Kojim redoslijedom nanositi proizvode za njegu kože?

02.08.2017.

Danas već svi dobro znamo da kad se na licu pojave prve bore jedna krema više nije dovoljna. Zato svi religiozno kupujemo niz proizvoda koje stavljamo na lice kako bismo ostali "mladi", no znamo li pravilan redoslijed kojim ih treba nanijeti?

Neovisno o tome je li vam eliminiranje bora važno ili ne, za sam sjajan i zdrav izgled kože važna je pravilna beauty rutina. No, u moru proizvoda s kojima nas kozmetičke tvrtke, a onda i mediji, bombardiraju iz dana u dan, teško je razlučiti što nam doista treba i znati kako odabrati pravi proizvod, a još je teže znati koji proizvod treba ići prvi na kožu, a koji posljednji. Zato smo zavirili na stranice popularnog brenda Glossier čiji stručnjaci kažu da je zlatno pravilo koristiti proizvode od najlakšeg prema najtežem.

Prvo dobro očistite lice svojim omiljenim proizvodima kako bi ga pripremili za nanošenje tonika. Vodenasti tonik ili esencija prvi su korak u pravilnoj beauty rutini. Oni vlaže kožu i pripremaju je za teže slojeve seruma i kreme. Drugi korak čini targetirani proizvod kao što je serum protiv bora ili onaj s nekom drugom namjenom koja odgovara vašoj koži. On djeluje bolje ako je lice prije navlaženo tonikom nego kad ga nanosite direktno na očišćeno lice. Na kraju, u kožu lica umasirajte omiljenu kremu za lice koju koristite, a koja će zadržati sve proizvode koje ste prije nanijeli na koži. Naravno, prije kreme možete nanijeti i kremu za područje oko očiju, možete eksperimantirati s uljima i umiješati ih u kremu prije nanošenja i slično, ali ova tri koraka čine bazu pravilne beauty rutine i s njima zasigurno nećete pogriješiti.

 

Autorica: N.B.
Foto: Tamira Jarrel Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Ariana Grande šokirala novom bojom kose

Pastelni lavandasti tonovi kose izvrsno pristaju mladoj pjevačici

Koji su najbolji ljubičasti šamponi na tržištu?

Znate li kako održavati plavu kosu u ljetnim mjesecima?

Jeste li već isprobali ulje za usne?

Ulje za usne novi je trend u svijetu ljepote

Sve frizure Rite Ore

Pokušali smo pobrojati sve frizure britanske modne kameleonke i odabrali najzanimljivije

Pet odličnih ideja za ljetni međuobrok

Otkrijte koje će namirnice ojačati vaš um, poboljšati koncentraciju i vratiti vam energiju

Novi organski beauty brendovi za koje morate znati

Vrijeme je da isprobate neke nove proizvode!

▲ Povratak na vrh