Eksplozija u izlozima Bergdorf Goodmana

22.05.2015.

Umjetnik Donald Robertson postao je nezamjenjivo ime na modnoj sceni - saznajte zašto

Donald Robertson već je dugo omiljena Instagram inspiracija brojnih ljubitelja mode i umjetnosti i to sasvim opravdano. Jer kad se @drawbertson uhvati kista i raširi svoju lepezu neonskih boja, pomalo zaboravljena vještina modne ilustracije dobiva novu dimenziju.

 

Donald Robertson za BG 2

Donald Robertson za BG

 

Ne čudi stoga što je živahnim portretima Anne Wintour i Carine Roitfeld privukao pozornost modnih kuloara i 2014. osvojio nominaciju CFDA za Instagrammera godine. Iako mu je nagrada izmakla iz ruku, popularnost mu nesumnjivo raste i sve je više renomiranih brendova koji mu se javljaju za suradnju. Posljednji u nizu je Bergdorf Goodman u čijim se izlozima na Petoj aveniji odnedavno može naći djelić Robertsonovog svijeta.

Slavna njujorška shopping institucija oduvijek pomiče granice uređenjem svojih izloga pa se Robertsonova vizija odlično uklopila u cijelu priču. Očaravajuć mozaik silueta, boja i oblika vrišti s malih i velikih platna, knjiga i kutija za pizze, a kao posebna poslastica za Bergdorfove kupce, Robertsonov se dizajn našao i na Claire V torbicama, Alice + Olivia bluzama i Kenzo majicama koje je u suradnji s njima kreirao ekskluzivno za BG. Interes Njujorčana je, očekivano, iznad očekivanja.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: press

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh