5 dobrih razloga ZA – šalicu zelenog čaja!

03.02.2017.

Ne samo da krijeie, oslobađa od stresa i napetosti i(li )vas priprema za uplovljavanje u ugodne snove, nego puno više od toga

1. Za zdravo srce
Pijenje crnog i zelenog čaja može zaštititi od nekih oboljenja srca. Tajna je u flavonoidima, snažnim antioksidansima koji neutraliziraju slobodne radikale.

2. Zaštita od raka
Studija provedena u Kini pokazala je da se kod konzumenata čaja vjerojatnost razvijanja karcinoma jednjaka i želuca upola manja u odnosu na osobe koje ga ne piju. Studijom u Japanu uočeno je da više od tri šalice zelenog čaja na dan mogu zaštititi od ponovne pojave karcinoma dojke.

3. Za zdrave kosti i zube
Istraživanje je pokazalo da oni koji tijekom nekoliko godina dnevno ispijaju čaj imaju dobro očuvanu gustoću kostiju. Ključ je u visokom udjelu fluorida u zelenom čaju koji također povoljno djeluju na čvrstoću cakline, sprječavaju nakupljanje plaka i štite zubno meso.

4. Za održavanje težine i kao pomoć pri mršavljenju
Redovito dnevno ispijanje zelenog čaja ubrzava metabolizam i lakše sagorijeva višak kalorija.

5. Za zaštitu kože
Visok udio antiksidansa u zelenom čaju, uključujući vitamine E i C, zasigurno usporava procese starenja kože. Zato je zeleni čaj sastojak sve većeg broja kozmetičkih proizvoda. Antioksidansi nas mogu zaštititi i od promjena strukture DNA uzrokovane štetnim utjecajem UV zraka, pa se znanstvenici u SAD-u bave razvijanjem krema koje bi sadržavale sastojke nađene u zelenom čaju radi zaštite od karcinoma kože.

 

N. P.

Fotografija Profimedia

Pročitajte i...

Početničke pogreške pri skidanju kilograma

Ako se želite vratiti u formu ovo su stvari na koje morate pripaziti

Evo kako da vaša forma preživi božićno prejedanje!

Fitness influenceri su podjelili nekoliko savjeta

Vrijeme je za boksačke rukavice

Q BOX-boks, yoga i aerobik u jednom

Biljni čajevi koje obožavamo

   Osim što su ukusni, odlični su za zdravlje

Vrijeme je za zimski detox!

Očisti organizam prije obilnih božićnih ručkova

▲ Povratak na vrh