Obnova kose za mjesec dana?

H&M bbt F13
11.11.2013.

Zaista je moguće, samo slijedite upute i za četiri tjedna vidno će se poboljšati kvaliteta vaših napaćenih vlasi sklonih ispadanju

Za početak, koncentrirajte se na poticanje rasta nove kose. ‘Stara’ će se obnavljati usput. Vrlo brzo i vi i vaša okolina primijetit će drastičnu razliku.

 

Prehrana. Folikuli vlasi trebaju energiju za rast, koje im ponestane već četiri sata nakon obroka. Eto još jednog razloga da se riješite loše navike komprimiranja svih dnevnih obroka u jedan, najviše dva, dok su idealna tri. Tijekom dana jedite zdrave grickalice na bazi složenih ugljikohidrata, poput badema i sušenog voća, kako biste održali istu razinu energije u folikulima.

Ako znamo da kosu najvećim dijelom čini bjelančevina keratin, godilo bi joj da u prehranu uvrstite piletinu, ribu, leću, jogurt i svinjsko meso.

Opuštanje. Lako je reći da bismo se trebali naučiti kontrolirati u stresnim situacijama, ali kome to zaista uspjeva? Nažalost, kad je organizam stalno izložen stresu, radi ekonomizacije i boljeg funkcioniranja energiju automatski preusmjerava iz perifernih dijelova, poput vlasišta.

Jeste li znali da se u kosi se nalaze najbrže rastuće stanice u organizmu, koje troše mnogo energije? Zato je ona jedan od prvih ‘sporednih sustava’ koji nastradaju u stresnim razdobljima.

Ispadanje kose mogu prouzročiti razni, vrlo složeni faktori. Budući da je kosa zbog matičnih stanica jedini organ koji se može ciklički obnavljati cijeli život, Vichy je kreirao njegu Dercos Neogenic. Patentirana molekula Stemoxydine ubrzava djelovanje matičnih stanica koje su izvor rasta novih vlasi.

Šišanje. Ako žarko želite dugu kosu, prestanite skraćivati vrhove svakih šest tjedana. Činite to samo kad je prijeko potrebno, da se riješite ispucalih i neurednih vrhova.

Vježbanje potiče cirkulaciju posvuda, pa i u vlasištu, čime se osigurava bolja opskrba folikula vlasi kisikom i hranjivim tvarima.

Različiti pristupi njezi kose. Postoji velika razlika među navikama stanovnika Starog i Novog kontinenta u njezi kose. Amerikancima je normalno da je peru svaki dan. Englezi to čine svaki drugi, a ostatak Europe svaki treći-četvrti dan. U kojem se ‘opisu’ prepoznajete?

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: Imaxtree.com, press

Pročitajte i...

Hairstyling majstorica Ivana Rimac o pravilnoj njezi kose

Vlasnica salona Ivys podijelila je male tajne zanata

Novi hot frizerski salon poznate modne hair stilistice

Fabula de Forma Katice Topčić izgleda famozno

René Furterer proizvodi dostupni u domaćim trgovinama

Proizvodi iz cijelog asortimana RENE FURTERER eksluzivne linije za njegu kose dostupni su u odabranim Muller trgovinama, renomiranim frizerskim salonima te selektivnim farmacijama/ljekarnama.

Koje proizvode za kovrčavu kosu koristi Tina Kunakey?

Manekenka je podijelila glavne tajne ljepote

▲ Povratak na vrh