Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Vaša karijera spotakla se o nekoliko manjih prepreka, ali nema razloga za zabrinutost. Vi ste dovoljno organizirani da predvidite i ublažite sve teškoće. Bavit ćete se dugoročnim planiranjem budućnosti i napraviti detaljnu financijsku analizu. Sada je vrijeme za dugoročno ulaganje, samo treba odlučiti što je najsigurnije i najisplativije. Nije se još rodio taj koji će Jarcu zamagliti financijske horizonte. Emotivno ste osjetljivi i pomalo ljubomorni. Izbjegavajte negativne ljude i osjećaje.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

U posljednje vrijeme naišli ste na mnoga zatvorena vrata. Sjetite se da posao ne čine papiri i brojke već ljudi, a lijepa riječ i željezna vrata otvara. Radit ćete na sebi i komunikaciji sa suradnicima i bližnjima. Umjesto durenja otvorite dijalog. Vaše srce osjeća se pomalo osamljeno, ali vi se znate nositi sa svojim mislima. Što god vas sada muči ne može trajati zauvijek. Pružit ćete prvi ruku pomirenja i kao pravi Vodenjak apelirati na ljubav koja je svuda oko nas i u nama.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Malo ste nezadovoljni svojim radnim učinkom, ali ste shvatili da se ništa neće dogoditi ako samo gunđate i prigovarate. Sav uspjeh razmjeran je količini energije koju ste uložili u projekte i planove. Priznat ćete svoje pogreške samo najbližima, a na poslu glumiti samouvjerenost. Sudbina će vam servirati razna emotivna iskušenja, ali njome gospodari samo jedan gospodar – vi. Primite stvari u svoje ruke i pokažite kako se znate boriti za one koji su vam najvažniji. Tko ima pameti, ima i sreće.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Uzbuđenje i rizici postali su vaš svakodnevni život. U početku će vam se to sviđati. Uživat ćete u nepredvidivosti svakog trenutka i ludom tempu događaja. Oduševljenje će se smanjivati prema kraju mjeseca. Zaželjet ćete se stabilnosti i planirati budućnosti. Ostavit ćete teret prošlosti iza sebe i otvoriti prostor za nove planove. Za rođendan predlažemo poklon kakav već dugo želite, ali nikako da ga dobijete. Putovanje na mjesto o kojem sanjate vratit će vas u najbolju formu i ispuniti svježim mislima i idejama.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Proljeće je vrijeme ljubavi, a vi ste to prvi osjetili. Bikovi u vezi učvrstit će svoj odnos i bolje komunicirati. Slobodni Bikovi ulaze u razdoblje romantike u kojem se čini da je sve moguće. Ne donosite nagle zaključke, vrijeme će pokazati znanje koje vam je potrebno. Započinjete akciju velikog spremanja u svom životu za što je potrebno strpljenja, ali i hrabrosti. Krenut ćete od čišćenja smočnice i ormara pa sve do čišćenja međuljudskih odnosa. Kad bacite staro i neupotrebljivo, bit će puno mjesta za nešto novo.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Imate velike poslovne planove za koje je napokon došao pravi trenutak. Bit ćete inovativni i oduševiti suradnike svojom prezentacijom. Vaš najveći neprijatelj je brz jezik i slaba koncentracija. Imate šarm i veliku moć uvjeravanja, ali pazite što i kome govorite. Također provjerite dvaput sve podatke s kojima raspolažete. U ljubavi ste skloni izljevima bijesa, ali niste nikoga zavarali. Partner dobro zna da je to samo verbalni trening. Puno ste nježniji i skloniji empatiji nego što želite pokazati.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Početak proljeća donio je na dnevni red važna pitanja. Kad se bira između rizika i sigurnosti, vi ste uvijek za čvrstu zemlju pod nogama. Važni izbori čekaju vas i na poslu i privatnom životu. Kada znate da je neka situacija izmakla kontroli i da nije dobra za vas, što ćete učiniti? Koji ljudi su zaslužili da ih prihvatite takvima kakvi jesu, a koji su prešli granicu vašeg strpljenja? Ne bojte se važnih odluka, s njima ćete puno brže naprijed nego da sjedite i razmišljate o mogućim ishodima.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

U životu uvijek stremimo savršenstvu, a sada je trenutak da popravite stvari koje nisu bile baš savršene. Razmislite o pogrešnim potezima i kako ih možete ispraviti. Ne žurite, imate vremena smisliti najbolje rješenje. Ljubav vas čini strastvenima i nepromišljenima. Ne razbacujte se riječima, poslije ćete požaliti mnoge stvari koje ste izrekli u žaru rasprave. Srce vam je puno želja i na pravom mjestu. Ako vam nije teško uložiti trud, vrijeme i strpljenje, odvest će vas do osobe s kojom želite biti.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Uložili ste svoje nove ideje, energiju i viziju, ali trenutno nema većih rezultata. Pravi uspjesi tek dolaze u idućim mjesecima, a tada ćete moći graditi na čvrstim temeljima. Trenutno je tapšanje po ramenu vrhunac poslovnog probitka. Osjećaji vas sustižu unatoč vašem pesimizmu. Odlučili ste vidjeti samo negativne strane svoje emotivne situacije. Dobar alibi daleko će vas odvesti, naravno ako ste odlučili biti usamljeni i neshvaćeni. Odbacite svoje obrambene mehanizme i riskirajte barem malo. Isplatit će se.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Marljivost i predani rad vaša su najbolja poslovna strategija. Ne smijete si dozvoliti nijedan trenutak proljetne zanesenosti, rokovi vas sustižu nesmiljenom brzinom. Možda ste očekivali da će vaš učinak nekoga zadiviti, ali za to ćete se morati malo strpjeti. Čestitajte sami sebi i nastavite dalje u istom tempu. Privlače vas nova mjesta i ljudi, ali niste dovoljno objektivni da biste mudro izabrali. Sredite svoje želje i misli. Ne morate se upuštati u ništa u što niste zaista sigurni da je dobro za vas.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Ne bojite se novih izazova i zato ste probni pilot za mnoge poslovne inovacije. Ne volite da vam se uskraćuju važne informacije i borit ćete se za svoje mjesto u poslovnoj hijerarhiji. Dovoljno ste prodorni i uporni da dokažete svoje, ali ne prelazite granice fer borbe i komunikacije. Slobodni Škorpioni magično su privlačni i kradu svu pažnju gdje god se pojave. Nova ljubav je na vidiku, a sve ovisi o vama. Osjećate miris promjene i nečeg novog što još niste doživjeli. Avantura počinje.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

U svojoj poslovnoj sredini vi ste izvor mladosti i optimizma. Kako i ne biste kada radite sa sto posto kapaciteta i još toliko entuzijazma. Možda ste malo preveliki idealist, ali i dalje možete biti ponosni na svoje rezultate. Ljubavni život uzbudljiv je i za slobodne i za vezane Strijelce. Novu ljubav naći ćete tamo gdje se obično ne krećete. Među mnogim novim licima jedno će u vama probuditi lovca i istraživača. Novo emotivno putovanje bit će uzbudljivo, nepredvidljivo i nezaboravno.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh