Burberry kampanja kroz objektiv hrvatskog fotografa

22.08.2019.

Fantastični vizuali britanske modne kuće

Luksuzna modna kuća Burberry, simbol britanske tradicije i jedinstvene estetike, lansirala je kampanju za svoju novu kolekciju namijenjenu sezoni jesen/zima 2019., no ono što ju čini posebnom jest što je jedan dio vizuala za kampanju snimio fotograf Nick Knight, dok drugi potpisuje Danko Steiner, zagrebački fotograf s njujorškom adresom.

Premda se o njegovim izvanrednim inozemnim uspjesima (pre)rijetko piše u domaćim modnim medijima, ime Danka Steinera poprilično je dobro znano na karti svjetske mode. Naime, Steiner je nakon završetka studija u Zagrebu preselio u veliki New York gdje je počeo raditi kao grafički dizajner u magazinima kao što su V, Visionaire i Harper’s Bazaar. Godine 2004. započeo je svoju, itekako uspješnu, odiseju u američkom Vogueu kao art direktor da bi 2008. godine bio promoviran i postao desnom rukom glavne urednice Anne Wintour, a na prestižnoj je poziciji ostao sve do konca 2009. godine kada je odlučio, na iznenađenje mnogih, napustiti Vogue i posvetiti se fotografiji. Tijekom spomenutog perioda Danko je imao priliku raditi s najvećim imenima svjetske modne scene, a stečena poznanstva i, naravno, izniman talent omogućili su mu proboj u domeni fotografije u kojoj i danas uspješno djeluje. Snimao je za brojne publikacije i modne brendove, a jedan od najvećih uspjeha svakako mu je kampanja koju je potpisao za britansku modnu kuću Burberry.

Slijedeći temu Burberryjeva showa u veljači tijekom Tjedna mode u Londonu, gdje su gosti bili podijeljeni u dvije sobe, kampanja je snimljena na dva različita seta, kroz objektiv dva fotografa, Danka Steinera i legendarnog Nicka Knighta.

“Koncept s vodom došao je direktno od teme Burberryjeva showa Tempest. Dok ocean čini predivan dio fotografije, željeli smo da ima veću ulogu u kampanji jer je voda izvor promjene i otkrića. Željeli smo da se modeli ‘stope’ s tom prirodnom silom. Oduvijek sam vjerovao kako mora i oceani spajaju ljude”, izjavio je Danko Steiner kojem je ovo, naime, druga kampanja za Burberry, a u kojoj se kao modeli pojavljuju Gigi Hadid, Sora Choi, Irina Shayk, Fran Summers i mnogi drugi.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Burberry

Pročitajte i...

Max Mara inspiraciju za novu kolekciju pronašla u Jamesu Bondu

Kako poznata modna kuća zamišlja predstojeće proljeće?

Nekoliko elegantnih dizajnerskih komada u koje se isplati uložiti

Bezvremenski komadi koji su vrijedni svake kune

ELLE edit: Ovo su najbolje odjevene svjetske zvijezde u 2019.

Od provjerenih stilskih ikona do stylish novih imena!

Krupni plan: Burberry kapa s kristalima

Novi drop Riccarda Tiscija u prodaji od 17. studenog

Carla Bruni se pita: "Što je to ljubav?"

Ricardo Tisci uposlio je bivšu prvu damu Francuske

▲ Povratak na vrh