Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Vaš poslovni status dobro je organizirana tvrđava s brojnom vojskom i dovoljnom količinom hrane i oružja za dugotrajnu opsadu. Tko je god naivno pomislio da vas može samo tako napasti, doznat će istinu na bolan i nezaboravan način. No vi niste samo nemilosrdni ratnik. Pokazat ćete šarm i fleksibilnost, posebno u novim projektima i kontaktima s inozemstvom. Ljubavna situacija uči vas kada praviti kompromis, a kada ne. Jesu li vaše potrebe na prvom mjestu stalno, ponekad ili nikad?

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

Kada počnete očajavati zbog pat-pozicije u ljubavi ili na poslu, sjetite se da je promjena jedina konstanta. Promijenit ćete pristup i otvoriti prostor za sasvim novu energiju. Ostanite smireni i bez žurbe rješavajte probleme jedan po jedan. Budite hrabri i kreativni, ali ništa još ne potpisujte. Vrijeme će pokazati gdje se zapravo želite usidriti. Slobodni Vodenjaci trebali bi potražiti osobu o kojoj već dugo razmišljaju. Nećete biti mirni dok ne otkrijete ima li istine u vašim slutnjama.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Partner koji vas uzima zdravo za gotovo mogao bi se gadno iznenaditi. Počeli ste razmišljati o stvarima koje vam smetaju i kako ih riješiti. Pokaže li se da je rješenje kraj i novi početak, spremni ste i na takav korak. Ljubav u vašem životu mora biti uzbudljiva, inspirativna, nježna i topla, u protivnom to nije ljubav. Ovog ljeta bavit ćete se svojim zdravljem, tijelom i duhom. Ipak, nakon tjedana salata, algi i piletine zaslužili ste malo čokoladne torte. Bez toga, ima li išta smisla?

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Sanjali ste dugo baš o ovakvom ljetu, ali slabo ste se pripremili za intenzivan tempo. Ne želite propustiti pravu priliku i zato je jako važno biti na pravome mjestu u pravo vrijeme. Ljubav iz snova i ljubav iz života nikad nisu ni približno slične, ali ona životna puno je zanimljivija. Imate hrabro srce i odlučnost za put oko svijeta, sad samo morate donijeti odluku. Morat ćete se brzo vratiti u top formu jer su pred vama triatlonski izazovi. Bolje početi vježbati ikad, nego nikad.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Za sve emotivne nevolje u kojima ste se našli zaslužni ste sami. Mislite da ste uvijek u pravu i ne sramite se to staviti svima pod nos. Empatija i razumijevanje puno su bolja strategija ako ne želite ljeto provesti sami s hrpom stripova. Slobodni Bikovi imaju jednu, ali fantastičnu priliku za nov početak. Dogodit će se nešto neuobičajeno, ludo i nestvarno. Prihvatite tu stvarnost i otvorit ćete vrata nečem potpuno drukčijem. Ljeto je divno vrijeme za koncerte, izložbe i piknike. Za najbolje stvari treba izaći iz kuće.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Dinamična razmjena mišljenja najbrži je put do vašeg srca. Vaši su najdraži prijatelji oni koji su uvijek spremni na debatu. Tako ste sigurni da ćete trenutke dosade svesti na minimum. U poslu ste neoprezni, ali hitno morate obratiti pozornost na normalan protok informacija. Zaostali mail ili poziv mogli bi izazvati veće komplikacije. Blizanci koji potajno maštaju o jednoj osobi imaju razloga za slavlje. Netko će vam uzvratiti osjećaje, ali na putu do sreće nema prečaca. Naučite slušati i kreativno rješavati probleme.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Ljeto je savršeno vrijeme za zabave na otvorenom, a rođendan je prava prilika za organizaciju zabave desetljeća. Bez lažne skromnosti, želite samo najbolje. Najdraže ljude, najbolju hranu, glazbu i vino, vatromet i balone – sve to zaslužujete. U žaru zabave malo ćete zanemariti svakodnevne obaveze, ali to je znak za bolju organizaciju vremena. Nakon glasne glazbe vrijeme je za tihi šum mora. Pobjegnite na osamljeno mjesto s najdražom osobom, knjigom i play listom te napunite baterije za ostatak godine.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Sjaj, luksuz i uspjeh vaše su prirodno okruženje. Sve što ste dugo planirali sada vam polazi za rukom. Pozvani ste na najvažnije sastanke, druženja i zabave. Vaš put do uspjeha prohodan je sve do samog vrha. Partner vas obožava, a možda planira i zajednički poslovni pothvat. Slobodni Lavovi moraju otpustiti sve kočnice i biti najslađi na svijetu. U udvaranju nema mjesta samouvjerenosti i bahatosti. Pokažite da ste zabavni, lepršavi, romantični i nježni. Tople ljetne noći učinit će ostalo.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Pripremate se na ostvarenje svog velikog životnog projekta, a pravo je pitanje što točno čekate. Prepustite se događanjima i ostanite fleksibilni. Nove situacije zahtijevat će od vas prilagodbu stavova i planova, ali to je ono što život čini tako uzbudljivim i nepredvidivim. Ionako nikad ništa nije onako kako nam izgleda u mašti. Pravi godišnji odmor potreban je vašem tijelu, koje se više ne može nositi s neprestanom napetošću. Plivanje, joga i pilates opustit će mišiće i smiriti misli.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Ljeti je sve moguće. Upoznat ćete nove ljude, steći nova iskustva, zaljubljenost i uzvraćenu ljubav, poslovne inovacije i iznenadna putovanja. Jedini stvarni problem je kako sve to izdržati odjednom. Važno je uzeti predah za odmor i razmišljanje ili otići na nekoliko dana daleko od svih. Dovoljno sna i zdrav život držat će vas u formi i spremne za dnevne izazove. U poslu ste kreativni i lucidni. Svojim idejama izvući ćete tim iz naizgled bezizlazne situacije.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Znate da ste izvrstan radnik i natprosječan kreativac, ali morate naći način kako da time ne ugrožavate nadređene. Samohvala i pretjerana samouvjerenost mogli bi vas uvaliti u probleme. Vaš napredak treba biti spor i siguran. Slobodni Škorpioni spremni su za sezonu izlazaka, riskiranja i šarmiranja. Pravilo skromnosti ovdje vrijedi dvostruko. Reklama je samo reklama, pokažite svoju toplu, otvorenu i zanimljivu stranu. Slušajte snove i intuiciju. Glasno vam govore u kojem smjeru trebate krenuti.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Vani je sunce, a Strijelac zarobljen u uredu grebe po vratima i bježi kroz prozor. Prava je šteta trošiti vrijeme na suhoparne obaveze kada je prava pustolovina samo na korak od vas. Oduševit će vas sve nepredvidivo što se može dogoditi, a spavanje pod zvijezdama i putovanje bez plana dokaz su da živite punim plućima. Ako na takvom putovanju upoznate sličnu osobu, vaša je za cijeli život. Strijelci zarobljeni u realnom vremenu ispucat će svoj avanturizam na biciklu i u teretani. Jedan pogled u zimske naslage dovoljna je motivacija.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh