Christian Louboutin otvara izložbu u Parizu sljedeće godine

26.06.2019.

Cipele koje nikada prije nisu viđene

U veljači sljedeće godine otvorit će se značajna izložba dizajna Christiana Louboutina u pariškoj Palais de la Porte Dorée, a za povjesničare mode i ljubitelje crvenih potplata, ova retrospektiva bi trebala biti nezaobilazna.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Louboutin (@louboutinworld) on Apr 2, 2019 at 7:18am PDT

Izložba će prikazati izbor dizajna iz Louboutinovog opusa, koji po njegovoj procjeni obuhvaća više od 15.000 cipela i čizama. Među njima će biti i cipele iz njegove osobne zbirke, od kojih neke dosad nikad prije nisu viđene.

 

 

Postava će uključivati reference na umjetnike koji su inspirirali kolekcije marke Louboutin. Mnogi od omiljenih kreativaca dizajnera – poput redatelja Davida Lyncha, dizajnerskog para Whitaker Malem, koreografkinje Blance Li i umjetnika Lise Reihana i Imrana Qureshija – razvili su odnose s Louboutinom i surađivali s njim.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Louboutin (@louboutinworld) on Jan 15, 2019 at 7:00am PST


Jesi li i druge cipele izabrane za javni debi, osim onih dizajniranih od strane Louboutina? Posjetitelji izložbe moći će vidjeti rezultate mnogih Louboutinovih suradnji te još mnogo drugih off-the-wall kreacija.

Izložba koja je za sada bez naziva bit će otvorena od 25. veljače do 28. srpnja 2020. u Palais de la Porte Dorée. Olivier Gabet, direktor pariškog Muzeja dekorativnih umjetnosti će biti kurator izložbe.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh