Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Kreativni ste i prepuni ideja, a često se pitate je li vaša tvrtka najbolje mjesto za njihovo ostvarenje. Ljubomorno ćete čuvati svoje kreativne bisere dok ne susretnete suradnika koji će ih znati cijeniti. U pravu ste ako mislite da ne treba pristajati na kompromise i polovična rješenja. Izborite se za svoje mjesto na poslovnoj ljestvici. Kada niste sigurni kako se postaviti u poslovnom ili privatnom problemu, potražite pomoć (objektivnog) prijatelja. Partner vas voli unatoč vašim promjenama raspoloženja.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

Novi projekti izgledaju zastrašujuće, ali baš zato trebate skupiti hrabrost i zaplivati novim vodama. Sve što ste mislili o sebi i svijetu počinje izgledati drugačije. Možda imate neke nove spoznaje, možda ste samo sazreli. Nova ljubav vam se stalno mota na rubu vidokruga, a vi nikako da primijetite znakove. Tu nema velike mistike.  Spustite glavu iz apstraktnih sfera i pogledajte što se zbiva u vašoj neposrednoj blizini. Budite tolerantni i otvoreni, prema sebi i prema drugima.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

: Radite mnogo i uspješno, ali osjećate zamor u tijelu i duši. Sretan život se ne sastoji od posla i još malo posla. Vrijeme je za ljubav, a za to ste uvijek spremni. Prilagodljivi ste, dobro osluškujete potrebe drugih, kreativni ste i veseli. Nemojte dozvoliti da nešto omete vaše emotivno putovanje. Zaustavite zle jezike na vrijeme i oduzmite im snagu. U ljubavi je najvažnija otvorena komunikacija bez tajni i skrivenih misli. Ako osjetite da je neka vaša gesta pogrešno shvaćena, reagirajte odmah.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Kada je Ovan smiren, zadovoljan i nasmiješen to može značiti svašta. Možda ste napokon uplovili u mirne vode emocionalne i financijske stabilnosti. Možda ste hladnokrvni strateg koji ne želi otkriti svoje slabosti neprijateljima. Vaši bližnji prvi će osjetiti pravu istinu. Vi ste zaista u potrazi za unutarnjom ravnotežom, a vrijeme će pokazati koji je pravi put. Jedno je sigurno, nećete odustati od svog cilja. U ljubavi vas muči suhoparna svakodnevica, zato otputujte na romantični vikend.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Osjetili ste dolazak nove životne energije. Sada je najbolje vrijeme za nove projekte, dok ste još puni ideala i entuzijazma. Ne budite cinični i ne minirajte svoje kreativne resurse. Zaista vam ništa ne stoji na putu osim vaših nacrtanih granica. Nova ljubav prikrada se u svom čistom i romantičnom izdanju. Prepustite se nježnostima i znakovima pažnje, i vi zaslužujete doživjeti klišeje iz ljubavnih romana. Beauty savjet mjeseca: vratite se prirodi. Svježi zrak i sunce očistit će zimsko sivilo s vašeg lica.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Ponosni ste na svoju brzinu i snalažljivost, ali ponekad saveznik postane neprijatelj. U utrci s vremenom zaboravili ste da ponekad treba dvaput promisliti o važnim stvarima. Žurba vam neće donijeti ništa dobroga, zato se koncentrirajte na sve dostupne informacije i pokušajte donijeti smirenu odluku. U ljubavi vas očekuje raspetljavanje brojnih nesporazuma. Kada riješite sve probleme, vrijeme je za zajedničku avanturu. Napokon ste pronašli srodnu pustolovnu dušu, sad samo spakirajte kofere i krenite u nepoznato.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Miris prvih cvjetova otvara sasvim nova osjetila. Odjednom ste svjesni svega, od šefovog raspoloženja do tajnih pogleda obožavatelja. Iskoristite svoju intuiciju za prave odluke u pravo vrijeme. Ako vam nešto nije jasno, provedite neko vrijeme sami, u meditaciji ili dugoj šetnji. Svi odgovori doći će kada budu potrebni. Iako slutite kako vas očekuju važna događanja, prepustite se u međuvremenu malim i lijepim stvarima koje uljepšavaju život. Dočekajte novu ljubav opušteni i nasmiješeni. Stres ostavite u prošlosti.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Vaša romantična potraga prilično vas je iscrpila. Vaš željeni plijen uvijek je korak ispred vas, nikad niste sigurni na čemu ste, svaka riječ i gesta su dvosmisleni. Iako je lov užitak za sebe, postavlja se pitanje je li lovina vrijedna truda. Možda vas više privlači izazov nego ljubavna veza. Preispitajte svoje motive prije nego krenete u novu priču. Potrebna vam je kompletna i zrela osoba koja zna što želi. Na poslu ste dekoncentrirani i zreli za godišnji. Odmaknite se malo od svega i obnovite energiju.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Iako svakodnevno jadikujete da se svijet urotio protiv vas, zapravo niste navikli na pretjerane prepreke. Sada kada se morate suočiti sa stvarnim problemima, imate dva puta. Možete trošiti vrijeme na traženje krivca ili kreativno rješavanje krize. Potrebna vam je smirenost i tolerancija, posebno za suradnike koji nisu tako brzi i vješti kao vi. Stisnite zube i pokažite empatiju. Ljubavni život je dosad bio uklesan u kamenu kao nepromjenjiva dosada i praznina. Promjena će vas pomesti i dokazati da je sve moguće.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Prava priprema za proljeće započinje pred ogledalom. Kako izgledate izvana, tako se vjerojatno osjećate i iznutra. Vrijeme je za tjelesnu i duhovnu preobrazbu. Odaberite omiljeni sport i beauty tretman i primite se posla. Negdje u vama spava nesputani optimizam, samo ga treba otkopati ispod depresivnih zimskih naslaga. Privlačit će vas flert i upoznavanje novih ljudi, ali niste još spremni obećati se samo jednom čovjeku. Ljepota života je u mogućnosti izbora, a prvo treba vidjeti što se sve nudi.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Postali ste toliko romantični da vam je pomalo i neugodno. Svoj legendarni cinizam otopili ste u stilu holivudskih romantičnih komedija. Uživajte i ne razmišljajte što će biti sutra. Jedan od ovih dana počet ćete sumnjati da sreća može trajati zauvijek, ali to nije danas ni sutra. Na poslu radite tek toliko da vas ne optuže za lijenost. Pravu radnu akciju imate kod kuće gdje je apsolutno sve podložno vašoj maniji preuređivanja. Treba vam novi prostor kako biste nesputano razvijali novu sebe.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Čak i jednostavni zadaci postali su preteški za vaše umorno tijelo i živce. Zima uvijek predugo traje i izvukla je iz vas zadnje zalihe entuzijazma i pozitivnih misli. Rješenje je jednostavno, potreban vam je kratak odmor od posla, ljudi, problema i neodgovorenih pitanja. Brinite se o svom zdravlju jer to neće nitko činiti umjesto vas. Vitamini, plivanje ili trčanje dobar su izbor. Uostalom, krajnji je trenutak da se vratite u formu. Ne želite valjda izgledati kao olupina kada nova ljubav zakuca na vrata.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh