Mjesečni horoskop

 
Jarac21. prosinca – 19. siječnja

Jarac

Smrtno ste zabrinuti u vezi svoje ljubavne situacije. Zašto ne zove, što sve to znači, odakle dolazimo i kamo idemo? Opustite se i pustite uzde, ionako nemate kontrolu nad svakim trenutkom. Dogodit će se magične stvari baš u pravo vrijeme, brinuli se vi o njima ili ne. Poslovna zbivanja natjerat će vas na detaljnu analizu svojih motiva. Zbunjeni ste kao dijete u trgovini igračkama. Toliko želja, a jasno je da ih ne možete sve ostvariti. Posložite prioritete i napravite precizan plan.

 
Vodenjak20. siječnja – 17. veljače

Vodenjak

Ne volite previše kontrolirati osjećaje, kao što i ne volite da oni kontroliraju vas. Uživate u druženju s prijateljima i obitelji, ali ljubavna situacija pomalo je neobična. Slijedite Zeca Šeširdžiju ako imate hrabrosti i otkrit ćete nešto novo što još niste vidjeli. Kraj ljeta iskoristite za bolju brigu o tijelu. Planinarite, plivajte, trčite te svladavajte metre i kilometre. Negdje na putu vratit ćete svoje prirodno disanje i unutarnju ravnotežu. Ne zaboravite, u zdravom tijelu, zdrav duh.

 
Ribe18. veljače – 19. ožujka

Ribe

Tako ste nježni i puni razumijevanja, ali niste ničiji otirač i ne treba vas uzimati zdravo za gotovo. Pokažite unutarnju snagu i zauzmite se za sebe. Kada jednom zaričete, to će još dugo odjekivati. Tko ne razumije i cijeni vaše prave vrijednosti, najbolje da se makne. I u ratničkoj fazi raspoloženi ste za romantiku, a ljubavno pismo ili serenada u ponoć otopit će do kraja vaše srce. Kič romantika i dalje je romantika, što god vaši susjedi i prijatelji mislili o tome.

 
Ovan20. ožujka – 19. travnja

Ovan

Kao što pjesma kaže, vešmašina budućnosti ne pere tamne mrlje prošlosti. Ono što ste potiskivali i spremali na dno ladice, nekako će iskočiti u prvi plan. Možda je to događaj s kojim se ne želite suočiti, a možda prava istina o vašim motivima. Riješite problem jednom zauvijek kako biste mogli krenuti u nova emotivna iskustva. Okrenut ćete se vježbanju i zdravoj prehrani, a ambiciozniji Ovnovi zasadit će organski vrt na balkonu. Budite strpljivi, biljčice ne niču brže zato što netko pokraj njih očajava.

 
Bik20. travnja – 20. svibnja

Bik

Prestanite gledati susjedovu zeleniju travu i podvucite crtu svojih uspjeha i neuspjeha. Sve što se dogodilo u vašoj karijeri podjednako je vaša zasluga i propust. Jesen počinje vrućim emocijama, što je dobra i loša vijest za vašeg partnera. Vi ste nepobjedivi u iskazivanju pažnje i strasti, ali i nepodnošljiv ljubomorni diktator. Pokušajte smanjiti strasti, a uvećati objektivnost i empatiju. Jedno romantično putovanje riješit će sve nesporazume. Hranite se neredovito i nezdravo, vrijeme je za promjenu.

 
Blizanci21. svibnja – 20. lipnja

Blizanci

Srce vam je otvoreno za nova iskustva, ali kod vas se ništa emotivno ne događa bez dobre analize. Gdje ste bili dosad, što želite i kako ćete to dobiti? Prave odgovore doznat ćete tek kada krenete u akciju. Budite spontani i prihvatite poziv na izlazak. Razmišljat ćete u zimu, kad vam bude dosadno. U poslu ćete morati korigirati odnos prema obavezama i suradnicima. Uozbiljite se prije nego što netko na višoj poziciji primijeti vaše propuste. Budite kreativni i kolegijalni, to su vaši aduti za poslovni napredak.

