Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Trebali ste pohađati tečaj “Kako se opustiti, zabaviti i družiti s ljudima u vrijeme blagdana”. Oko sebe širite zabrinutost i narušavate blagdanski ugođaj. Opustite se i preusmjerite pažnju na emotivne sfere. Ako niste u vezi, preispitajte svoje želje i nadanja. To je dobar početak za upoznavanje nove osobe. Zabava je zarazna i vrlo brzo transformirat ćete se iz uredskog Grincha u zvijezdu karaoka. Priznajte da vam nedostaju smijeh i neopterećene misli. Razmislite koje snove još niste ostvarili.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

U posao ste uložili stopostotni trud i koncentraciju, ali sada želite ići i korak dalje. Želite da vaš uspjeh utječe i na šire društvo. Vaš humanizam naići će na podršku i odobravanje. Iako prezirete konvencionalne blagdane, božićni kič, prekomjerno trošenje i goleme količine hrane, upravo vas to čeka ove godine. Vaša šira i uža obitelj računaju na vas, a vi ih nemate srca iznevjeriti. Iznenadit ćete se kako vam je srce toplo nakon druženja. Kada se zbrajaju blagoslovi, vi zaista imate puno za brojenje.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Dajete sve od sebe na poslu, ali budimo realni – već ste odavno materijal za godišnji odmor. Završite najvažnije zadatke te napravite plan opuštanja i odmaranja. Mirne večeri i dovoljno sna, zdrava hrana i veseli ljudi dobar su početak. Čeka vas divna ljubavna priča, pod uvjetom da prestanete previše razmišljati. Uza sve te zamišljene scenarije stvaran čovjek nema šanse. Morate samo reći što točno želite. Na kraju godine zahvalite svim suradnicima i prijateljima koji su bili uz vas.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Nema ništa mračno u vašoj zimi. Sve polako dolazi na svoje mjesto i imate opravdan razlog za optimizam. Smireniji ste i stabilniji, znate što želite i znate što vas je dosad kočilo u postizanju ciljeva. Put do jednostavnih istina uvijek je težak, ali vi ste ga prešli od početka do kraja. Iskoristite dobre vibracije za nove poslovne dogovore. Sredinu mjeseca posvetite meditaciji, a kraj godine rezervirajte za uzbudljiv početak nove ljubavi. Obratite pozornost na detalje i poruke između redaka.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Ozbiljno ste shvatili sve zadatke koje nam nameće prosinac. Poslovne obaveze treba završiti do kraja godine. Vrijeme je kupnje darova, ne smijete nikoga zaboraviti ni prekoračiti minus na kartici. Planirali ste veliko obiteljsko druženje i ručak od pet sljedova. Želite izgledati vrhunski. Valjda vam je jasno da je to sve nemoguće. Opustite se i oprostite si što imate samo 24 sata dnevno na raspolaganju. Druženje s partnerom i obitelji uz čašu vina i tople riječi vaš su najveći blagdanski doprinos.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Vama najdraži dio prazničnog okruženja svakodnevna je prilika za spontano druženje. Najviše ćete vremena provoditi s prijateljima, ali ne samo zbog zabave. Neodlučni ste u vezi svih važnih pitanja i potrebni su vam savjet, podrška i glas razuma. Saslušajte što vam žele reći i bit ćete objektivniji i sigurni u sebe kada bude potrebno. Ljubav vam dolazi spontano i nećete je odmah prepoznati. Jedan će izlazak neočekivano prerasti u nov početak. Zasad ste u fazi neobavezne zabave i ne morate se nikamo žuriti

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

U vama se bore ratnik i diplomat, a svaki dan pobijedi netko drugi. Okruženi ste situacijama koje su vas počele zamarati. Šef je tvrdoglav, partner zahtjevan, prijatelji su nepouzdani, a ponekad ste i sami sebi previše. Neke ćete stvari riješiti lijepim riječima, a za neke je neophodno zagrmjeti i dati do znanja da vas se ne može uzimati zdravo za gotovo. Razmislite o ideji samostalnog poslovanja. Blagdane provedite uz dobar film, svakodnevnu vježbu, pozitivne misli i drage ljude.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Na prvi pogled izgledate kao tvrda stijena, ali vi ste vrlo fleksibilni i uvijek spremni za nova iskustva. Razumijete da se život živi, umjesto da se o njemu samo razmišlja. Vaša glad za novim idejama mogla bi vas daleko dovesti, posebno u poslovnom svijetu. Prijatelji će vas obožavati jer uz vas im nikad neće biti dosadno. U vrijeme božićnog slavlja možete izabrati dva puta: prekomjerno uživanje u hrani i piću ili umjerenost i rekreativno bavljenje sportom. Dobro poslušajte kakve vam signale šalje vaše tijelo.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Ono što je dobro za vas i ono što je dobro za druge ne događa se istodobno. Skloni ste žrtvovanju za druge i pomaganju u nevolji, ali samo ste korak od toga da vas se besramno iskorištava. Budite tu za one koji znaju cijeniti vaš trud, a ostale pustite malo da se snalaze sami. Vaše je slobodno vrijeme dragocjeno i iskoristite ga za omiljene aktivnosti. Iako vam je pospremanje prvo palo na pamet, slobodno izađite na večeru ili pročitajte knjigu do kraja. Opuštena Djevica pravi je božićni romantičar.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Kada želite da vaši obiteljski i poslovni odnosi idu željenim tijekom, morate preuzeti inicijativu. Postavite pravila, granice i sustav podrške pa će se komplicirane situacije riješiti same od sebe. Zapravo se ne želite previše zamarati prožvakanim problemima jer imate pametnijeg posla. Ovo je vaše romantično vrijeme koje želite maksimalno iskoristiti. Koristit ćete sve alate božićne čarolije kako biste zarobili nečije srce. Poljubac ispod imele jednostavno je neizbježan. Nova godina donosi novi početak.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Snažni ste, originalni, puni dobrih ideja i hrabrosti. Imate samo jednog neprijatelja, a to je vaš osjetljivi
ego. Vaše kvalitete nikad nisu ugrožene, samo im ne oduzimajte kisik nepotrebnim natjecanjem i uspoređivanjem s drugima. Odvojite malo vremena za svoje zdravlje i napravite plan za borbu s lošim navikama. Kada ste nervozni i niste sigurni što biste sa sobom, prošećite nekoliko kilometara i razbistrite glavu. Imate originalan plan za doček nove godine koji ćete još dugo pamtiti.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Poslovno ste uspješni, ali teško podnosite nametnuta ograničenja. Najbolje dišete u kreativnom i opuštenom okruženju koje ne gleda na sat nego u budućnost. Pokrenuli ste dobre projekte, sada ih treba voditi do kraja. Održavajte kondiciju jer sporo mislite kada vam tijelo nije u formi. Vaš je ljubavni život skladan koliko i vaše želje. Ako ste pronašli kompatibilnu osobu s kojom možete impulzivno otputovati na drugi kraj svijeta, sve vaše novogodišnje želje su ispunjene.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh