Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Poslovna atmosfera se zahuktava, ali glava će vam ostati hladna. Ovaj put nećete se dati uvući u igrice i nadmetanja. Objektivno ćete procijeniti situaciju i komentirati samo kada se to izričito traži. Nove ideje čuvajte za mirnija vremena. Pobjeći ćete na godišnji odmor glavom bez obzira, što dalje od stresa i obaveza. Sada je vaše vrijeme sanjarenja, preslagivanja uspomena i novih planova. Uz sunce, more i domaću hranu, ništa ne može nadmašiti trenutak kad imate vremena samo za sebe.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

Dijete budućnosti donosi nove ideje, ali i probleme koji idu s njima. Stvorili ste nešto originalno i revolucionarno, ali morate se pobrinuti da vaš projekt ima sigurnu podršku i dobre radne uvjete. Odličan ste kreativac, ali slab organizator. Prepustite logistiku nekome s boljim osjećajem za vrijeme i prostor. U ljubavnom životu gori tisuću vatri, što znači da vam nema pomoći. Ne možete se povući iz sadašnje situacije, ali je možete dodatno istražiti. Vjerojatno su tuđe mane jednake vašima.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Uspinjete se na poslovnoj ljestvici zahvaljujući izvrsnoj reputaciji i preporukama. Ostavili ste dobar dojam u pravo vrijeme i na pravome mjestu. Malo vas plaše nove i nepoznate situacije, ali ostanite smireni i koncentrirani. Emocije se poigravaju s vama pa niste u ništa sigurni. Zašto biste morali i biti? Iskoristite ovo vrijeme za nova iskustva i uživanje u putovanju. Svi odgovori pojavit će se kada za to dođe vrijeme. Dotad uživajte u ljetnim flertovima, uzbudljivim izlascima i novim prijateljstvima.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Ljetne vrućine užarile su vašu ambiciju. Sada je pravi trenutak za ostvarenje velikih poslovnih planova o kojima već dulje razmišljate. Zapravo ništa vam ne stoji na putu, samo morate dobro odrediti prioritete. Nije vam teško raditi nekoliko stvari odjednom, kao ni ostajati na poslu nakon radnog vremena. Suradnici i nadređeni znat će prepoznati vaše kvalitete i podržati napredak. Stres rješavajte jogom i šetnjama, a napete ljubavne situacije bijegom udvoje na romantičnu lokaciju.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Obično znate što želite, ali ljeto je u vama probudilo skrivene želje. Hedonist u vama želi uzeti sve što život pruža, ne razmišljajući o posljedicama. Pustite svoj racionalni um da odvoji bitno od nebitnog i uživajte u stvarima koje su vam dostupne. Ljubavna situacija vas zbunjuje i ne znate što učiniti. Odgovor je jednostavan – ništa. Pustite život da vas iznenadi i pokaže u kojem smjeru krenuti. U poslu ste tvrdoglavi, a duboko u sebi znate da je vrijeme za promjenu i pregovore.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Vi ste hodajuća reklama za godišnji odmor, iako ste fizički još na radnome mjestu. Nasmiješeni i opušteni, sanjarite o sretnim mjestima i stvarima koje priželjkujete. Ne moraju svi snovi biti neostvarivi. Mnogo su okolnosti sada posložene u vašu korist i možete realizirati stare ideje. U ljubavi ćete tragati za osobom koja vas savršeno razumije i prati vaš tempo. Jeste li sigurni da želite da vam netko čita misli? Ono što je danas seksi, sutra bi moglo postati naporno.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Jurite supersoničnom brzinom brojnim obavezama i nekako ste propustili početak ljeta. Dogodile su se mnoge stvari koje sada trebate procesirati. Vrijeme je za kvalitetan godišnji odmor, a izborom destinacije iznenadit ćete sami sebe. Prebacite se u sporiju vremensku zonu kako ne biste propustili važna emotivna zbivanja. Pokažite da ste spremni odvojiti vrijeme i trud za novu ljubav. Rođendan ćete proslaviti okruženi obitelji i prijateljima, uz vrhunske delicije, smijeh i zabavu. Teško možete poželjeti bolju proslavu.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Osobni napredak i preobrazba u novu i bolju osobu odvijaju se svemirskom brzinom. Napokon ste shvatili što je potrebno učiniti kako biste se riješili mana i usavršili vrline. Poslovni uspon bit će lakši kada pokažete da ste fleksibilni i spremni učiti. Nova iskustva i spoznaje privlačit će vas poput magneta. Miris novog automobila ili egzotičnoga grada vaš je novi pokretač. U ljubavi samo trebate pokazati da ste spremni na promjenu, sve će ostalo sjesti na mjesto. Manje sebičnosti, više zajedništva.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Požrtvovni ste i uvijek spremni pomoći, ali nikako da doživite da se netko brine o vama onako kako se vi brinete o drugima. To je, naravno, isključivo vaša pogreška. Morat ćete naučiti izreći naglas svoje želje i potrebe. Obitelj i prijatelji vas vole, ali nemaju supermoć telepatije. Nećete vrijediti manje u njihovim očima, a dat ćete im priliku da naprave nešto lijepo za vas. Zapravo, lako se naviknuti na doručak u krevetu, toplu riječ i zagrljaj. U poslu ćete se zauzeti za sebe i zaoštriti retoriku.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

U posljednje vrijeme opterećeni ste naizgled nerješivim ljubavnim problemima. Vrijeme je za kratak odmak i reorganizaciju misli i osjećaja. Zanemarili ste prijatelje i društveni život. Odavno niste izišli na omiljeno mjesto, pogledali koncert ili predstavu. Kratko putovanje s dragim ljudima inspirirat će vas za daljnje korake. Kada ste ispunjeni energijom, sva rješenja izgledaju jednostavna. Ljeto je kao stvoreno za vraćanje u formu, a najviše će vam odgovarati trčanje i plivanje.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Nikad niste bili osoba koju je lako zaobići, a vaš šef će to naučiti na teži način. Zdravo je zauzeti se za sebe, ali pripazite da ne pretjerate u istjerivanju pravde. Bit će još trenutaka za utvrđivanje gradiva. Kada vas obuzme bijes, radije uzmite slobodan dan i posjetite teretanu. Prava kockarska drama odvija se na ljubavnom planu. Igrate s velikim ulozima, ali želite i najveći dobitak. Ne prigovarajte zbog svake sitnice, izgovorite osjećaje naglas – i jackpot je zajamčen.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Vi ste san svakog poslodavca. Oduševljavate se novim projektima, ali velikodušno ne tražite povišicu. Spremni ste otputovati na kraj svijeta u pet minuta i volite izazove. Zato vas nitko ne doživljava ozbiljno kada zatražite bolju plaću i radne uvjete. Pričekajte jesen, ionako ste sada predobro raspoloženi za prave pregovore. Potpuno vas je obuzeo ljetni duh. Isplanirali ste čarobno putovanje i ne vraćate se kući dok ne ispunite plan. Sa zavišću čestitamo na savršenom ljetovanju.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh