Mjesečni horoskop

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Intuicija je vaš najbolji prijatelj, pogotovo kada ne znate na koju stranu krenuti. Poslovni i privatni odnosi su izazovni, ali samo ako ne znate što želite. U poslu ste kreativni i prodorni, a planovi za budućnost poprimaju jasne crte. Ljubav je komplicirana ili jednostavna, ovisno o tome koliko ste iskreni prema sebi. Šarm će vas izvlačiti iz kriznih situacija. Vrijeme je za veliko spremanje na svim područjima. Rođendan proslavite u teretani i izbacite sve zaostatke zime iz svog duha i tijela.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Proljeće ne započinje uobičajenim optimizmom. Morate ćete sve sami pa je najbolje da se odmah primite posla. Bistrim i pravovremenim potezima oduševit ćete poslovne suradnike. Kada osjetite da niste u najboljoj formi, nestanite na produženi vikend. U ljubavi ste malodušni i s finom dozom prezira promatrate buđenje prirode. Samo vas nemilosrdna iskrenost i razgovor bez sustezanja mogu osloboditi negativnih emocija. Iznenadit će vas kako izgovorene riječi okreću vjetar u vašu korist.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Volite maštati, ali ne volite pričati o tome. Čini vam se kako je cinizam najbolji obrambeni mehanizam. Ne bojte se izraziti svoje misli i osjećaje, čak i kada izgledaju na rubu mogućeg. Nikad ne znate tko sluša i misli slično kao i vi. Provest ćete puno vremena s prijateljima i organizirati najbolje zabave. Potrebna vam je vesela i razigrana atmosfera da vas odvuče od svakodnevnih problema. Kada znate da niste sami, nijedna situacija ne izgleda nerješiva. Ovaj put uz pamet imat ćete i više sreće.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Imate kreativan um i veliko srce, a to nije ništa što bi trebalo skrivati od svijeta. Privući ćete pažnju posebne osobe. Posvetite joj dovoljno vremena i ne posustajte pred prvim zaprekama. Sve što je problematično samo je privremeno. U poslu ste puni energije i možete što poželite. Razmislite s kakvim ste suradnicima okruženi, tko vas podržava, a tko vam podrezuje krila. Budite taktični prema nadređenima, a kada osjetite nagomilani stres, otputujte na kratki odmor. Toplice ili planinarenje najbolji su izbor.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Uz vaše znanje i energiju nema tog problema koji ne možete riješiti. Samo morate biti mudriji i strpljiviji nego inače. Ne odustajte i pustite vrijeme da radi svoje. Ponudi li vam se izuzetno povoljno financijsko rješenje, ne žurite s odlukom. Nije zlato sve što sja. Ljubav vas testira na višoj razini. Jeste li spremni za nesebičnu ljubav ili još uvijek želite voditi glavnu riječ? Svi trebaju prostora, a partner će ga uzeti milom ili silom. Budite velikodušni i tolerantni, i sve će se riješiti samo od sebe.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Previše briga i proljetni umor iscrpili su vaše resurse. Kratki spa oporavak vratit će vas u formu za nastavak uzbudljivog proljeća. Bit ćete preciz ni i učinkoviti, ali ne očekujte slična čuda od svojih suradnika. Nudi vam se suradnja s inozemstvom o kojoj ćete ozbiljno razmisliti. Sve je u znaku promjene, a vi se tradicionalno užasavate naglih odluka. Izaberite sami svoj tempo i posavjetujte se s iskusnijima od sebe. Svidjet će vam se vaše novo lice. Počet ćete planirati egzotično putovanje.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Usporite malo, nikamo vam se ne žuri. Male stvari i posebni trenuci čine vaš život bogatijim i važnijim. Ljubav ionako funkcionira u svom vlastitom vremenu gdje jedan pogled može trajati tjedan dana. Odvojite vrijeme i pažnju za partnera. Malim gestama pokažite koliko vam je dragocjeno ono što dijelite. U poslu ste mirotvorac i diplomat, a to neće proći nezapaženo kod nadređenih. Pažljivo njegujte svoje zdravlje i razmislite o jogi i vježbama disanja. Promijenit ćete način prehrane i više kuhati za sebe i druge.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Romantične ljubavne komedije su suhoparno štivo kada se usporede s vašim ljubavnim životom. Shvatili ste proljeće vrlo ozbiljno i ne prestajete s flertom i tulumarenjem. Ima tu mjesta i za ozbiljnije emocije, ali tek kada prevladate svoju osjetljivost. Izuzetno ste šarmantni i popularni, a to možete iskoristiti kako god želite. Srećom na poslu se smanjio tempo pa imate dovoljno vremena za planiranje romantičnih izlazaka. Hitno u teretanu, prošlo je pet minuta do dvanaest. Nema boljeg mjesta za ispucavanje stresa.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Život ponekad izgleda naopačke, ali vi ste majstor improvizacije i možete se izvući iz svake neobične situacije. Mali zastoji su tu da nas nauče kako ih zaobići. Puni ste energije, ali ako je ne iskoristite na pravi način, postat ćete nervozni. Jutarnje trčanje ili ambiciozno turističko putovanje malo će popraviti vašu mentalnu krvnu sliku. U poslu ćete izgubiti svoje živce, u ljubavi svoje srce, a sve zbog neobične osobe kakvu još niste susreli. Vratite se na klasični pristup udvaranju iz nekih drugih vremena.

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Proljetna šoping groznica kod vas je u punom jeku. Kupujete sve, od cipela do kosilice, bez imalo brige za svoju financijsku budućnost. Probajte se zaustaviti prije ozbiljnijih zaduživanja. Možete uživati u proljeću i u malo jeftinijoj varijanti. Ljubav je nepredvidljiva, ali već ste na to navikli. Uz uobičajeni flert razmišljat ćete o pravom smislu vaših odnosa, ali niste još spremni podijeliti misli s ostatkom svijeta. Rijetke zabrinute trenutke rastjerajte druženjem s prijateljima.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

Imate neobične ideje koje bi prestrašile i najhrabrije poslovne ulagače. Kad u nešto vjerujete i jednostavno znate da ćete uspjeti, možete lako prenijeti svoju ideju i drugima. Iskoristite svojih pet minuta i pokažite zašto ste nezamjenjivi poslovni vizionar. Snaga argumenata je na vašoj strani. Ljubav vam pruža drugu priliku. Osjećate li da nešto niste riješili do kraja, vratite se na mjesto zločina. Ovaj put odvojite posebno vrijeme za posebnu osobu, bez poslovnih i drugih ometanja. Svaki zajednički trenutak je dragocjen.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

I u poslu i u ljubavi, vi ste pravi Harry Potter. U sve što radite unijet ćete posebnu čaroliju za koju samo vi znate tajni recept. Vaša energija je nepobjediva, ali je važno da znate što točno želite. Ako nemate pravi cilj, vaša nastojanja rasplinut će se u ništa. Uživat ćete u puno romantike i povremeno se upitati je li sve u redu. Brinete se bez razloga, a sitne probleme riješit ćete na romantičnom vikendu. Ne zaboravite na svoje zdravlje, niste svoji ako niste u formi. Nađite vremena za vježbu i meditaciju

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh