10 činjenica koje niste znali o popularnoj Cartier narukvici

06.09.2017.

Legenda kaže da neke bolnice u New Yorku imaju odgovarajuće odvijače za ove narukvice u slučaju da ih moraju hitno skinuti s pacijenata

Prema nedavno provedenom istraživanju tvrtke Karus Chains, narukvica Love Bracelet legendarnog brenda Cartier, najtraženiji je komad nakita na svijetu. Ova elegantna narukvica koja se opisuje kao univerzalni simbol ljubavi i odanosti sve je traženija i gotovo da nema trendseterice čiju ruku ne krasi.

Upravo zato, donosimo vam 10 nevjerojatnih činjenica o tom kultnom komadu koje vjerojatno niste znali:

1. Popularna narukvica nije dizajnirana u Cartierovom sjedištu u Parizu, već u New Yorku 1969. godine.

2. Talijanski dizajner Aldo Cipullo bio je fasciniran srednjovjekovnom legendom o vojnicima koji su svoje drage ‘zaključavali’ željeznim ‘pojasom nevinosti’ kako bi očuvali vjernost u braku. Želeći stvoriti moderan simbol takvog odnosa ‘pod ključem’, dizajnirao je Love Bracelet.

3. Love Bracelet je prvi komad nakita koji je Aldo Cipullo dizajnirao za Cartier.

4. U vremenu kad je ova narukvica dizajnirana, nakit se posebno usklađivao uz odjeću. No, posebnost ovog modela je što je odgovarala uz sve kombinacije, dnevne ili večernje.

5. Cartierov dizajn podrazumijevao je dva dijela koja je moguće otvoriti samo pomoću posebnog odvijača koji dolazi s narukvicom, a postoji i varijanta gdje se odvijač nalazi na ogrlici osobe koja daruje narukvicu, u znak odanosti i ljubavi.

6. Menadžment kuće Cartier lansirao je gore navedeni model uz pravilo da kupac narukvicu ne može kupiti za vlastito zapešće, već ona treba biti namijenjena drugoj osobi.

7. Ubrzo nakon lansiranja prvih narukvica, Cartier ih je poklonio nekim od najpoznatijih parova 20. stoljeća, uključujući vojvodu i vojvotkinju Windsor, Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, Ali MacGraw i Steve McQueena, te Sophie Loren i Carla Pontija.

8. Narukvica je ponuđena u nekoliko verzija: 18-karatno žuto, bijelo i ružičasto zlato te platina, a neki su modeli ukrašeni i dijamantima. Prvi model s dijamantima nastao je 1979. godine.

9. Ove popularne narukvice prvotno nisu imale ugravirani serijski broj, no zbog velikog broja krivotvorina, tvrtka je počela proizvoditi narukvice s jedinstvenim brojevima.

10. Legenda kaže da neke bolnice u New Yorku imaju odgovarajuće odvijače za ove narukvice u slučaju da ih moraju hitno skinuti s pacijenata.

Piše: B.P.
Foto: Getty Images/Press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Karen Elson kao glamurozna diva

Cartier definitivno zna kako zavesti

Ekstrakt "La Panthere"

Nova verzija oživljenog mirisa iz 80-tih godina 20. stoljeća

Bolji pogled na dijamant

Otkriveno podrijetlo prstena uspješne Mary-Kate Olsen

Savršenstvo detalja

Čarobne tijare kuće Cartier naprosto vrište za pozornošću, kao i okrunjene glave koje su ih nosile tijekom dekada luksuza

Wallace Chan

Haute couture nakit

Visoko draguljarstvo, mjesto susreta umjetnosti i umijeća vrhunske izrade

Ovog ljeta nosimo sunčane naočale prozirnih okvira

Sunčane naočale prozirnih okvira osvježit će baš svaku ljetnu odjevnu kombinaciju

▲ Povratak na vrh