Pet načina kako se probuditi sa savršenom kosom

10.01.2018.

Iako briga o kosi možda nije važna kao briga o koži, i njoj moramo pridati puno pažnje kako bi uvijek bila zdrava i sjajna

Trenje i drugi faktori koji na kosu djeluju dok spavamo mogu je oštetiti i učiniti beživotnom, no postoji nekoliko načina uz koje se svakog jutra možete probuditi sa savršenom kosom. Beauty novinarka publikacije Refinery29, Khalea Underwood, istražila je koji su to načini, a mi vam ih donosimo u nastavku.

Uložite u svilenu jastučnicu

Pamučne jastučnice mogu isušiti kosu dok su one svilene odlične i za kosu i za kožu. Na svilenoj će se jastučnici vaša kosa manje oštećivati, a koža biti manje sklona borama. Iako su skuplje, svilene jastučnice napravljene su od prirodnih vlakana dudovog svilca i donose nam razne dobrobiti.

Isprobajte noćne maske

U ponudama raznih beauty brendova pronaći ćete maske za kosu koje djeluju tijekom noći. Nanesite masku na kosu i prekrijte glavu kapom za tuširanje. Ujutro je isperite i imat ćete savršenu svilenkastu kosu.

Zaštitite kosu

Kako biste još bolje zaštitili svoju kosu, osim u svilenu jastučnicu možete uložiti i u svilenu kapu ili maramu za kosu. Njome zaštitite kosu dok spavate i probudit ćete se sa savršenom svilenkastom frizurom.

Svežite kosu na vrhu glave

Lagano vezanje kose na vrhu glave još je jedan način kojim ćete spriječiti petljanje i isušivanje kose. Ako vam je pak tako neugodno spavati ipak razmislite o svilenim jastučnicama i kapama.

Napravite pletenice

I na ovaj ćete način spriječiti petljanje i isušivanje, a ujutro ćete se probuditi sa spremom frizurom koju treba tek raspustiti.

Piše: N.B.
Foto: @neginmirsalehi

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pet beauty pravila u koje se kunu Francuskinje

U ovim se pravilima krija tajna francuskog chica

15 celebrity makeup umjetnika za koje trebate znati

Upoznajte ljude koji šminkaju Kim Kardashian, Beyoncé, Meghan Markle i druge slavne žene

15 highlightera u koje ćete se zaljubiti

Koji su najbolji highlighteri na tržištu?

10 vodootpornih tuševa za oči koji će preživjeti i najveće ljetne vrućine

Donosimo vam listu najboljih vodootpornih tuševa za oči na tržištu

Kako se riješiti elektriciteta u kosi?

Donosimo vam 15 proizvoda koji će vam pomoći u borbi protiv elektriciteta u kosi

20 parfema koji mirišu na ljeto

Otkrijte najsvježije ljetne mirise!

▲ Povratak na vrh