Biljni čajevi koje obožavamo

07.12.2019.

   Osim što su ukusni, odlični su za zdravlje

Kad se temperature spuste blizu 0, većina nas barem jednu šalicu kave zamijeni čajem. Moramo se složiti kako nema ništa ljepše nego doći doma, udobno se se smjestiti pred televizor i popiti šalicu umirujućeg napitka. Biljni čaj osim što je zdrav ne sadrži kofein, a može ublažiti nesanicu i umiriti bolove u trbuhu.

Čaj od kamilice

Kamilica je poznata po svojim antiupalnim svojstvima. Pomaže kod suzbijanja bakterije stafilokok i gljivice kandide. Osim toga, nježan i smirujući sedativ od cvjetova kamilice može biti koristan za nesanicu. Preporučuje se i ženama koje pate od menstrualnih bolova i grčeva. Snižava temperaturu, pomaže kod prehlade i hunjavice. Čuva zdravlje kože i sprječava njeno prerano starenje.

Čaj od koprive

Ako vam treba detox, onda je ovaj čaj baš za vas. Čisti organizam i poboljšava krvotok. Bogat je željezom, a ukoliko patite od upale mjehura svakako ga uvrstite na svoju listu čajeva jer ova biljka ublažava tegobe urinarnog traka.

Čaj od mente

Ovo je definitivno jedan od najčešće korištenih biljnih čajeva na svijetu. To nas ni ne čudi jer šalica mente prije spavanja umiruje organizam i pomaže lakše zaspati. Smanjuje glavobolju te želučane tegobe uzrokovane stresom. Savršen je za suzbijanje prehlada i infekcija.

Piše: Aleksandra Milinković

Fotografije: Instagram, Profimedia

Pročitajte i...

Početničke pogreške pri skidanju kilograma

Ako se želite vratiti u formu ovo su stvari na koje morate pripaziti

Evo kako da vaša forma preživi božićno prejedanje!

Fitness influenceri su podjelili nekoliko savjeta

Vrijeme je za boksačke rukavice

Q BOX-boks, yoga i aerobik u jednom

Vrijeme je za zimski detox!

Očisti organizam prije obilnih božićnih ručkova

Kako se zaštititi od upale mišića

Zdravi načini kako ublažiti zloglasni muskulfiber

▲ Povratak na vrh