Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Nova godina je izvrsno vrijeme za nove početke, a oni obično započinju sa završetkom nečeg starog. Spremni ste napustiti islužene obrasce ponašanja i krenuti u novu pustolovinu. Postat ćete pokretač poslovnih promjena jer ne želite da netko drugi upravlja vašom sudbinom. Ušminkajte ponovno svoj životopis. Ljubavni život je prepun aktivnosti,  ali ponekad vas preplavi intenzitet događaja. Postavljat ćete mnoga pitanja o budućnosti, bližoj i daljoj, ali ne zaboravite da se najbolje stvari događaju – sada!

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

U novu godinu ušli ste zaljubljeni do ušiju i još ne možete vjerovati što vam se događa. Ako je ljubav uzvraćena, vjerojatno ste potpuno izvan sebe. Predstoji vam manje romantično razdoblje kompromisa i prilagodbe, ali to je potpuno normalno u svakom odnosu. Ako se osjećate ranjivo i zbunjeno, odvojite malo vremena samo za sebe. Vaša fizička forma je pala u zadnji plan, a trebala bi biti u prvom. Zima i letargija nisu nikakav izgovor. Pokrenite se što prije, vaše tijelo vas treba.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Vi volite živjeti kao u holivudskom filmu, posebno kada se isprepliću uzbudljiva poslovna i ljubavna zbivanja. Morate znati da je svaki film prvo imao scenarij, pa snimanje i na kraju montažu. Zato se spustite s filmskog platna na zemlju i uživajte u životu na malo smireniji način. Kada vam nešto nije jasno, zatražite pomoć. Savjet dobrog stručnjaka spasit će neizvjesnu situaciju. Za ljubavne nedoumice obratite se najvećim ekspertima –svojim prijateljicama. Vi ste uvijek bili tu za njih.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

U ozračju novogodišnjih odluka Ovnovi se bacaju na posao. Obećali ste sebi da ćete se bolje brinuti o svom fizičkom i duševnom zdravlju. Ovo je mjesec  beauty tretmana, promjene frizure, saune i masaže, meditacije i nove energije. Čeka vas veliko pospremanje kuće i bacanje starih i nepotrebnih stvari, a isto vrijedi i za vaš emotivni život. Zima je vrijeme tajnih želja i snova, a proljeće će biti vrijeme za njihovo ostvarenje. Sada dobro razmislite kakvu ljubavnu budućnost zaista želite.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Povratak u poslovnu rutinu nije vas previše oduševio. Mrzovoljni ste i tvrdoglavi, a rezultati su zanemarivi. Prizemljite se i pokušajte objektivno ocijeniti najprije sebe, a onda druge. Ljubavni život je još uvijek svjetlucav i začaran, a vi želite da još dugo ostane takav. Pokažite da ste odgovorni, ali spontani i zabavni . Što ste sebičniji, to ste dalje od zaljubljenosti i idile. Kad se ulovite u nekoj od starih i loših navika, razmislite koliko vam zapravo otežavaju život.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Iza vašeg nasmijanog i bezbrižnog lica krije se mnogo pitanja. Nedostaje vam hrabrosti za isprobavanje novih stvari, ali još ne razumijete čega se bojite. Imate skrivene želje koje stalno odgađate za neku bolju budućnost. Želite li promijeniti posao, javite se na natječaje. Želite li obnoviti formu, posjetite napokon teretanu. Ne bojte se neuspjeha, pa barem se vi uvijek dočekate na noge. U poslu i ljubavi izbjegavajte svađe i nadmetanja. Diplomacija je vaša najbolja strategija.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

U vašoj mašti vi trčite svaki dan nekoliko kilometara i u izvrsnoj ste formi. U realnosti se još niste maknuli s kauča i napustili božićni režim prehrane. Pokrenite se što prije jer vas očekuju uzbudljive stvari. Pratite svoju intuiciju i odvest će vas do zanimljivih projekata i još zanimljivijih ljudi. U poslu ostanite racionalni i oprezni, ali u ljubavi se slobodno bacite na glavu. Priželjkivali ste i dočekali promjenu koja će vas razdrmati i vratiti vas u romantično stanje.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Vi ste toliko briljantni u svemu što radite da ne vidite razlog da to ne podijelite s ostatkom svijeta. Čak i kad ne pretjerujete (što je rijetko), vaša dostignuća nakon pola sata postaju zamorna. Malo skromnosti dat će ljepšu sliku o vašim uspjesima. Provest ćete lijepe trenutke s prijateljima koje ste u posljednje vrijeme premalo viđali. Možda ćete upoznati nekoga tko će promijeniti vaše planove. Sada je trenutak da pokažete jeste li plitki ili spremni na ozbiljno uranjanje u svijet emocija.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Praznike ste proveli vrijedno radeći, a rezultati se vide već početkom mjeseca. Vjerojatno niste najpopularnija osoba na poslu, ali ste sigurno najproduktivnija. Skloni ste analitičnosti, ali inzistiranje na preciznosti i detaljima ostavite za posao. U privatnom životu to je jednostavno naporno. Slobodne Djevice se svako jutro pomno uređuju  i s uzbuđenjem odlaze na posao. Netko iz vaše radne sredine okrenuo je naglavačke vaš svijet,a spontani odlazak na kavu samo je pitanje vremena.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Još ste uvijek u prazničnom raspoloženju i iskušavate sve oblike lijenosti (ili kako vi to zovete – zasluženog odmora). Iako ste zaista trebali obnoviti energiju i odspavati zimski san, sada je vrijeme za buđenje. Partner (zasad) strpljivo čeka da malo živnete i posvetite mu dužnu pažnju.  Nećete se iskupiti  skupim poklonima, potrebna je romantična gesta. Nađite neku aktivnost koja vas oboje opušta i veseli. Poslovni suradnici čekaju na vaše originalne ideje, a vi ih ni ovaj put nećete razočarati.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Na poslu ste dosad najbolje funkcionirali kao solo igrač, ali vaši će vas suradnici ovaj put oduševiti. Imate mali, ali vrlo usklađen tim u kojem svi razmišljaju kao jedan. U tako stimulativnoj atmosferi možete imati samo natprosječne rezultate. Škorpioni u lovu na ljubav ne moraju puno tražiti. Srest ćete vrlo posebnu osobu na sasvim običnom mjestu, trgovini, fitness centru ili parku. Splet okolnosti nosi vas jedno prema drugom, a miris sudbine je afrodizijak kojem ne možete odoljeti.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Vaša novogodišnja odluka bila je napokon izbalansirati svoje financije. Nakon prve analize situacija i nije tako strašna. Kada biste češće obratili pažnju na to koliko trošite i izradili neki plan, vaš život bi bio sasvim bezbrižan. Ljubav je itekako prisutna u vašem životu, ali razvoj događaja ovisi o vama. Imate energije i kreativnosti izvesti nešto posebno i očarati koga god želite. Ostanite iskreni i otvoreni. Ako niste spremni na nešto ozbiljnije, povucite se na vrijeme i nađite neki drugi sport.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh