Dior u znaku baleta i neutralnih tonova za proljeće/ljeto 2019.

09.01.2019.

Bež elegancija nove plesne kampanje

Kreativna direktorica modne kuće Dior, Maria Grazia Chiuri inspirirana baletom je u rujnu 2018. predstavila predivnu kolekciju u kojoj su među ostalim plesačima sudjelovale i balerine Sharon Eyal i Pina Bausch. Zapamćeni spektakl dobio je svoju prvu objavljenju fotografiju iz kampanje za proljeće/ljeto 2019. godine.

 

“Radikalnost gesta suvremenog plesa potaknula je moju maštu”, objasnila je Chiuri. “Ples govori o tijelu, o slobodi”, rekla je i ti su elementi također prisutni u modi. Kolekciju obilježavaju drapirane grčke haljine i cvjetni ukrasi – konstruirani tako da su dovoljno lagani za ples.

 

“Prvi put sam u životu koristila jersey!”, izjavila je Chiuri, koja je kolekcijom odala počast siluetama Diora koje su postale moderne kroz pokreta. “Željeli smo preoblikovati Dior kodeks oblačenja kako bi bio prigodan za plesanje.”

Umjesto korištenja svjetlucavih detalja i sjajnih vezova, odlučila se za prigušenu paletu i elegantnu draperiju koja pokazuje jednostavnost i suptilnost završne obrade. Moderan pristup predstavio je novi, osvježavajući stil kuće Dior.

 

Piše: N.B.
Fotografija: Dior/Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Retro kompletić koji obožavaju trendseterice

Outfit kao stvoren za proljeće

Uzbudljive serije zbog kojih jedva čekamo ljeto

Ovoga ljeta ne odvajamo se od ekrana!

Znamo kakvi će badići ovog ljeta vladati plažama

Točkice, točkice i još malo točkica

Kako kombinirati modni komad koji će uskoro preplaviti ulice?

Ovog proljeća svi nose - bijele traperice!

▲ Povratak na vrh