Billie Eilish otkazuje modnu kolekciju zbog optužbi za plagijat

14.08.2019.

Pjevačica ne može pobjeći od kritike

Izgleda da je Billie Eilish nakon skandala s plagiranim spotom za hit Bad guy opet upletena u slični problem. Naime, pjevačica je u suradnji s markom Siberia Hills stvorila i prodavala merchandise s grafikama koje su gotovo identične radovima japanskog umjetnika Makoto Kurokawe. S obzirom da Kurokawa ima preko 45 tisuća followera na instagramu, nije dugo trebalo da neki od fanova uoči frapantnu sličnost. Pjevačica je promptno reagirala i odmah otkazala suradnju te povukla sve proizvode iz kolekcije s digitalnih polica. Svi fanovi koji su već kupili neki proizvod mogu dobiti povrat novaca. Kolekcija je bila inspirirana japanskim mangama te je uključivala široke majice, trenirke s kapuljačama i modne dodatke koji odražavaju Billiein specifični stil.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on Jul 21, 2019 at 1:08pm PDT

Svu odgovornost za plagiranje preuzela je kuća Siberia Hills, izjavivši na Instagramu da se ispričavaju talentiranom umjetniku za preuzimanje njegovih djela bez dozvole te da Billie i njezin tim nisu bili svjesni krađe intelektualnog vlasništva.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siberia Hills (@siberiahills) on Aug 9, 2019 at 5:44pm PDT

 

Billie Eilish je inače u posljednjih nekoliko mjeseci zaredala par odličnih modnih suradnji, primjerice onu s umjetnikom Takashijem Murakamijem koji je godinama surađivao s najvećim modnim kućama poput Louis Vuittona, a naširoko je hvaljena i kolaboracija sa streetwear brendom Freakcity iz Los Angelesa.

 

Brzu i pozitivnu reakciju iz tima Eilish pohvaljujemo jer kopiranje bez prava je jedna od najvećih pošasti ere društvenih mreža te trebamo podupirati svaku inicijativu otpora, poput rada one trenutno najpopularnije – Diet Prade.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Korejski dizajn osvaja Net-a-Porter!

Nova modna imena na luksuznoj platformi

Kako nositi „chunky“ čizme na chic način?

Čizme s glomaznim džonom više nisu samo za planinarenje i uređivanje vrta!

5 glavnih trendova nadolazećeg proljeća

Ostaje nam samo pričekati početak ožujka

▲ Povratak na vrh