Nutricionistička pravila za uživanje u blagdanskoj hrani

Nutricionistička pravila za uživanje u blagdanskoj hrani
20.12.2014.

Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje se početkom godine nećete morati brinuti zbog nakupljenih kilograma

Nutricionistica Haylie Pomroy, autorica bestselera ‘The Fast Metabolism Diet: Eat More Food’ i ‘Lose More Weight’, čiju su stručnost potvrdile Jennifer Lopez, Reese Witherspoon i Cher, podijelila je nekoliko savjeta koji će vam pomoći da uživate u blagdanskoj hrani ali bez prejedanja.

Neka vam metabolizam radi kao sat

“Jedite pet puta dnevno: tri zdrava obroka i dvije užine na bazi proteina. Ovako ćete zadržati stabilan metabolizam, a šećer u krvi ostati će u normali će vaš organizam biti spreman boriti se s blagdanskim gozbama. ”

Planirajte unaprijed i opustite se

“Obavezno ručajte kod kuće prije nego što odete na blagdansko događanje (i iskreno se radujte okupljanju). To će vam sniziti nivo stresa i obuzdati poriv za hranom.”

Slobodno popijte nekoliko pića

“Ali ako već pijete, popijte nešto s većim postotkom alkohola, kao što su džin, rum i votka. Oni su čistiji, s manje kemikalija i bez umjetnih sastojaka. Imajte na umu da alkohol dehidrira tijelo, i stvara potrebu za dodatnim unosom tekućina.”

Preskočite pivo

“Ako želite zadržite metabolizam u dobroj formi, onda pivo nije najbolji izbor. Ima više ugljikohidrata od vina ili žestokih pića.”

Počnite s predjelom bogatim proteinima

“Kad znate da ćete puno pojesti, svaka dva sata unesite 10 do 15 grama proteina – dakle jaja, koktel od rakova, govedinu ili humus i povrće. To će ubrzati vaš metabolizam.”

Samo domaće slastice!

“Ako želite desert, pokušajte izbjeći kupovne kolače. Domaće slastice su zdravije, napravljene s ljubavlju, i vaš organizam će ih brže obraditi (jer je obično u pitanju hrana koja ne uključuje mnogo umjetnih sastojaka). ”

Jedite, pijte, i veselite se

“Uživajte u hrani jer time oslobađate hormon sreće koji pozitivno utječe na vašu tiroidnu žljezdu, potiče brže sagorjevanje masti i smanjuje nivo hormona leptina. Ovaj hormonski lanac događaja će potiče tijelo da ispušta rezerve masti i povećava osjećaj sitosti.”

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Najnovija modna ljubavna veza? Hrana i piće, od kave Saint Laurent do keksa Celine

Najnoviji trend naći će mjesto na stolu, a ne u našim ormarima

Story & Glovo vam daruju 40 kuna popusta na prvu narudžbu

Glovo, prva “on demand” aplikacija za dostavu u Zagrebu koja dostavlja što god vam je potrebno!

Dan Europe 2019.

U sklopu tjedna Europe, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj obilježava Dan Europe te tom prigodom, 11.svibnja na Europskom trgu, od 10 do 13 sati, priprema veliku gastronomsku feštu Okusi Europe

Avokado: supervoće od kojeg ne treba olako odustati

Smanjuje kolesterol i tlak, dobar je za kardiovaskularni sistem, poboljšava vid i rad bubrega te je odličan za kožu

10 novih gastro oaza koje su ove godine otvorene na našoj obali

Donosimo vam pregled sjajnih mjesta na obali čije specijalitete jedva čekamo isprobati

▲ Povratak na vrh