Burberry vam nudi osobnog kupca i šalicu čaja

18.10.2019.

Britanski brend u novoj inicijativi

Kroz novu inicijativu koja je pokrenuta u ponedjeljak, kupci koji pošalju Burberry proizvod na RealReal bit će pozvani na kupnju osobnim kupcem i čaj na neko od Burberryjevih maloprodajnih mjesta. Partnerstvo će trajati do 30. siječnja 2020. godine.

 

“Kroz ovo novo partnerstvo nadamo se da ne zagovaramo samo zaokruženu budućnost, već potičemo potrošače da razmotre sve mogućnosti koje im stoje na raspolaganju kada žele osvježiti svoje ormare”, rekla je Pam Batty, potpredsjednica korporativne odgovornosti tvrtke Burberry.

 

 

Najava je najnoviji znak visoke mode koja se počinje usklađivati s gromoglasnim porastom “resale” tržišta preprodaje odjeće u Sjedinjenim Državama. Luksuzni brendovi polako prihvaćaju preprodajne tvrtke jer se izravno međusobno natječu za kupce, trgovci više ne mogu zanemariti mlađe, ekološki osviještene i perspektivne kupce luksuzne robe koji se okreću tržištu rabljene odjeće.

 

Tržište rabljene odjeće poraslo je čak 21 put brže od maloprodajnog tržišta odjeće u posljednje tri godine, navodi se u istraživanju GlobalData Retail objavljenom na web stranici preprodavača ThredUp. Očekuje se da će se industrija preprodaje odjeće gotovo udvostručiti s 28 milijardi koliko trenutno iznosi na 51 milijardu dolara do 2023. godine.

Burberry sada pokušava iskoristiti sve veći broj RealReal kupaca koje zanima marka. Britanski proizvođač rekao je da je prema RealRealu potražnja za preprodajom Burberryja porasla za 64% na godišnjoj razini, a pretrage za Burberryjem na tom mjestu najbrže su se povećale među tisućama  kupaca mlađe generacije.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Nekoliko elegantnih dizajnerskih komada u koje se isplati uložiti

Bezvremenski komadi koji su vrijedni svake kune

Krupni plan: Burberry kapa s kristalima

Novi drop Riccarda Tiscija u prodaji od 17. studenog

Carla Bruni se pita: "Što je to ljubav?"

Ricardo Tisci uposlio je bivšu prvu damu Francuske

Burberry lansirao prvu video igricu

Zanimljiv potez britanske modne kuće

Burberry postaje 100% održiv

A kariranom ni traga

▲ Povratak na vrh