

Puno vremena tijekom jutarnjeg spremanja odlazi na razmišljanje o tome što ćemo odjenuti. Zato o tome počnite razmišlajti večer prije. Smislite što ćete odjenuti i pripremite odjeću kako bi vas ujutro dočekala spremna. Nećete vjerovati koliko ćete vremena tako uštedjeti.

Organizirajte prostor u kojem živite

Nered je još jedan od faktora koji nas usporavaju tijekom jutarnjeg spremanja. Zato pazite da vam je prostor uvijek pospremljen kako se ujutro ne biste spoticali preko hrpe odjeće hrpe odjeće koju ste dvije večeri prije ostavili na podu ili kako pak ne bi izgubili cijelo jutro na traženje maskare koju neprestano premještate iz torbe u torbu.

Skratite beauty rutinu

Ujutro vam ne trebaju konture niti tri sloja pudera i fiksatora (zapravo, nikad vam ne trebaju, a posebno ne ujutro). Dozvolite svojoj koži da diše i beauty rutinu smanjite na korektor, maskaru i rumenilo. To će vam biti sasvim dovoljno za svjež izgled, izgledat ćete prirodnije, a istovremeno ćete puno uštedjeti na vremenu.

Piše: N.B.
Foto:  Nathan Dumlao & Alexandra Gorn on Unsplash

Preporučujemo

Pročitajte i...

12 serija i filmova o britanskoj kraljevskoj obitelji koje morate pogledati

Ako nemate ideja što gledati, mi vam donosimo nekoliko zanimljivih ideja

Odvojite 10 minuta tjedno za mentalno zdravlje

Udruga i nezavisna umjetnička inicijativa BoliMe - podrška mentalnom zdravlju mladih povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja lansira kampanju Pričamo., seriju video-intervjua na temu mentalnog zdravlja

Donosimo vam prvi pogled na novu eNVy room kolekciju

eNVy room predstavlja romantiku i ženstvenost u novom ruhu

Uzbudljivi horor filmovi koji nas očekuju ove jeseni

Vrijeme je za uzbudljive horor priče!

Napokon smo dočekali prvi trailer Netflixove verzije Sabrine, male vještice

Pogledajte trailer za seriju The Chilling Adventures of Sabrina

Etna Maar mističnom kampanjom predstavila novu kolekciju

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik koja stvara iza modnog brenda Etna Maar svim poklonicima pomalo mističnog izričaja predstavlja novu kolekciju pod nazivom Illumination

▲ Povratak na vrh