Najbolji borci protiv bora

Borci protiv bora
11.12.2013.

Britanski dermatološki guru objašnjava kako antioksidansi i retinoli utječu na mladolik izgled kože

Dermatologinja Tina Richards savjetuje što sve možemo učiniti da odgodimo i usporimo proces starenja.

Dnevna njega

Koristite proizvode koji sadrže antioksidanse kao što su vitamini C i E, zeleni čaj i ekstrakt koštica grožđa. Nanesite ih svako jutro na lice kako bi vas štitili od UV zraka i onečišćenja.

Noćna krema

Navečer odaberite kremu na bazi retinola (čistog oblika vitamina A), koji će ublažiti mikroskopska oštećenja kože uzrokovana UV-zračenjem, dok će uspješno spriječiti nastanak crvenila i kožne osipe.

Obavezna zaštita

Neovisno o vremenskim uvjetima, bila kiša ili sunce, nanosite kremu s minimalnim zaštitnim faktorom 30 na lice, vrat i dekolte, ali i na nadlanice kako biste spriječili starenje i nastanak pjega. Zapamtite, UV-zrake su odgovorne za 90% starenja kože.

Ritualna masaža lica

Svaki put dok nanosite kremu ili čistite lice, nježnim masažnim pokretima ‘izmasirajte’ facijalne mišiće. Na taj ćete način potaknuti cirkulaciju i prokrvljenost, konture lica duže ćete održati napetim i toniranim.

Zdrav obrok

Hranite se zdravo! Na prvom mjestu, kao i obično, spominje se mediteranska dijeta koja će vam osigurati dovoljno nezasićenih masnih kiselina (omega 3, 6 i 9) i visokovrijedne proteine (piletina, riba i jaja). To će vas održati fit, a vaše lice mladenački punašnim i utegnutim, dok sve one dijete bez imalo proteina i masti mogu učiniti da izgledate kao ispijeni duhovi.

© Cover Media, press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Radiofrekvencijom konzervirajte mladenačku ljepotu

Sve što trebate znati o najnovijem tretmanu pomlađivanja kože lica

Piling kože: 5 glavnih pitanja za kozmetičara

Sve što trebate znati o pilinzima

Ključni korak za ljepotu i zdravlje kože lica

Eisenberg hidratacija za besprijekoran i blistav ten

Tom Ford se okušava u dermatologiji

Renesansni čovjek seli u laboratorij

▲ Povratak na vrh