Kako do ‘ispeglane’ i zdrave kose?

Ispeglana kosa
30.10.2013.

Frizerski stručnjaci otkrivaju svoje trikove i najavljuju novu tehniku ravnanja, Momoko!

“Ako ‘peglanjem’ želite postići ravnu kosu, prethodno je morate osušiti na odgovarajući način. ‘Pegla’ se koristi na samom kraju, za usavršavanje frizure, a ne za njeno ubrzano ravnanje. Ona služi samo za zaglađivanje neposlušnih vlasi. U protivnom, oštetit ćete ih pretjeranim izlaganjem toplini“, otkriva londonski frizer slavnih Luke Benson.

Kako ravnanje ne bi oštetilo kosu, neobično je važno da prije sušenja nanesete proizvod za termalnu zaštitu. “Pažljivo i polako posušite kosu pa tek onda upotrijebite ‘peglu’. Koristite je od sredine dužine kose prema vrhovima kako biste zadržali volumen dobiven feniranjem“, objašnjava Luke.

Nemate vremena za svakodnevno ravnanje, a želite ‘ispeglanu’ frizuru? Ken Picton, još jedan londonski frizer slavnih, obožavatelj je nove tehnike ravnanja Momoko (japanski naziv za ‘djevojku’) koja će od idućeg mjeseca biti dostupna u britanskim frizerskim salonima.

“Tehnikom Momoko mogu se postići dva looka. Besprijekorno ravna kosa ili Poker Straight i nešto razigraniji look Natural Straight. Za razliku od brazilskog feniranja, ova tehnika ima trajne rezultate, što znači da se kasnije morate brinuti samo o vrhovima.“

Sve dok Momoko ne stigne u naše frizerske salone, možemo se samo nadati da je toliko uspješna koliko je britanski frizer hvali.

Picton dodaje da je tajna uspjeha tehnike Momoko u dobroj pripremi, a podrazumijeva hranjivi tretman na bazi proteina koji se nanosi na mokru kosu. “Time se proteini apsorbiraju u samu srž vlasi. Kosa se ne kovrča i ostaje zdrava jer je više ne morate svakodnevno ‘peglati’.“

© Cover Media, Imaxtree.com

Preporučujemo

Pročitajte i...

René Furterer proizvodi dostupni u domaćim trgovinama

Proizvodi iz cijelog asortimana RENE FURTERER eksluzivne linije za njegu kose dostupni su u odabranim Muller trgovinama, renomiranim frizerskim salonima te selektivnim farmacijama/ljekarnama.

Koje proizvode za kovrčavu kosu koristi Tina Kunakey?

Manekenka je podijelila glavne tajne ljepote

Kako postići neodoljivu "beach waves" frizuru?

Jednostavna frizura koju jednostavno obožavamo

Kako zaštititi kosu od sunca?

I kako je njegovati nakon dužih perioda izlaganja suncu i morskoj vodi?

Kako vratiti život tankoj kosi?

Za tanku kosu koja nikada neće izgledati beživotno!

▲ Povratak na vrh