Počela je veganska beauty revolucija

03.12.2018.

Predviđa se da će do 2025. veganski make up biti 20.8 milijardi dolara vrijedan biznis

U vašoj maskari vrlo vjerojatno ima ribe, a u ružu smrskanih buba, dok je omileni balzam za usne vrlo vjerojatno napravljen od masti iz ovčje vune, a testiranje na životinjama toliko je učestalo da ga je teško uopće kvantificirati. Beauty proizvodi životinjskog podrijetla koriste se još od vremena Kleopatre, no čini se da se trendovi napokon mijenjaju.

Svi znakovi ukazuju na vegansku beauty revoluciju.

Predviđa se da će do 2025. godine veganski make up biti 20.8 milijardi dolara vrijedan biznis. Iako ga se smatra najvećim beauty trendom 2019. godine, sve je počelo još prije tri godine.

Kat Von D Beauty je 2016. godine najavio da će promijeniti sve svoje formule kako bi postale veganske, a  2018. je Milk Makeup promijenio formulu nekoliko proizvoda kako bi mogli tvrditi da je njihov brend stopostotno bez sastojaka životinjskog podrijetla. Dove je također dobio PETA-in cruelty-free certifikat, a iz dana u dan je sve veći broj brendova, koji se priklanjaju ovom trendu. To ni ne čudi jer će od 2020. sva kozmetika ili sastojci testirani na životinjama biti ilegalni u Kaliforniji.

Piše: V.S.
Foto: Instagram Kat Von D

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh