Tri razloga zašto trčanje trebaš uvrstiti u tjedne aktivnosti

06.10.2019.

Trčanjem do zdravlja

Već je stara vijest da je sport meditacija u pokretu i da je bilo kakva aktivnost korisna ne samo za fizički izgled nego i za zdravlje općenito. Jeste li znali da 30 minuta trčanja tjedno u samo mjesec dana podiže kvalitetu sna, podiže raspoloženje i koncentraciju? To je samo jedan od benefita zašto bi trebali krenuti trčati, a u nastavku nosim još nekoliko razloga.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on Apr 15, 2019 at 10:02am PDT

  1. Trčanjem protiv celulita

 

Trčanje je aerobna aktivnost koja će vam ubrzati cirkulaciju, metabolizam i potrošnju masti. Organizam će tako brže izlučiti štetne stvari koje stvaraju celulit.

 

  1. Vaš mozak će vam biti zahvalan

 

Kada ste zaposleni trčanjem, mozak lakše dolazi do kreativnih rješenja. Poslovne zadatke  i ideje možete osmisliti iz vedra neba. Kisik našem mozgu i živčanom sustavu omogućuje da bolje funkcionira .

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on Sep 24, 2019 at 7:12am PDT

  1. Potrošiš ručak u trenu i nije skupo

 

Ovo je aktivnost koja zahtjeva jako malo ulaganja, trebaju nam samo trenirka i tenisice. Plus u sat vremena trčanja možemo potrošiti između 700 i 800 kalorija.

Dobre strane ove sportske aktivnosti davno je upoznala predivna glumica i model Gal Gadot. Koja često kaže kako je trčanje ključno za njenu vitku liniju.

Možda je vrijeme da navučete tenisice i prošetate se do najbližeg parka, plaže ili nasipa. S obzirom na popularnost trčanja sve je više klubova, utrka, a iskusni trkači kažu kako vam treba jako malo da se navučite. Evo prilike za probijanje leda. Popis svih utrka do kraja godine možete pronaći na https://www.trcanje.hr/utrke/najave/ .

 

Piše: A.M.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Trčanje zimi? Zašto ne!

Vanja Knežević otkriva čari zimskog trčanja

Zašto ne biste zaplesali balet?

Intervju s Andreom Solomun o novom projektu &Ballet

▲ Povratak na vrh