Znate li tko je genijalni „nos“ iza najčuvenijih parfema na svijetu?

30.04.2018.

Elle.hr ekskluzivno otkriva priču iza posljednjeg remek-djela Alberta Morillasa, Armanijevog mirisa Acqua di Giò Absolu

Jednom u životu zasigurno ste zalutali u obližnju parfumeriju izgubiti pola sata vremena i svom nosu priuštili Calvin Klein CK One, Kenzo Flower, Bvlgari Omnia ili neku sličnu parfemsku poslasticu. No jeste li se kad zapitali tko stoji iza svih tih čuvenih bočica?

Njegovo ime je Alberto Morillas. Rođen 1950. u Sevilli danas čuveni parfumer svoj „nos“ oštrio je radeći za brojne svjetski poznate brendove, a svoj odvažni i prepoznatljivi potpis 2018. podario je novom, izrazito muževnom Acqua di Giò Absolu mirisu. Nastavljajući tradiciju svoje suradnje s Armanijem, započetu u 90-ima sa sada već kultnim Acqua di Giò mirisom, Morillas je još jednom iznjedrio originalnu kreaciju, svjež i istinski muževan Acqua di Giò Absolu. Povodom predstavljanja novog mirisa kojemu, mogu posvjedočiti, epitet muževan savršeno pristaje, otkrili smo da je riječ o spoju mirisa vode i drveta, senzualnoj kombinaciji koja je istovremeno sofisticirana, elegantna, ali i izrazito prirodna i autentična. Miris kakav želite i na sebi isprobati!

 

 

Evo što nam je o svom iskustvu, inspiraciji i procesu rada sam Morillas otkrio prilikom susreta u Parizu.

Elle: Postigli ste još jedan uspjeh…
Alberto: Pa ja sam zaljubljen u svoj posao, to je najvažnije. Svaku svoju kreaciju stvaram sam, i strast koja se u meni budi svaki dan je ključna za taj posao. Proces nastanka mirisa je jako dugačak…od prvog briefa kojeg dobijem do konačnog proizvoda.

Elle: Koliko se miris promijenio od izvornog Acqua di Giò?
Alberto: Acqua di Giò je emocija mora, i prvi miris svoje vrste. To je bio prvi put da je Armani dopustio da na taj način koristimo molekulu vode u parfemu. Prije 21 godinu tržište je bilo zasićeno teškim, aromatičnim mirisima i Acqua di Giò je potpuno promijenio tu priču, unio je pomak.

Elle: Kako uspijevate pomiriti različite sastojke?
Alberto: Rekao bih da je to čisti talent (smijeh), ali nekad je riječ i o nasumičnoj sreći. Zapravo je riječ o intuiciji – nakon toga dolazi iznenađenje, „ne mogu vjerovati da to tako miriše“!

Elle: Nosite onda i sami svoju kreaciju?
Alberto: Naravno, da! U procesu izrade Acqua di Giò radili smo 3000 preinaka, morate eksperimentirati kako biste opravdali svoj angažman i klijentu dali najbolje od sebe, uspješan proizvod iza kojega mogu ponosno stajati.

Elle: Koji je najbolji dio izrade parfema za vas?
Alberto: Najbolji dio je sami početak. Rađanje nove ideje je najveći užitak.

 

Elle: Kako ste odlučili postati kreator parfema?
Alberto: Odluku sam donio s 20 godina kada sam u francuskom Vogueu pročitao tekst Jean Paul Guerlaina koji je pričao o svom poslu. Odmah sam shvatio da je to posao za mene!

Elle: Volite li više kreirati za muškarce ili za žene?
Alberto: Za mene je to jednako zadovoljstvo. Ne osjećam razliku, treba samo spojiti elemente i dobiti željenu vibraciju. Riječ je o emociji zapravo.

Elle: Ali i bočica je važan dio priče…
Alberto: Apsolutno! Uzmite recimo Absolu za primjer, staklo je tople boje, jako je pristupačno, ali i moderno. Ja često ne vidim bočicu prije lansiranja, ali ovim sam rezultatom prezadovoljan – ona je u ovom slučaju jednostavna, ali opet potpuno različita od 20 godina starog izvornika. Sviđa mi se i jer ima lijep kontrast transparentnog i drva, elementa koji je prirodan i jedinstven.

Elle: Kakav je vaš proces stvaranja?
Alberto: Prvenstveno stvaram za sebe, nešto u čemu ću uživati. Tek onda volim to podijeliti i s drugima. Volim raditi u svojoj kući, u miru, šetati po vrtu i sa svojim psima. Važno je ne kreirati kad ste lošeg raspoloženja, to se osjeti u proizvodu. Zato volim sebi stvoriti ambijent u kojem se osjećam sretno. Nadam se da se to i osjeti u svim mojim kreacijama!

Piše: Nambi Kezić
Foto: PressPročitajte i...

Yves Saint Laurent: Predstavljen novi parfem za žene, LIBRE!

sinoć je neo-renesansna palača u samom srcu Zagreba, Muzej Mimara, odisala luksuzom i mirisnim potpisom Yves Saint Laurenta

Twinset predstavlja svoj parfem kojim slavi ženstvenost

Dora Bagriche, francusko-alžirska parfumeristica odabrala je profinjene mirisne note za svaki od ovih ideala tako kreirajući prvu Twinset Milano parfemsku vodicu

▲ Povratak na vrh