Puder u kamenu, kako naći granicu?

21.12.2018.

Najefikasniji način za nanošenje pudera u kamenu

Sigurno se sjećate svojih prvih dana šminkanja, možda ste krenule s BB kremom ili nekim laganim, tekućim puderom koji vam je preporučila prijateljica, ali svakako ste u nekom trenutku stigle do pudera u kamenu.

Jeste li se ikada zapitale ima li on doista neku funkciju?

Često možemo čuti tvrdnje poput : „Koristim samo puder u kamenu „ ili „on mi uopće nije potreban, važno je naći postojan tekući puder“. Svjesne smo da kod mnogih od nas ova dva proizvoda ne isključuju jedan drugi.
Osim fiksatora u spreju koji ne izostavljamo uz večernju šminku, dnevni, praktičan i vrlo jednostavan „fiksator“ je upravo puder u kamenu.
Dame s masnijom kožom sigurno znaju važnost ovog proizvoda. Mada postoji i varijanta pudera u prahu, mnoge od nas, baš zbog toga što je praktičan i ne zahtijeva mnogo truda prilikom popravljanja, više vole njegovu varijantu u kamenu. Mučna T-zona i njezin sjaj ne biraju vrijeme.

Ali kako izbjeći pukotine na licu koje se lako mogu dobiti nanošenjem prevelike količine ovog proizvoda?

Ključ nije na kraju, već na početku. Zlatno pravilo je da koža mora biti hidrirana prije nanošenja bilo kakve šminke. Nakon nanošenja standardne, dnevne kreme, primer ili baza je odlična ideja ako imate proširene pore ili neravnine. Ako imate crvenilo ili neke nesavršenosti koje treba prekriti, odmah nakon primera, nanesite korektor. Odaberite korektor koji odgovara baš vašoj koži, ne samo po nijansi, već i sastavu, baš kao i kada birate tekući puder.

Slijede tekući puder ili BB krema. Pretpostavimo da ste već izabrale onaj koji odgovara vašem tipu kože.
Pred vama je cijeli dan pa umjesto da jastučićem nanesete debeli sloj prije nego napustite kuću, kistom lagano nanesite puder u kamenu i to samo na T-zonu, umjesto na cijelo lice.

Šansa da puder ne uspije spriječiti neželjeni sjaj uvijek postoji, ali umjesto nanošenja pet novih slojeva spužvicom, odaberite kist za tzv. Baking. Nanošenje velikih slojeva pudera, tekućeg ili kamenog može lako dovesti ne samo do efekta maske nego i do „pukotina“ i mrlja od pudera.
Ako puder u kamenu nanesete kistom, laganim potezima ovakve greške lako možete izbjeći.

Piše: Ana Azanjac
Fotografije: Press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako postići neodoljivu "beach waves" frizuru?

Jednostavna frizura koju jednostavno obožavamo

15 najboljih proizvoda za oblikovanje obrva

Savršene obrve više nisu nemoguća misija!

10 vodootpornih maskara koje će preživjeti čak i kupanje u moru

Za sve oni koji ni na plažu ne idu bez omiljene maskare

Kako zaštititi kosu od sunca?

I kako je njegovati nakon dužih perioda izlaganja suncu i morskoj vodi?

15 genijalnih krema za njegu kože vrata i dekoltea

Kako njegovati nježnu i osjetljivu kožu vrata i dekoltea?

▲ Povratak na vrh