 
Rak21. lipnja – 22. srpnja

Rak

Osjećate kako dolazi nezaobilazna promjena u vaš život i najradije biste pobjegli na kraj svijeta. Opustite se, vrijeme je da prestanete promatrati život kroz ključanicu. Nova iskustva bit će divna i zastrašujuća, kao što i trebaju biti. Ljubav će vas trenutačno preobratiti u optimista i pustolova. Duboko u duši željni ste romantike, prirode, putovanja i svega o čemu ste dosad samo čitali prije spavanja. Ako vas privlači neki neobičan sport ili promjena u prehrani i stilu života, samo naprijed.

 
Lav23. srpnja – 22. kolovoza

Lav

Osjećate se kao rođeni pobjednik, a to često zaista i jeste. U čemu se točno sastoji vaša pobjeda, na to je pitanje teško odgovoriti. Vrijeme je za malo dublje poniranje u svijet emocija. Morate iskreno razgovarati sa sobom o tome što i zašto želite te kako to ostvariti. Ljeto je vrijeme kada ćete pronaći svoj centar. Plivanje i joga stvoreni su za opuštanje. Naporne poslovne tjedne prekidat ćete romantičnim putovanjima, a glupe svađe čokoladom i ružama. Ovo ljeto investirali ste u sebe s višestrukim dobitkom.

 
Djevica23. kolovoza – 22. rujna

Djevica

Kreativna Djevica ne gubi ni časka. Ljeto ste proveli u neumornom učenju i stjecanju novih vještina. Betoniranje, kukičanje, odbojka ili filozofija – nema izazova koji ne možete svladati. Šef će obilno koristiti vašu glad za znanjem i obasuti vas novim zadacima. Vaš istraživački duh najviše će doći do izražaja u udvaranju. Strpljivi ste i mudri te znate da za sve dobre stvari treba truda i vremena. Budite darežljivi u pažnji i poklonima, a stanje na računu zabrinuto provjerite kada vas nitko ne vidi.

 
Vaga23. rujna – 22. listopada

Vaga

Stiže jesen, a s njom i neumoljiva analiza dovršenih i nedovršenih zadataka. Obećali ste mnogo toga šefu, partneru, prijateljima i obitelji. Sada je vrijeme za čišćenje popisa, koliko god vas to umaralo i trošilo vaše vrijeme. Kada obavite svoje dužnosti, možete pobjeći na ugodno putovanje bez gužve i vrućine. Iskoristite bablje ljeto za punjenje baterija, uživajte u umjetnosti, prirodi i dobrim ljudima. Ljepota je vaš pokretač, a možete je naći i na najmanje očekivanim mjestima.

 
Škorpion23. listopada – 21. studenoga

Škorpion

Ostvarili ste apsolutno najbolje poslovne rezultate i slobodno uživajte u povlasticama koje donosi uspjeh. Šef vas voli, suradnici vam zavide, a povišica stiže. Ipak, budućnost se ne gradi na staroj slavi. Ostanite fokusirani i marljivi, a suradnike tretirajte kao sebi ravne. Zanimljiv susret pretvorit će se u zanimljivo druženje. Budite oprezni s tuđim emocijama. Ako trenutačno nemate vremena i interesa, recite to na vrijeme. Ni vi ne biste voljeli da se netko poigrava s vama.

 
Strijelac22. studenoga – 21. prosinca

Strijelac

Cijelo ljeto vozite u petoj brzini pa što ne biste nastavili tako i dalje?! Čini vam se da ništa ne može zaustaviti vašu misiju zabave, putovanja i novih iskustava. Vaš je život stalna potraga za novim i borba protiv dosade pa ćete teško priznati da ste već pomalo umorni (fizički i financijski) i iscrpljeni od ljetnog partijanja. Ne, vi se ne odmarate u pidžami pred televizorom. Vi razmišljate o smislu života i otkrivate nove mentalne sfere. Tako možete reći da i dalje putujete, samo što se niste podignuli s kauča.

Tekst: Sunčana Rubić
Ilustracija: Ana Androić Knežević

▲ Povratak na vrh