Tretmani lica aktivnim enzimima najnoviji su njujorški trend za njegu kože

23.09.2017.

Tretiranje kože lica aktivnim enzimima u SAD-u se smatra novim čudesnim tretmanom za sjajnu kožu

Za sve one koji žele isprobati tretiranje kože lica drugačije vrste pobrinuo se njujorški salon Beauty Buster u koji dolaze slavne osobe poput Cate Blanchett. Naime, popularni salon nudi nove tretmane čišćenja lica aktivnim enzimima koji blijedoj i beživotnoj koži vraćaju vitalnost i sjaj.

Kako djeluje enzimski tretman?

Ovaj tretman kože lica obavlja se u nekoliko koraka: koža se čisti, a potom se uklanjaju miteseri i mrtve stanice kože. Zatim slijedi kratka cupping terapija, odnosno vakuum masaža čašama koja stimulira cirkulaciju krvi te na kraju tretman LED svjetlom koji ublažava upale. I konačno najvažniji korak – aktivni enzimi! Enzimi se četkicom nanose u obliku maske koja mora djelovati 45 minuta. Nakon nekog vremena maska se stisne i nabora lice, no nakon uklanjanja mokrom četkicom dobiva se prekrasna sjajna koža.

Kako djeluju enzimi?

Enzimi su kompleksni proteini koji djeluju kao katalizatori u skoro svim biokemijskim procesima koji se odvijaju u ljudskom tijelu. Njihova aktivnost ovisi o prisutnosti adekvatnih vitamina i minerala, posebice magnezija. U beauty industriji enzimi se često koriste kao piling za uklanjanje mrtvih stanica kože bez trljanja, a mogu se boriti protiv slobodnih radikala i tako zaštititi kožu od oštećenja stanica. Koža se može regenerirati bez da gubi kolagen koji agresivni slobodni radikali često uništavaju.

Piše: B.P.
Foto: Harper&Harley / Instagram

Pročitajte i...

Sve što nismo znali o pravilnom čišćenju lica

Kako pripremiti svoje lice za daljnju njegu

Ljepota nadahnuta prošlošću

Hommage à la Beauté kolekcija

10 beauty gadgeta koje se isplati isprobati

Ako vam je dosadila uobičajena rutina njege lica

▲ Povratak na vrh