Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Trenutačno ste najglasnija životinja u čoporu, što je u poslovnom svijetu ponekad neophodno, a ponekad zastrašujuće. Borit ćete se za svoja prava i mjesto pod suncem. U vama se kuhaju kreativne ideje koje su možda spremne za objavljivanje. Radikalno ćete čistiti poslovnu komunikaciju, a u slobodno vrijeme i privatni prostor. Ne zaboravite reciklirati stvari i informacije. Ono što je vama postalo nepotrebno, nekome drugome je detalj koji nedostaje.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

Vaše ideje napokon padaju na plodno tlo. Suradnici će prepoznati vašu originalnost i ponudit će pomoć i suradnju. Nakon što ste iznijeli svoje planove na svijetlo dana, više vas nije strah. Ne krivite sebe za pogreške iz prošlosti, nekad jednostavno nije vaš dan. Bit ćete puni empatije i pomagati poznatim i nepoznatim ljudima. Vaša nesebičnost može poslužiti kao primjer drugima. Do kraja ljeta doživjet ćete mali mentalni preporod, ali o tome ujesen.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Romantične Ribe koriste svaki trenutak ljeta. U maniri holivudskih filmova spremni ste izraziti osjećaje i obasuti predmet svojih želja ljubavlju i pažnjom. Vaša potraga za srećom lišit će vas srama i spremni ste predati se bez zadrške svemu što vam život nudi. Nakon velike brodvejske produkcije, slijedi razdoblje smirenja i malih životnih radosti. U poslu vam se pruža druga šansa, iskoristite je ovaj put. Sada ste mudriji i precizniji.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Konkurencija vam ne može ništa. Spremni ste na prekovremene radne sate kako biste završili projekt. Fokusirani ste, precizni i ne odustajete prije cilja. Probit ćete barijere koje su drugima samo pusta želja. Izaberite uspjeh jer ništa vam ne stoji na putu. U ljubavi ste smireniji i prizemniji. Shvatili ste da ljubav možete dokazati malim znakovima pažnje i brižnošću. Metoda šumskog požara teško je primjenjiva u svakodnevnom životu. Velike strasti ostavite za jesenske kišne dane.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Burni nesporazumi polako se rješavaju, a smireni razgovor vratit će ravnotežu u privatne i poslovne odnose. U glavi vam se roje revolucionarne ideje, ali nemojte kršiti pravila. Jedan odvažan korak zasad će biti dovoljan. Ostatak vremena posvetite zaostalim obavezama i investicijama (pa i štednji). Ljubavni život je nepredvidljiv, ali vi ste optimist. Privlačit će vas netko drukčiji, ali i vi ste se spremni mijenjati ako to situacija od vas zahtijeva.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Kraljica ste komunikacije, ali ne uzimajte to zdravo za gotovo. Vrijeme je da obnovite i doradite svoje vještine. Znate kako privući i zadržati pozornost publike, ali misli vam lako skrenu u nepoznatom smjeru. Imate li u pripremi neku ispriku ili suočavanje s izazovnim vijestima, sada je pravi trenutak. Prilično ste samouvjereni, nalazite se na pravome mjestu u pravo vrijeme, a onda se i sreća okrene u vašem smjeru. Od godišnjeg odmora očekujte samo kratke predahe.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Struktura se vraća u vaš život. Nakon kaotičnih situacija uspostavit ćete ravnotežu. Posvetit ćete se financijama i dugoročno ulagati. Ne posuđujete novac i ne vjerujete obećanjima. Sigurnost i provjerene informacije su ono što vas zanima. Ljubav vas mijenja i ohrabruje. Sve je ponovno opušteno i sigurno, a sada je vrijeme za iskorak u novom smjeru. Provedete li ljeto okruženi obitelji i prijateljima, sve su vaše želje ispunjene.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Osjećate se kako je sudbina opet na vašoj strani, a tako se valjda osjećaju super junaci. Zapravo ste prikupili sva potrebna znanja i sada ih koristite na najbolji mogući način. Vaša karijera je samo niz odvažnih i mudrih odluka. Zaljubljeni ste, ali ne i euforični. Uživate u svakodnevnim znacima pažnje, romantičnim večerama i ljenčarenju udvoje. Vaš savršeni rođendan i godišnji odmor je na dalekoj egzotičnoj plaži u zagrljaju voljene osobe.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Oduševljeni ste povratkom na posao, ali suradnici baš i nisu. Vi ste nepodnošljivi sveznajući organizator koji sve vidi i čuje, tako da teško možete očekivati popularnost i podršku. Ipak, nezamjenjiv je osjećaj sreće koji vas preplavi kada svi detalji sjednu na svoje mjesto. Partner ste stalna podrška, ali trenutačno niste kreativna zavodnica. Pružate ljubav i pažnju u svakodnevnim stvarima, a pouzdanost je vaš najjači adut. Kada vam se netko napokon dođe ispričati, budite velikodušni.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Važni projekti vraćaju se na velika vrata. Žalili ste zbog nekoliko propuštenih prilika, ali sada imate novu šansu. Pokazat ćete svoje najjače kvalitete i vratite se među velike igrače. Ljeto iskoristite za rad na sebi jer vas muče neodgovorena pitanja. Među prijateljima imate čvrstu podršku, ali ipak sebe najbolje poznajete. Vratite se sportu i zdravim navikama, tijelo će vam ujesen biti itekako zahvalno. Dovedite se u top formu za suočavanje s novim izazovima.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

U vama se svašta događa, a spremni ste to podijeliti samo s najbližim prijateljima i partnerom. U ostatak svijeta još nemate dovoljno povjerenja. Ljeto je vaše vrijeme velikog spremanja, i u duši i u kući. Rješavat ćete se loših navika, otpuštati događaje iz prošlosti i pripremati se za velike planove u budućnosti. Dom će zasjati novim sjajem, očišćen od suvišnih stvari i nagomilane ustajale energije. Možda niste najmarljiviji dekorater, ali rezultati će konkurirati za Elle Decor.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Vaš radni stol izgleda kao čudovište iz horor filmova. Do kraja ljeta sredite sve zaostale obaveze, odgovorite suradnicima koji su vam davno pisali i budite zahvalni što i dalje žele s vama raditi. Pred vama je veliki zadatak, ali jesen je vrijeme novog poslovnog početka, dočekajte ga spremni. Gladni ste romantike, ali od šume ne vidite drveće. Posvetite se dragim ljudima, zahvalite na svakoj toploj riječi i podršci. Ljubav i podrška ne padaju s neba, zaslužite je.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh