Chanelova revija “Métiers d’Art” se vraća u Pariz

29.05.2019.

Poslije Salzburga, Rima i New Yorka

Chanel je odlučio: svugdje je lijepo, ali kod kuće je najljepše.

 

 

Chanelova sljedeća kolekcija Métiers d’Art bit će prikazana u Parizu 5. prosinca, navodi se u izjavi modne kuće. Točna lokacija tek treba biti otkrivena. Kolekcija Métiers d’Art 2019.-2020. bit će prva koju će osmisliti isključivo Virginie Viard, dugogodišnja desna ruka Karla Lagerfelda, koja je preuzela kreativni smjer kuće nakon smrti dizajnera u veljači.

 

 

Modna revija je dosad proputovala kroz svjetske metropole. Od Metropolitanskog muzeja umjetnosti u New Yorku za Chanel Métiers d’Art 2018.-2019. do Lagerfeldovog rodnog Hamburga u Njemačkoj, 2017. godine. Zbirka Métiers d’Art nije predstavljena u Francuskoj od kolekcije Paris-Cosmopolite u Ritzu 2016. godine, u čast otvaranja luksuznog hotela.

 

 

Métiers d’Art je modna revija koju je osnovao Karl Lagerfeld kako bi mnogim obrtnicima koji već dugi niz godina rade za Chanel dao mogućnost da pokažu svoje umijeće. Povratak u Pariz dolazi nakon odluke marke da učvrsti svoju vezu s francuskom metropolom. Chanel je također privatno sponzorirao obnavljanje palače Grand Palais u Parizu u kojoj se održala modna revija Cruise kolekcije.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Francuski shopping: Angelina Jolie u Parizu

Glumica provodi slobodno vrijeme u buticima na Elizejskim poljanama

Neočekivani kineski webshop predstavio reviju u Parizu

High-street brend na prestižnom modnom događanju

Je li Givenchy sasvim promašio na modnoj reviji u Parizu?

Givenchy je dao jasne stilske upute, no tko će ih se držati?

▲ Povratak na vrh