Najljepši svjetski joga i spa retreatovi

21.02.2020.

Odmor za dušu i tijelo

Ako tražite rajsko mjesto gdje ćete zaboraviti postojanje vanjskog svijeta i koncentrirati se isključivo na svoje disanje, ako su jedini zvukovi o kojima sanjarite zujanje pčela i pjev egzotičnih ptica, ako sanjate o aktivnostima koje će umiriti vaš um, a tijelo dovesti u ravnotežu, imamo nekoliko ideja…

Yogarosa, Ibiza

“Odmorite se od svog ega.” Zavirite li na web stranicu poznatog španjolskog holističkog joga centra Yogarosa, koji je ugledni magazin Traveller uvrstio na listu jedanaest najboljih na svijetu, ova će vam rečenica vjerojatno privući pozornost. Ušuškana u borovu šumu, Yogarosa izgleda kao mali raj na zemlji. Imanjem, koje je sastoji od dvije gostinjske kuće, dva bazena i velike drvene terase za prakticiranje joge, širi se ugodan miris lavande, ružičaste cigle obrasle su u raskošne grmove bugenvilije, a uz njih se smjestio i veliki povrtnjak u kojem raste sve što se gostima servira za jelo.

 

Como Shambhala, Bali

Zrak miriše na jasmin, a tišinu “remeti” pjev egzotičnih ptica i zujanje pčela. Dragulj skriven u tropskoj šumi Balija, na obali rijeke Ayung, Como Shambhala Estate kombinacija je luksuznog hotela, vrhunskog spa centra i joga retreata. Uz njih je, naravno, i nevjerojatan spa centar s četiri paviljona i devet soba za tretmane. Doktor Prasanth, ajurvedski stručnjak, i Nancy Kim, ekspertica za orijentalnu medicinu, individualno se posvećuju svakom gostu, koji nakon tretmana mogu uživati u istraživanju prirode ili delicijama indonezijske kuhinje.

 

Shreyas, Indija

U ovom će vas retreatu tretirati kao da ste – bog. Nije šala, politika kuće glasi “athithi devo bhava”, ili u prijevodu “gostu se treba služiti kao što se služi bogu”. Ne zato što je osoblje istrenirano da misli kako ste bolji od njih nego ponajprije jer smatraju da je svaki čovjek u svojoj srži božanski. Zato će vas dočekati s osmijehom i vjenčićem nevena, jasmina ili ruža, koji će vam staviti oko vrata, ali nemojte misliti da ćete na račun svog božanskog statusa moći zabušavati. Režim je u retreatu zahtjevan: ustaje se već u šest sati, jer u pola sedam počinju vježbe joge, a nakon toga možete birati što želite raditi: otići na neki spa tretman, pomagati brati povrće iz vrta i kuhati ili dostavljati obroke obližnjem sirotištu.

Detaljniji o ponudama ovih divnih retreatova koji će vam napuniti baterije i pomoći u pronalaženju unutarnjeg mira pročitajte u tektsu naše Jasmine Rodić u posljednjem broju ELLE magazina.

Fotografije: ELLE ožujak 2020, Instagram

Pročitajte i...

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

Fashionistica Gilda Ambrosio

Kako kupovati online u vrijeme pandemije?

Donosimo sve činjenice koje morate znati!

Intervju: Antonija Šimurina, pokretačica projekta zbog kojeg ćete se osjećati kao Beyonce i JLo

Antonija Šimurina pokrenula je projekt u kojem možeš plesati u visokim potpeticama i izgledati jako classy i ženstveno

Ovo je ključni sastojak za vašu savršenu FIT formu

Spremni za trening? Ne zaboravite na L-karnitin

▲ Povratak na vrh