Tretmani lica aktivnim enzimima najnoviji su njujorški trend za njegu kože

23.09.2017.

Tretiranje kože lica aktivnim enzimima u SAD-u se smatra novim čudesnim tretmanom za sjajnu kožu

Za sve one koji žele isprobati tretiranje kože lica drugačije vrste pobrinuo se njujorški salon Beauty Buster u koji dolaze slavne osobe poput Cate Blanchett. Naime, popularni salon nudi nove tretmane čišćenja lica aktivnim enzimima koji blijedoj i beživotnoj koži vraćaju vitalnost i sjaj.

Kako djeluje enzimski tretman?

Ovaj tretman kože lica obavlja se u nekoliko koraka: koža se čisti, a potom se uklanjaju miteseri i mrtve stanice kože. Zatim slijedi kratka cupping terapija, odnosno vakuum masaža čašama koja stimulira cirkulaciju krvi te na kraju tretman LED svjetlom koji ublažava upale. I konačno najvažniji korak – aktivni enzimi! Enzimi se četkicom nanose u obliku maske koja mora djelovati 45 minuta. Nakon nekog vremena maska se stisne i nabora lice, no nakon uklanjanja mokrom četkicom dobiva se prekrasna sjajna koža.

Kako djeluju enzimi?

Enzimi su kompleksni proteini koji djeluju kao katalizatori u skoro svim biokemijskim procesima koji se odvijaju u ljudskom tijelu. Njihova aktivnost ovisi o prisutnosti adekvatnih vitamina i minerala, posebice magnezija. U beauty industriji enzimi se često koriste kao piling za uklanjanje mrtvih stanica kože bez trljanja, a mogu se boriti protiv slobodnih radikala i tako zaštititi kožu od oštećenja stanica. Koža se može regenerirati bez da gubi kolagen koji agresivni slobodni radikali često uništavaju.

Piše: B.P.
Foto: Harper&Harley / Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

10 peel-off maski za lice koje obožavamo

Vrijeme je da razmazite svoju kožu

Zašto biste trebali isprobati masku za lice od gline?

Donosimo vam 10 odličnih maski od gline

Kakva je hidratantna njega potrebna suhoj koži lica?

Otkrivamo vam 15 odličnih hidratantnih krema za suhu kožu

▲ Povratak na vrh