Pet načina kako se probuditi sa savršenom kosom

10.01.2018.

Iako briga o kosi možda nije važna kao briga o koži, i njoj moramo pridati puno pažnje kako bi uvijek bila zdrava i sjajna

Trenje i drugi faktori koji na kosu djeluju dok spavamo mogu je oštetiti i učiniti beživotnom, no postoji nekoliko načina uz koje se svakog jutra možete probuditi sa savršenom kosom. Beauty novinarka publikacije Refinery29, Khalea Underwood, istražila je koji su to načini, a mi vam ih donosimo u nastavku.

Uložite u svilenu jastučnicu

Pamučne jastučnice mogu isušiti kosu dok su one svilene odlične i za kosu i za kožu. Na svilenoj će se jastučnici vaša kosa manje oštećivati, a koža biti manje sklona borama. Iako su skuplje, svilene jastučnice napravljene su od prirodnih vlakana dudovog svilca i donose nam razne dobrobiti.

Isprobajte noćne maske

U ponudama raznih beauty brendova pronaći ćete maske za kosu koje djeluju tijekom noći. Nanesite masku na kosu i prekrijte glavu kapom za tuširanje. Ujutro je isperite i imat ćete savršenu svilenkastu kosu.

Zaštitite kosu

Kako biste još bolje zaštitili svoju kosu, osim u svilenu jastučnicu možete uložiti i u svilenu kapu ili maramu za kosu. Njome zaštitite kosu dok spavate i probudit ćete se sa savršenom svilenkastom frizurom.

Svežite kosu na vrhu glave

Lagano vezanje kose na vrhu glave još je jedan način kojim ćete spriječiti petljanje i isušivanje kose. Ako vam je pak tako neugodno spavati ipak razmislite o svilenim jastučnicama i kapama.

Napravite pletenice

I na ovaj ćete način spriječiti petljanje i isušivanje, a ujutro ćete se probuditi sa spremom frizurom koju treba tek raspustiti.

Piše: N.B.
Foto: @neginmirsalehi

Preporučujemo

Pročitajte i...

10 nježnih gelova za umivanje koje će vaša suha koža obožavati

Priuštite svojoj suhoj i osjetljivoj koži tretman koji zaslužuje

Vratite život svojoj kosi!

Rutine i preparati koji će spasiti vašu frizuru

Koje su najbolje četke za kosu na tržištu?

Donosimo vam 15 najboljih četki za kosu na tržištu

Neobične manikure za nadolazeću Noć Vještica

Ovaj mjesec na noktima nosimo bundeve i paukove mreže

Koje su najbolje britvice na tržištu?

Otkrijte osam odličnih britvica koje će vam olakšati brijanje

Uz ove šampone riješit ćete se peruti zauvijek

Otkrijte najbolje i najučinkovitije šampone protiv peruti

▲ Povratak na vrh