Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Uvijek ste organizirani, s dugoročnim planom za budućnost i vjerom u svoje potencijale. Čudan lipanj pretvorio vas je u osobu koja živi od danas do sutra i čeka inspiraciju za sljedeći korak. Ne bojte se svoje nepredvidive strane, upravo vas ona može odvesti tamo kamo se inače ne usuđujete kročiti. Svjesni ste pritajenog vulkana želja i emocija, ali niste još spremni podijeliti ga s ostatkom svijeta. Nije još vrijeme za odluke, sada samo slušajte što vam srce govori. Emocije i dojmovi uvijek su podložni promjeni.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

Intenzivno poslovno razdoblje donijelo vam je više posla nego što ste planirali. Niste sigurni da se možete jednako kvalitetno koncentrirati baš na svaki zadatak, ali zato ste puni zaraznog optimizma i spremni na prekovremene sate. Ljubav i prijateljstva izvukli su iz vas empatiju za koju niste ni znali da je posjedujete. Naučili ste razmišljati i osjećati kao netko drugi, čitati neverbalne znakove sreće i tuge te pružati podršku kada je to potrebno. Davanje vas čini sretnima.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Odlučili ste promijeniti negativne navike i stavove, a sada je pravi trenutak za to. Pokažite prema sebi razumijevanje kakvo pokazujete prema drugima. Vaša nježnost i senzibilnost privući će novu i sasvim drugačiju energiju u vaš život. Pronaći ćete srodnu dušu koja cijeni umjetnost, maštu, finu hranu i egzotične destinacije. Jeste li spremni za nešto novo, jeste li hrabriji nego inače i imate li više vremena za čekanje? Do kraja ljeta doznat ćete odgovor. Prijatelji su na vašoj strani.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Najdulji dani u godini i početak ljeta bude u vama želju za romantikom i nečim novim. Više ne stavljate svoje stavove na prvo mjesto i spremni ste saslušati i zaista upoznati drugu osobu. Pred vama je emotivno putovanje na kakvom još niste bili. Poželjet ćete pobjeći od posla i dosadnih obaveza. Skrivena uvala daleko od znatiželjnih očiju pravo je mjesto za kvalitetan odmor. Stres ćete otjerati jogom, a unutarnju ravnotežu vratiti zdravom prehranom. Prije pravog ljeta vrijeme je za šoping od glave do pete.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Pronašli ste inspiraciju u National Geographicu i sad nagovarate obitelj i prijatelje da otputuju s vama u osvajanje divlje prirode. Stavite li svoj avanturizam u realnije okvire, mogli biste doista okupiti kvalitetan tim za ekspediciju. Putovanja i izazovi zbližit će vas s prijateljima za koje uvijek imate premalo vremena. Nova ljubav iznenadit će vas i oboriti s nogu, a vi morate pokazati koliko ste spremni otvoriti se i riskirati. Ulozi su veliki, ali dobitak još veći.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Na poslu vas očekuje nekoliko izazova koje ćete ekspresno riješiti učinkovitom logikom. Vaš je cilj osloboditi što više slobodnog vremena za zabavu, druženja i putovanja. Vaša je party sezona u punom jeku i uživat ćete u svakom trenutku, novom poznanstvu i koktelu. Trenutačno vam se sadašnjost toliko sviđa da vas budućnost uopće ne zanima. Jedina ljubavna aktivnost koja vas trenutačno privlači su dugi noćni razgovori, a najljepši rođendanski dar tečaj stranih jezika.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Stres i nevolje gomilaju se sa svih strana, ali najteže podnosite tračeve i prepirke. Dosadile su vam dvosmislene primjedbe i šale na vaš račun. Povući ćete se iz zbunjujućih odnosa i informacija u sigurno utočište obitelji. Sada su vam najpotrebniji toplina i razumijevanje. Preuređivat ćete svoj dom i izraziti kreativnost izborom boja i detalja. Vaš je dom najčvršća točka u vašem životu, mjesto u kojem provodite vrijeme s obitelji i prijateljima pa želite da bude savršen.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Lipanj je vaš mjesec nedorečenosti. Izvrsni ste u pokretanju novih projekata, ali stvari treba odraditi od početka do kraja. Nemojte biti usamljeni lovac, imate oko sebe sasvim solidan tim suradnika koji vam mogu pomoći da uspješno odradite sve preuzete poslove. U emotivnim osvajanjima mijenjate pristup u skladu s raspoloženjem. Trenutačno ste povučeni i zamišljeni, što vas čini mističnom zagonetkom u očima udvarača. Iskoristite svoj samozatajni trenutak i analizirajte koga i zašto privlačite.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Ljetni solsticij vrijeme je novih početaka, a vi ste previše znatiželjni vidjeti što vas sljedeće očekuje. Željni ste novih stvari, ljudi i iskustava. Želje će vam se ostvariti, ali nećete biti spremni za emocije koje će vas preplaviti. Logika ne služi ničemu kada vas zgromi neočekivana ljubav. Trebat će vam vremena da se naviknete na donošenje odluka na temelju osjećaja, ali tako izgleda nov život. Stare navike više ne funkcioniraju. Ne bi bilo tako zanimljivo da ste sve isplanirali

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Uzbuđeni ste i puni iščekivanja. Pred vama je nova faza u obrazovanju ili egzotično putovanje, a osobu koju ste nedavno upoznali ne možete izbaciti iz glave. Svaki dan donosi nešto novo i zanimljivo, a takav vam način života najviše odgovara. Pronašli ste u sebi hrabrost da istražite svijet, svoje misli i želje. Možda ćete na putu naići na zapreke, ali nemojte bježati od problema. Imate snage za rješavanje problema, samo nemojte odustati prije nego što pokušate.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Bacili ste oči i sve udice prema jednoj posebnoj osobi. Trenutačno sve držite u tajnosti jer volite i diskreciju i mistiku. Očekujete puno (zapravo sve), ali spremni ste toliko i pružiti. Prava ljubav za vas uvijek ima elemente drame i trilera, ponekad putopisa, a rijetko i krimića. Bez uzbuđenja i neizvjesnosti kao da i niste zaljubljeni. Na poslu se nalazite između dvije sukobljene strane, ali dobrom špijunažom i diplomacijom riješit ćete sukob u svoju korist. Počet ćete planirati nezaboravni godišnji odmor kakav se pamti cijeli život.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Bilo bi pomalo grubo reći da ste neodgovorni, ali vaš broj preuzetih i izvršenih obaveza nikad nije u vašu korist. Imate dobru namjeru, ali ne znate organizirati svoje vrijeme. Uspjet ćete završiti važne projekte koji već dulje stoje u ladici. Svemir je na vašoj strani, prati vas niz sretnih okolnosti i susreta, ali ne uzimajte sreću zdravo za gotovo. Uživajte u divnim ljetnim danima i ne zaboravite da cvrčak svira, a mrav skuplja hranu. Od te dvojice, koji ste vi?

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh