Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Radite u okruženju koje vam najbolje odgovara. Neodgovorni suradnici su daleko i ne smetaju vam svojim neradom, a šefovi vas ostavljaju na miru dok sve nije gotovo. Uskoro ćete se pojaviti i prezentirati još jedan briljantan i precizno odrađen projekt. Zato si možete dopustiti povremenu uobraženost, ali ne pretjerujte. Međuljudski odnosi prepuni su napetosti pa je najbolje da se odmaknete kada primijetite sklonost fatalnim odlukama. Pauza i objektivno razmišljanje vaši su najveći saveznici.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

Jesen dočekujete u čudnom raspoloženju, a često i nervozno. Iskoristite višak energije za pokretanje novih projekata. Vi ste uvijek puni inovativnih ideja. Izvucite dvije-tri iz rukava, a učinkovitiji od vas učinit će ostalo. Slobodno vrijeme provodit ćete analizirajući prošlost (bezuspješno) i sebe (polovično uspješno). Potraga za odgovorima vam je očito potrebna, ali ne očekujte da će vam se svi svidjeti. Ljubav vas uči da monolog nije komunikacija, a slušanje drugoga otvorit će vam novi svijet.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Dramatičan početak jeseni je pred vama, ali za ljubiteljicu melodrame to i nisu tako loše vijesti. Poslom ćete se baviti malo ili nimalo, a glavni je naglasak na dinamičnom emotivnom životu. Nažalost, male su šanse da vas u sumrak otme naočit i bogat prijestolonasljednik. Drama se sastoji u sređivanju svojih emotivnih odnosa, a možda i neke privedete kraju. Ne volite da vas grubo bude iz ružičastih snova, ali jako volite svoju slobodu. Imajte to na umu kada donosite teške odluke.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Jesen će biti vaše vrijeme novih početaka. Smanjite tvrdoglavost i proširit ćete krug prijatelja i suradnika. Prihvatite pomoć i suradnju jer ste to zaslužili. Imate velike ideje sa sjajnim izgledima za uspjeh. Nemojte na putu do slave žrtvovati privatni život, posebno prijatelje. Pobjeda neće imati tako sladak okus ako znate da ste izgubili nekog važnog u svom životu. U ljubavi napokon možete ispuniti jednu veliku želju. Sve kockice sjedaju na svoje mjesto, a sada je najvažnije da budete iskreni prema sebi

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Turbulentan početak jeseni donosi niz dobrih, ali i izazovnih trenutaka. U poslu pokušajte plivati na površini, bez većih poteza i novih projekata. Prave poslovne prilike tek su pred vama. Emotivni život konkurirat će za Oscara za scenarij, ali barem se ne možete požaliti da vam je život nezanimljiv. Puno drame, suza, smijeha, iznenadnih obrata i patetičnh govora – i listopad postaje nezaboravan u svakom pogledu. Nemojte ništa prešutjeti, a kada ste na rubu živaca, pobjegnite u prirodu.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

U glavi vam se motaju svakakve ideje. Neke su (kao i obično) pretjerane, neke izvrsne, ali morat ćete polako odvajati ostvarivo od neostvarivog. Skloni ste nestrpljivosti, ali brzina i nesmotrenost mogli bi vas odvesti na potpuno pogrešan put. Prikupljajte korisne informacije i ne slušajte „dobronamjerne“ savjete. Sami ćete donijeti zaključke kad a to dođe vrijeme. U ljubavi vas privlače misteriji. Maštate o visokom tamnom strancu koji skriva neku tajnu. Smanjite očekivanja, ne bi vam se svidjelo buditi se kraj Batmana.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Poslovna situacija neočekivano je zastala u najvažnijem trenutku. Potrebna je detaljna analiza kako biste shvatili što je krenulo krivo. Budite objektivni, nema potrebe odmah optuživati suradnike. Vaš nastup pred autoritetima mogao bi se loše odraziti na poslovnu budućnost. Vježbajte umijeće diplomacije, a vrištite kod kuće ispod jastuka. Emocije vas vode na putovanje do istine, a najbolje je početi od sebe. Izrecite što imate i promatrajte što će se dogoditi. Vrijeme površnosti je završilo.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Dobro došle u jesen, draga doktorice Jekyll i gospođo Hyde. Jedna vaša strana topla je i puna razumijevanja, traži kompromis i uvijek sasluša što drugi imaju reći. Ne donosite odluke dok ne uzmete u obzir sve argumente i osjećaje. U korak vas prati i osjetljiva diva kojoj je najbolje pristupiti preko veleposlanstva. Osjetljivi ste i na najmanju kritiku, a vaša rika čuje se nadaleko. Imate nerealna očekivanja, tražite istinu, a poslije se zgražate na to što ste otkrili. Klonite se mračne strane i neka Sila bude s vama.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Teško je biti u vašoj koži. Povučeni ste i sramežljivi, ali zato ste beskrajno znatiželjni. Vi imate svoje taktike i strategije kako doznati željene informacije. Samozatajne Djevice vjerojatno su osnivači svih važnijih svjetskih obavještajnih službi. Jednog dana upustit ćete se u spontan i iskren razgovor te se poslije danima čuditi kako je sve zapravo jednostavno. Sreća se sastoji od malih stvari, a kraj mjeseca dočekat ćete puni iznenađujućeg optimizma. Više se ne bojite budućnosti.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Što se tiče uspjeha, za vas nema tajni. Samo upornošću i predanim radom doći ćete do cilja. Ipak, postavlja se pitanje na kojim projektima treba dodatno zapeti, a koje treba napustiti. Ako ste shvatili da neka strategija jednostavno ne djeluje, prirodno je da odustabete od nje. Jednaka pravila vrijede i u ljubavi i obiteljskim odnosima. Ne bojte se završetaka ni novih početaka. Vaša urođena diplomacija donosi harmoniju u kaotični svijet, samo se pobrinite da to ne bude na vašu štetu.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Spojili ste svoje ideje i talente u savršen projekt. Napokon će se poklopiti sve potrebne okolnosti za pokretanje novog posla. Dat ćete najbolje od sebe, a to je jamstvo za svijetlu poslovnu budućnost. Netko će vas nenadano oboriti s nogu svojim riječima i onim neizrečenim. Niste navikli na takvo brzo razoružavanje, ali jednostavno ne možete pronaći nikakvu manu u ovoj situaciji. Sljedeći korak je na vama. Želite li potpunu otvorenost i iskrenost, morate ponuditi isto.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Ponosni ste na svoju prilagodljivost i svestranost, a i suradnici cijene vašu kreativnu stranu. Kada budete zatrpani poslom, što je, nažalost, neminovno, ne zaboravite pročitati malena slova na dnu papira. U hrpi detalja bit ćete skloni preskakanju koraka, a to bi vas moglo kasnije skupo stajati. Teško je istodobno biti i brz i precizan, ali ovaj put morate odvojiti vrijeme za kvalitetnije rezultate. Ne bojte se dosade, na poslu ćete nekome posvetiti pažnju iz neposlovnih razloga.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh