Boje džungle i trijumfa na najiščekivanijoj reviji u Parizu

30.09.2019.

Moda kao umjetnost

Revija Valentino, jedna od najiščekivanijih i najspektakularnijih, upravo je završila u pariškoj palači Les Invalides. U potpuno bijelom prostoru goste su dočekale neonski-zelene klupe, ogromno ogledalo u obliku diska i male karte u kojima je Pierpaolo Piccioli dao nagovještaj: u novoj sezoni nadahnuo ga je grisaille – posebna tehnika slikanja koja koristi samo jednu boju.

Ova vrsta slikanja pomaže da se bolje vidi oblik i osjeti volumen, koji dolaze do izražaja u nedostatku različitih nijansi. Dizajnirajući grisaille, dizajner je u osnovi pripremio bijele košulje, suknje i kratke hlače, dajući izvanredne oblike redovnim stvarima – zbog toga su svi gledatelji pažljivo gledali u zamršeni kroj najpoznatijih elemenata u ormaru.

Uzgred, snježno bijelih vizija, kojih je bilo ne manje od desetak, ni na koji način nisu bile inferiorne u interpretaciji svijetlih boja: leteće haljine svih vrsta fluorescentnih nijansi, bluze s otiscima u obliku majmuna i drugih životinja, kao i neobičan i graciozan nakit od “slomljenog” zlata pojavili su se na pisti.

 

U nastavku popratite najupečatljivije komade.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh