Dizajnerica popularnog brenda Cult Gaia odgovorila nam je na pitanje: “Što nosimo ovog ljeta?”

27.03.2019.

Jer nikad nije prerano za planiranje ljetne garderobe

Kada je 2012. pokrenula danas kultni brend Cult Gaia, Jasmin Larian nije ni slutila da će nekoliko godina kasnije dostići toliku popularnost i na uspjehu svojih neobičnih torbica izgraditi lifestyle brand zbog kojeg ju je Forbes lani svrstao na listu ’30 mlađih od 30′. Laskavu titulu i priznanje Larian je osigurala pametnom poslovnom strategijom, iskoristivši neviđeni insta-PR i medijsku pozornost za daljnji razvoj i promociju brenda.

 

 

Odlučna da nadmaši uspjeh svog prvog hita – pletenog modela Ark koji je 2017. ponio titulu ljetne it-torbice – Larian je Cult Gaia priču nastavila razvijati u smjeru lifestyle brenda koji svojim kupcima u svakom segmentu nudi odvažan dizajn i komade koji se čuvaju za cijeli život. Za nadolazeću ljetnu sezonu, Larian je pripremila odličnu kolekciju kupaćih kostima i pratećih modnih dodataka na kojima je surađivala s brazilskom dizajnericom Adrianom Degreas, a što ju je inspiriralo na ovaj iskorak i kako je došlo do suradnje s Degreas, podijelila je s nama u kratkom intervjuu koji donosimo u nastavku.

Odakle ideja za kolekciju badića?

Cult Gaia neprestano raste – nakon torbica sam se okušala s cipelama, ženskom modom i capsule kolekcijom muške mode Cult Guy i zapravo sam jedva dočekala priliku da Gaia badićima upotpunim naše i inače vrlo ljetne kolekcije. Adriana Degreas se pokazala kao savršen izbor za suradnju na kupaćim kostimima, a njeni arhitekturom inspirirani motivi savršeno odražavaju filozofiju Cult Gaia.

 

 

Je li ovo jednokratna suradnja ili tek prva u nizu kolekcija badića?

Adriana Degreas je naša prva dizajnerska suradnja i uzbuđena sam što asortiman kupaćih kostima mogu predstaviti upravo kombinirajući njen jedinstveni dizajn s našim prepoznatljivim stilom. Nadam se kako će ta kombinacija biti uspješna i time postati redovan dio Cult Gaia priče.

Što je inspiriralo sve te upečatljive boje i detalje?

Inspirirao nas je tropski nadrealizam, a cijela kolekcija odlično interpretira Cult Gaia dizajnerski etos naklonjen geometriji i prirodnim motivima uz Adrianin chic brazilski stil.

 

 

Tko su tvoje morske muze?

Sophia Loren – elegantna i neizdrživo seksi.

Omiljena plaža ili obala kojoj se uvijek voliš vratiti?

Cijela talijanska obala je za mene predivno utočište. Inspiriraju me tamošnja kultura i prekrasan krajolik.

 

Piše: M.K.
Fotografije: Cult Gaia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh