Slavni frizeri slavnih

Niche Hairstyle Brands
20.10.2013.

Kako izgledaju holivudske zvijezde bez frizure znaju samo njihovi frizeri. Upoznajte njih i njihove eponimske niche brendove

Slavni frizeri slavnih često su i najbolji prijatelji celeba. Svakom svojom pojavom na crvenom tepihu ili naslovnici najpoznatije holivudske glave, htjele-ne htjele, ‘reklamiraju’ svoje frizere. To je samo jedan od razloga zašto za slobodan termin u njihovim salonima u New Yorku, Miamiju i Los Angelesu postoje poduge liste čekanja.

U međuvremenu, i sami majstori četke postali su zvijezde, baš kao i njihovi eponimski brendovi za njegu i oblikovanje kose. Kad ih proučite, možda odlučite nabaviti Oribeov šampon, suho ulje Philipe B. ili lak za kosu Sergea Normanta. Svi su dostupni online.

Serge Normant

Serge Normant Meta Luxe Hair Spray i Meta Sheer Dry Oil

Serge Normant Meta Luxe Hair Spray i Meta Sheer Dry Oil

Tko zna kako bi zapravo izgledale Julia Roberts, Sarah Jessica Parker ili Blake Lively da im se o stanju na glavi ne brine majstor volumena Serge.

Trenutačno najtraženiji američki frizer, kojeg od milja zovemo Serjoža, smatra da je zdrava kosa jedina tajna glamurozne frizure. Kaže, ako trebate više od dva-tri proizvoda za njeno oblikovanje, sigurno koristite pogrešne pjene i lakove.

Osim po laku Meta Luxe Hair Spray i ostalim proizvodima iz linije za oblikovanje, Serjoža se proslavio njegujućim uljem, Serge Normant Meta Sheer Dry Oil.

Philip B.

Philip B. Rejuvenating Oil Treatment i Russian Amber Imperial Shampoo

Philip B. Rejuvenating Oil Treatment i Russian Amber Imperial Shampoo

“Nije stvar u mojoj vještini, nego u proizvodima”, tvrdi markantni losanđeleski frizer, jedan od pionira na području prirodne njege vlasi i vlasišta.

Davno prije nego što je ulje postalo megatrend u njezi kose, anticipirao ga je 1991., lansiravši svoj pomlađujući uljni tretman.

Njegujući tretman u četiri koraka iz linije Philip B. časopis Forbes proglasio je vrijednim svakog novčića. Koliko u tome ima istine najrječitije ilustiraju frizure Sandre Bullock, Charlize Theron, Halle Berry…

Njegov najpoznatiji proizvod je pomlađujuće ulje Philip B. Rejuvenating Oil Treatment, a sve je popularniji i šampon iz linije sugestivnog naziva, Russian Amber Imperial Shampoo.

Oribe

Oribe Après Beach Wave and Shine Spray i Beautiful Colour Shampoo

Oribe Après Beach Wave and Shine Spray i Beautiful Colour Shampoo

Američki Kubanac Oribe Canales iza sebe ima 40 godina dugu karijeru. Taj naočiti predstavnik starije garde celebrity frizera 80-ih je surađivao i prijateljevao s Giannijem Versaceom.

S fotografskim imenima kalibra jednog Stevena Meisela, Helmuta Newtona, Irvinga Penna i Richarda Avedona ‘radio je o glavama’ supermodela Christie T., Nadje A. i Stephanie S.

Relativno nedavno, prije pet godina pokrenuo je epominsku liniju za njegu i oblikovanje kose. Njegovi bestseleri su lak za naglašavanje sjaja i kreiranje ‘morskih’ kovrča, Oribe Après Beach Wave and Shine Spray, i šampon za njegu obojene kose, Beautiful Colour Shampoo.

U posljednje vrijeme surađuje s fotografom Marijom Testinom i kreira lookove za kampanje modnih brendova.

Želite li vidjeti Oribea ‘u akciji’, svakako posjetite stranicu njegova salona Miami South Beach Hair Salon.

Tekst: Mihaela Batinić
Foto: sergenormant.com, @OribeCanales, philipb.com

Preporučujemo

Pročitajte i...

René Furterer proizvodi dostupni u domaćim trgovinama

Proizvodi iz cijelog asortimana RENE FURTERER eksluzivne linije za njegu kose dostupni su u odabranim Muller trgovinama, renomiranim frizerskim salonima te selektivnim farmacijama/ljekarnama.

Emmy crveni tepih – najbolje i najgore obučeni

ELLE izbor najstylish dama te onih malo manje uspješnih!

Koje proizvode za kovrčavu kosu koristi Tina Kunakey?

Manekenka je podijelila glavne tajne ljepote

▲ Povratak na vrh