Umjetna inteligencija je posljednji krik u svijetu ljepote, a predvodi ga Pinterest!

15.05.2018.

Ljepota je peta najtraženija kategorija na Pinterestu, no kad su se korisnici koji nisu pripadnici bijele rase pobunili oko nereprezentativnih rezultata pretraga, Pinterest se brzo vratio s odgovorom na kojem intenzivno rade

Pinterest je ogromna društvena mreža koju mjesečno koristi oko 200 milijuna ljudi. Velik dio tih korisnika čine i pripadnici crne rase koji su napokon došli na svoje kad su u pitanju beauty proizvodi jer najveće tvrtke po prvi put u povijesti nude kolekcije pudera, korektora, highlightera i drugih proizvoda za sve boje kože, a ne samo bijelu. No, internet još nije sasvim usklađen s time pa su se korisnici Pinteresta požalili kako dok pretražuju beauty proizvode i savjete o ljepoti uvijek nailaze na savjete za bijelu boju kože i vrlo im je teško pretraživati rješenja koje će moći primijeniti na svojoj koži.

U Pinterestu su uvažili sve kritike i brzo se vratili s odgovorom. Ondje trenutno rade na opciji koja se zove inclusive discovery feature, a radi tako da sužava rezultate pretraživanja prema odabranom tonu kože. Iako je opcija tek u testnoj fazi, radi uz pomoć softvera ModiFace koji skenira slike i grupira ih prema odabranom parametru, u ovom slučaju boji kože. Uz to, nudi i slične rezultate koje su drugi korisnici koji su odabrali iste parametre, spremili, podijelili, označili srcem i slično.

Sve se to događa u jeku lansiranja već spomenutih inkluzivnih kolekcija šminke koje su namijenjene svim rasama i tonovima kože unutar pojedinih rasa, kao što je Rihannina Fenty Beauty linija koja joj je zbog inkluzivne politike donijela Timeovu titulu beauty inovatorice godine.

Pinterest je time pokazao da ozbiljno raste. Proteklih su godina intenzivnije počeli raditi na suradnjama s brendovima iz modne i beauty industrije jer su otkrili da čak 70 posto korisnika dolazi na Pinterest kako bi pronašli beauty proizvode, piše Glossy. Ova nova opcija privući će još korisnika, ali i oglašivača na što iz Pinteresta i ciljaju.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pet 100% prirodnih brendova šminke za koje morate znati

Krajnje je vrijeme da isprobate ove odlične prirodne proizvode

15 proljetnih parfema uz koje ćete mirisati kao buket cvijeća

Nježni citrusni i cvjetni parfemi koji mirišu na proljeće

Koji su najbolji šamponi za obojenu kosu na tržištu?

Pružite svojoj obojenoj kosi njegu koju zaslužuje

Ove godine mijenjamo beauty rutinu!

Nove beauty formule koje morate isprobati u 2019.

▲ Povratak na vrh