Olivier Rousteing otkrio sve tajne Beyoncéinih scenskih kostima

19.08.2019.

Kako pop zvijezdu pretvoriti u egipatsku božicu?

Nastup Beyonce na Coachelli fanovi su zapamtili ne samo po glazbi i živopisnoj scenografiji, već i po kostimima pop dive na kojima su radili njezini redoviti stilisti Marni Senofonte i Timothy White, ali i kreativni direktor Balmaina Olivier Rousteing. U iščekivanju nagrada Creative Arts Emmy, za koju su nominirani, Olivier je rekao novinarima Hollywood Reportera kako su nastali scenski kostimi zvijezde.

 

 

Prvo, kreiranje oko 1000 kostima za 200 umjetnika, koji su svirali i plesali na koncertu u kratkom se vremenu pokazalo kao težak zadatak čak i za iskusnog Rousteinga, koji je navikao raditi pod pritiskom. „Imam revije svakih šest mjeseci, muške i ženske kolekcije. Ali rad na kostimima za Beyonce bio je u mnogočemu najveći izazov u mojoj karijeri,“ otkrio je dizajner.

 

 

Bilo je potrebno rekreirati vizualnu kulturu američkih sveučilišta (HBCU) i veleučilišta, koja su prihvaćala tamnopute studente od doba rasne segregacije. Olivier je priznao kako nije bio upoznat s tim dijelom američke povijesti, pa je glavni posao povjerio Marnie i Timu. Oni su se zauzvrat morali iznova upoznati s studentskom kulturom Afroamerikanaca, uglavnom uz pomoć društvenih mreža. “Činilo nam se kao da smo pratili stotine ljudi i pogledali tisuću videozapisa na Instagramu i YouTubeu”, kaže Marni Senofonte, “sve kako bi stilizacija bila što pouzdanija. Olivier je morao samo utkati posljednje detalje. “. Rousteing dodaje: “Jako mi se sviđa rezultat. To je savršen spoj američke kulture i francuske mode.”

 

Kostim egipatske božice, koji je zadivio fanove na pozornici, pokazao se toliko glomazan da je u njemu bilo nemoguće plesati, i tako lijep da ga je bilo nemoguće odbiti. Beyoncé se toliko zaljubila u njega da je prilagodila plesni dio predstave, pristajući da izađe na pozornicu na pisti. Sada se Olivier nada da će ovu modnu žrtvu cijeniti ne samo obožavatelji Queen B, već i žiri Creative Arts Emmy Awards.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Homecoming

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako je Kanye West rasplakao Beyonce?

Što se događalo iza kulisa kada je Kanye prekinuo Taylor Swift na VMA?

Tko je najmoćnija žena u modi ove godine?

Tko vlada modnom scenom 2019. godine?

Top 5 celebrity stylinga: kako izgledati cool kad je vani hot hot hot

Ove ćemo ljetne kombinacije rado beskrupulozno kopirati

Blue Ivy Carter u novom spotu Beyonce za film "Kralj lavova"

Tek joj je sedam godina, a već je krenula majčinim stopama

Emmy report: ugodna i neugodna iznenađenja među nominacijama!

Kontroverzne odluke u nominacijama za prestižnu nagradu

▲ Povratak na vrh