Artistička vizija mode Vedrane Mastele

15.07.2016.

EKSKLUZIVNO Modna dizajnerica predstavlja vizuale za kulersku kolekciju „Art loves you“

Glazbeni festivali, umjetnički radovi Laszlo Moholy-Nagya, te sam kreativni proces glavne su inspiracije aktualne kolekcije mlade dizajnerice. Prozirne tkanine i preklapanja, ručno oslikani odjevni predmeti, slojevitost, detalji i akcenti u bojama čine kolekciju koja, u Vedraninom senzibilitetu, prenosi festivalsko raspoloženje, mladenački duh i slobodu izražavanja.

 

Vedrana Mastela Vedrana MastelaVedrana Mastela

 

Ideja kolekcije je spajanje inspiracija – umjetničkog stvaralaštva Laszla Moholy Nagyja i energije glazbenog festivala. Zanimanje za svijetlo i transparentnost oblika kod Moholy Nagyja pretočeni su u igru tkanina i njenih preklapanja, prozirnost i slojevitost.

Ručno oslikane taknine, poruke na bedževima i ostalim modnim dodacima odražavaju kreativnost i slobodu izražavanja. Također, sam print na majicama nastao je iz ručno napisanog slogana – imena kolekcije.

 

Vedrana Mastela Vedrana Mastela Vedrana Mastela

 

Kao i u dosadašnjem radu, Vedrana nastavlja istraživanje prostora, tijela i tkanina te konceptualno promišlja suvremene modne ideje utvrđujući vlastiti potpis. Fotografije potpisuje talentirana studentica snimanja Anđela Vidić, u ulozi modela su Ana, Marija i Tomislava dok je za make up zaslužna Tena Bašić.

 

Vedrana Mastela Vedrana Mastela Vedrana Mastela

 

Majice i tunike s printom „Art loves you“ dostupne su ekskluzivno u designer store KRUG-u u Splitu i direktnim upitom preko službene stranice www.vedranamastela.com.

Fotografije: Anđela Vidić

Preporučujemo

Pročitajte i...

Glasajte za Dioralop i Vedranu Mastelu. Odmah i ovdje.

Dva domaća modna brenda u finalu su natječaja za najbolje mlade dizajnere na Mediteranu. Kliknite na link u tekstu, podržite ih i pomozite da osvoje ove fantastične nagrade!

Kolekcija inspirirana pobunom, punkom...

Vedrana Mastela predstavlja vizuale za aktualnu kolekciju „Erased“

Nova kolekcija Vedrane Mastele

Premjerno prikazana na Cro A Porteru u Zagrebu, kolekcija se bazira se na istraživanju krojeva, umetanju materijala, razigranom koloritu te prozirnim materijalima

Nove kolekcije Etne Maar, Vedrane Mastele i Maria Vijačkića

Što smo vidjeli na pisti Schwarzkopf Cro A Portera?

Križaljka stila

Prva večer Schwarzkopf Cro A Portera u Muzeju automobila Ferdinand Budicki

Istraživanje prostora

Vedrana Mastela u avangardnoj modnoj avanturi za kolekciju "The Sanest Days Are Mad"

▲ Povratak na vrh