Zašto inzistiranje na prirodnim sastojcima može biti opasno?

24.07.2019.

Sam svoj stručnjak

Nerijetko se nađemo u situaciji da sjedimo na kavi s prijateljicom, koja nam priča o tome kako je odlučila sasvim izbaciti bilo kakve kemikalije i od sada koristi samo prirodne sastojke. No, generalni direktor parfumerije kuće Bvlgari Luis Miguel Gonzalez Sebastiani tvrdi kako takav način razmišljanja i neupućenosti može dovesti do opasnih posljedica.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rouje Paris (@rouje) on Jul 12, 2019 at 8:54am PDT

Prirodni ili sintetski sastojci?

“Naša se filozofija temelji na najboljoj kvaliteti. Prva zabluda je vjerovati da u selektivnoj parfumeriji možemo govoriti samo o prirodnim sastojcima. Prvo razmislite o “održivom razvoju”. Poznati smo po nevjerojatnoj kvaliteti mošusa, koji je pak potpuno sintetički. Ne možete ubiti kitove svaki put kad želite napraviti parfem! U međuvremenu, kemija je danas dosegla takve visine da lako može nadmašiti prirodu. Druga je stvar alergija. Primjerice, limun ima visoku koncentraciju specifičnih karcinogena. Ako dođe u kontakt s kožom i izložen je izravnom sunčevom svjetlu, može uzrokovati rak kože. Stoga se u parfumeriji zamjenjuje sintetičkim i apsolutno sigurnim pandanom. Oni koji tvrde da je “samo prirodno” korisno, ne znaju o čemu govore.”, izjavio je Luis Miguel u nedavnom intervjuu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rouje Paris (@rouje) on Jul 2, 2019 at 11:47am PDT


Koliko zapravo znamo o prirodnim sastojcima kada se odlučimo “all-natural” beauty rutinu? Zapravo, ne baš koliko bismo trebali. Poslije ovih informacija svakako bismo se posavjetovali s dermatolozima o pravilnoj primjeni prirodnih sastojaka.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh