Chanel će se pridružiti online prodaji?

12.03.2018.

U svijetu mode ponovno se potegnulo pitanje zašto se Chanel i dalje ne može kupiti na internetu?

Chanel nema trenutne planove za online prodaju odjeće ili torbica, rekao je jedan od izvršnih direktora. Odsutnost Chanela na online platformama ga čini jednim od posljednjih u modnom svijetu koji i dalje prodaje svoju odjeću isključivo u fizičkim trgovinama.

Dizajnerska kuća poznata po svojim odijelima od tvida i kožnim torbama već prodaje parfeme, sunčane naočale i kozmetičke proizvode online. No tu povlače liniju u online prodaji.

“Ako sve odmah dajete svima, mislim da gubite tu ekskluzivnost,” rekao je Bruno Pavlovsky, predsjednik mode u Chanelu, ali i dodaje: “Ne kažem da nećemo jednog dana probati, ali ako to učinimo to će biti zato što to daje dodatnu vrijednost.”

Digitalni marketing nije stran Chanelu, ali oni ga koriste tako što prikazuju svoje modne revije i zbirke Karla Lagerfelda na Instagramu i Twitteru.

No, smatraju da kupci žele probati odjeću te će posao u pružanje “e-usluga” nastojati omogućiti kupcima da rezerviraju odjeću ili da ugovore termin u trgovini.

Kako je Kina postala važno tržište za Chanel, Pavlovsky navodi da klijenti ondje ne žele online kupovinu jer smatraju da će to smanjiti ekskluzivnost.

Piše: A.D.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Deset poznatih dama kojima nije potreban stilist

Poznate ličnost jednostavno uvijek izgledaju savršeno, a evo i dokaza da za to ponekad nisu zaslužni profesionalni stilisti

Čupava jakna iz koje se trendseterice ne skidaju

Australski brend I.AM.GIA ima "it" model jakne koju obožavaju trendseterice diljem svijeta

30 pari bijelih tenisica koje ćemo nositi ove sezone

Bijele tenisice su neizostavan komad obuće u svkom ormaru, a ove su sezone posebno popularne

Posve otvoreno: Angelina Jolie za Elle

Glumica i humanitarka zvijezda je travanjskog broja magazina Elle

Od glave do pete u cvjetnom uzorku

Cvjetni uzorak nije rezerviran samo za košulje i haljine, ove sezone nosimo ga na svim odjevnim predmetima i modnim dodacima

I legendarna Iris Apfel je dobila svoju Barbie lutku

Kao da izložba u Metu i dokumentarac Alberta Mayselsa nisu bili dovoljni, Iris Apfel je dobila još jedno priznanje - vlastitu Barbie lutku

▲ Povratak na vrh