Uradi sam: kozmetika iz vlastite kuhinje

Kozmetika
17.10.2013.

Piling za lice

U tri žlice tople vode umiješajte dvije žlice šećera. Kad se šećer potpuno otopi, dobivenu smjesu nanesite na lice i lagano masirajte. Zatim umijte lice toplom vodom ili upotrijebite rukavicu za pranje prethodno zagrijanu u mikrovalnoj pećnici.

Hidratantna maska za lice

Maska od jogurta idealna je za hidrataciju lica. Potrebna vam je žlica punomasnog jogurta i žlica tekućeg meda. Kad pomiješate sastojke, masku nanesite na lice i ostavite 15 minuta.

Vlasnice suhe kože mogu dodati dvije žlice meda, a one s problematičnim tenom, nekoliko kapi limunova soka. Odstranite masku toplom vodom i uživajte u svojoj mekanoj koži.

Regenerator za kosu

Kako biste vratili sjaj i mekoću izmučenoj kosi, pomiješajte pola šalice majoneze, isto toliko jogurta i jedan bjelanjak.

Nanesite na kosu, pokrijte kapom za tuširanje i ostavite 30 minuta. Zapamtite da se kosa uvijek pere mlakom vodom jer je vruća dodatno isušuje.

Odstranjivač šminke koji štedi novac

Skidanje maskare ne mora biti skupo. Samo u vodu dodajte dvije-tri kapi djevičanskog maslinovog ulja, umočite blazinicu u otopinu i prijeđite po licu kako biste uklonili šminku. Zatim se umijte mlakom vodom i nanesite svoju uobičajenu kremu.

© Cover Media, Imaxtree.com

Preporučujemo

Pročitajte i...

DIY: recepti za supermirišljave ljetne pilinge

Kako pripremiti kožu pred sunčanje?

Osvježavajuća maska za lice koju obožavaju Kim Kardashian i Jessica Alba

Ova maska za lice ljetni je favorit brojnih poznatih dama

Maska za lice koju poznate dame obožavaju, a zasigurno ćete i vi!

Uključujući Kim Kardashian, Bellu Hadid i Rosie Huntington-Whiteley

Zašto biste trebali isprobati masku za lice od gline?

Donosimo vam 10 odličnih maski od gline

Sve što morate znati o pilinzima s obzirom na vaš tip kože

Mali savjeti uz koje će vaša koža postići svoj blistavi maksimum

Kako napraviti domaći piling od lavande?

Donosimo recept za umirujući piling od lavande kojeg možete napraviti kod kuće

▲ Povratak na vrh