Kojim redoslijedom nanositi proizvode za njegu kože?

02.08.2017.

Danas već svi dobro znamo da kad se na licu pojave prve bore jedna krema više nije dovoljna. Zato svi religiozno kupujemo niz proizvoda koje stavljamo na lice kako bismo ostali "mladi", no znamo li pravilan redoslijed kojim ih treba nanijeti?

Neovisno o tome je li vam eliminiranje bora važno ili ne, za sam sjajan i zdrav izgled kože važna je pravilna beauty rutina. No, u moru proizvoda s kojima nas kozmetičke tvrtke, a onda i mediji, bombardiraju iz dana u dan, teško je razlučiti što nam doista treba i znati kako odabrati pravi proizvod, a još je teže znati koji proizvod treba ići prvi na kožu, a koji posljednji. Zato smo zavirili na stranice popularnog brenda Glossier čiji stručnjaci kažu da je zlatno pravilo koristiti proizvode od najlakšeg prema najtežem.

Prvo dobro očistite lice svojim omiljenim proizvodima kako bi ga pripremili za nanošenje tonika. Vodenasti tonik ili esencija prvi su korak u pravilnoj beauty rutini. Oni vlaže kožu i pripremaju je za teže slojeve seruma i kreme. Drugi korak čini targetirani proizvod kao što je serum protiv bora ili onaj s nekom drugom namjenom koja odgovara vašoj koži. On djeluje bolje ako je lice prije navlaženo tonikom nego kad ga nanosite direktno na očišćeno lice. Na kraju, u kožu lica umasirajte omiljenu kremu za lice koju koristite, a koja će zadržati sve proizvode koje ste prije nanijeli na koži. Naravno, prije kreme možete nanijeti i kremu za područje oko očiju, možete eksperimantirati s uljima i umiješati ih u kremu prije nanošenja i slično, ali ova tri koraka čine bazu pravilne beauty rutine i s njima zasigurno nećete pogriješiti.

 

Autorica: N.B.
Foto: Tamira Jarrel Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Najbolja sjenila u stiku za sve prigode

Izdvojili smo čak 20 odličnih sjenila u stiku koje ćete lako nanijeti u bilo kojoj prigodi

Najbolje maske za lice gelaste teksture

Maske gelaste teksture su jedan od najvećih beauty trendova trenutno, a mi smo ih pronašli čak 15 u aktualnoj ponudi

Što se događa s kožom kada nosimo previše šminke?

Previše šminke može itekako štetiti našoj koži, no moramo znati i kako se protiv toga boriti

Beauty proizvodi koji su obilježili 2017. godinu

Odabrali smo 15 kozmetičkih preparata koji su nas ove godine oduševili i našli se listi najpoželjnijih beauty proizvoda

Najbolji losioni za njegu kože u zimskim mjesecima

Ako tražite način kako se boriti protiv suhe kože tijekom zime, mi vam donosimo nekoliko proizvoda koji će vam u tome pomoći

Nostalgični ste za devedesetima? Ova će vas kolekcija šminke oduševiti!

Brend Espionage Cosmetics ima kolekciju šminke inspiriranu video igrama iz devedesetih godina prošlog stoljeća

▲ Povratak na vrh