Chanel će se pridružiti online prodaji?

12.03.2018.

U svijetu mode ponovno se potegnulo pitanje zašto se Chanel i dalje ne može kupiti na internetu?

Chanel nema trenutne planove za online prodaju odjeće ili torbica, rekao je jedan od izvršnih direktora. Odsutnost Chanela na online platformama ga čini jednim od posljednjih u modnom svijetu koji i dalje prodaje svoju odjeću isključivo u fizičkim trgovinama.

Dizajnerska kuća poznata po svojim odijelima od tvida i kožnim torbama već prodaje parfeme, sunčane naočale i kozmetičke proizvode online. No tu povlače liniju u online prodaji.

“Ako sve odmah dajete svima, mislim da gubite tu ekskluzivnost,” rekao je Bruno Pavlovsky, predsjednik mode u Chanelu, ali i dodaje: “Ne kažem da nećemo jednog dana probati, ali ako to učinimo to će biti zato što to daje dodatnu vrijednost.”

Digitalni marketing nije stran Chanelu, ali oni ga koriste tako što prikazuju svoje modne revije i zbirke Karla Lagerfelda na Instagramu i Twitteru.

No, smatraju da kupci žele probati odjeću te će posao u pružanje “e-usluga” nastojati omogućiti kupcima da rezerviraju odjeću ili da ugovore termin u trgovini.

Kako je Kina postala važno tržište za Chanel, Pavlovsky navodi da klijenti ondje ne žele online kupovinu jer smatraju da će to smanjiti ekskluzivnost.

Piše: A.D.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Bianca Valle

Ova stylish holistička nutricionistkinja iz New Yorka odlična je inspiracija za #Stayathome outfite!

Čak i da ste namjeravali, do daljnjeg ne možete kupovati na Net-a-Porteru

Obustavljen je rad distribucijskih centara za Europu i Amerike

Outfiti za vašu gornju polovicu za #WFH video konferencije

Gore košulja, a ispod stola čupave papuče!

Fashionistica Gilda Ambrosio

Kako kupovati online u vrijeme pandemije?

Donosimo sve činjenice koje morate znati!

▲ Povratak na vrh