Alexander Wang posvetio kolekciju svima koji se trude uspjeti

06.08.2019.

Anna Ewers u neočekivanoj ulozi

Alexander Wang izbacio je svoju jesensku kolekciju, koju je službeno nazvao Collection 2 2019. godine, budući da odnedavno kolekcije ne naziva po sezonama, već jednostavno po rednome broju. Predstavljena je još prošloga prosinca, izvan službenog njujorškog Tjedna mode.

 

 

Naziva the Wang hustle, bila je posvećena američkim hustlerima, što bi u slobodnom prijevodu značilo “oni koji se svojski trude da bi uspjeli”. Inspirirana jednako Caroline Bessette Kennedy te Foxy Brown, posveta je svima koji su postigli uspjeh u svom polju, bez obzira na to jesu li došli iz privilegiranog okruženja ili siromaštva.

 

 

U predstavljenim komadima poigrao se kodovima bogatstva i klase, propitujući što su uopće statusni simboli? Nakon ovako zanimljive i provokativne teme bilo je zanimljivo vidjeti kako će tu inspiraciju pretočiti u kampanju.

 

 

Moto “She’s not a paper chaser, she’s a money maker” na fotografijama je doslovno i s ironijom predočen kroz prizore lijepe Anne Ewers (jedne od Alexanderovih omiljenih manekenki koja se često pojavljuje u njegovim kampanjama), kako uživa u teško stečenome novcu: njime je napunila  sofu, kupa se u njemu te na sve načine uživa u svome hiperluksuznom okruženju.

 

 

S jedne strane posveta američkom snu, s druge  očita kritika (pre)velikoj opsjednutosti novcem i materijalnim dobrima, u svakome slučaju kampanja je neizmjerno zabavna i efektna!

 

Piše: J.R.
Fotografije: Alexander Wang

Preporučujemo

Pročitajte i...

Nova kolekcija traperica pariškog brenda koji obožavamo

Sézane je obavezna shopping destinacija za savršen par traperica

Dva super-poznata brenda predstavljaju zajedničku kolekciju!

Kad se udruže Victoria’s Secret i For Love & Lemons

Glamurozni ulazak na hrvatsko tržište modne tvrtke MONA

Brojne poznate Hrvatice i predstavnici medija uživali su u elegantnoj atmosferi zagrebačkog Muzeja Mimara gdje je upriličena večera za osamdeset odabranih uzvanika i prezentacija limitirane kolekcije „Moonlight“ s potpisom poznate modne tvrtke Mona.

▲ Povratak na vrh