Puder u kamenu, kako naći granicu?

21.12.2018.

Najefikasniji način za nanošenje pudera u kamenu

Sigurno se sjećate svojih prvih dana šminkanja, možda ste krenule s BB kremom ili nekim laganim, tekućim puderom koji vam je preporučila prijateljica, ali svakako ste u nekom trenutku stigle do pudera u kamenu.

Jeste li se ikada zapitale ima li on doista neku funkciju?

Često možemo čuti tvrdnje poput : „Koristim samo puder u kamenu „ ili „on mi uopće nije potreban, važno je naći postojan tekući puder“. Svjesne smo da kod mnogih od nas ova dva proizvoda ne isključuju jedan drugi.
Osim fiksatora u spreju koji ne izostavljamo uz večernju šminku, dnevni, praktičan i vrlo jednostavan „fiksator“ je upravo puder u kamenu.
Dame s masnijom kožom sigurno znaju važnost ovog proizvoda. Mada postoji i varijanta pudera u prahu, mnoge od nas, baš zbog toga što je praktičan i ne zahtijeva mnogo truda prilikom popravljanja, više vole njegovu varijantu u kamenu. Mučna T-zona i njezin sjaj ne biraju vrijeme.

Ali kako izbjeći pukotine na licu koje se lako mogu dobiti nanošenjem prevelike količine ovog proizvoda?

Ključ nije na kraju, već na početku. Zlatno pravilo je da koža mora biti hidrirana prije nanošenja bilo kakve šminke. Nakon nanošenja standardne, dnevne kreme, primer ili baza je odlična ideja ako imate proširene pore ili neravnine. Ako imate crvenilo ili neke nesavršenosti koje treba prekriti, odmah nakon primera, nanesite korektor. Odaberite korektor koji odgovara baš vašoj koži, ne samo po nijansi, već i sastavu, baš kao i kada birate tekući puder.

Slijede tekući puder ili BB krema. Pretpostavimo da ste već izabrale onaj koji odgovara vašem tipu kože.
Pred vama je cijeli dan pa umjesto da jastučićem nanesete debeli sloj prije nego napustite kuću, kistom lagano nanesite puder u kamenu i to samo na T-zonu, umjesto na cijelo lice.

Šansa da puder ne uspije spriječiti neželjeni sjaj uvijek postoji, ali umjesto nanošenja pet novih slojeva spužvicom, odaberite kist za tzv. Baking. Nanošenje velikih slojeva pudera, tekućeg ili kamenog može lako dovesti ne samo do efekta maske nego i do „pukotina“ i mrlja od pudera.
Ako puder u kamenu nanesete kistom, laganim potezima ovakve greške lako možete izbjeći.

Piše: Ana Azanjac
Fotografije: Press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Zbog ovih 20 nijansi lakova za nokte jedva čekamo proljeće

Neodoljive proljetne nijanse koje jedva čekamo isprobati

Pet 100% prirodnih brendova šminke za koje morate znati

Krajnje je vrijeme da isprobate ove odlične prirodne proizvode

15 proljetnih parfema uz koje ćete mirisati kao buket cvijeća

Nježni citrusni i cvjetni parfemi koji mirišu na proljeće

Koji su najbolji šamponi za obojenu kosu na tržištu?

Pružite svojoj obojenoj kosi njegu koju zaslužuje

▲ Povratak na vrh