ELLE modne lekcije: kako nositi dugački kardigan, a ne izgledati kao baka?

04.11.2019.

Kako kombinirati IT komad sezone?

Poštujemo trendove koji su relevantni u našim zemljopisnim širinama, a ultra dugački kardigan za jesen jedan je od tih trendova. Ugodan modni komad više je povezan s odmorom i bezbrižnim danima u kućnom naslonjaču dok sa šalicom u ruci gledate najdražu seriju – ali može se nositi i radnim danom. U ovom članku, osvrćući se na sezonske lookbookove, sastavili smo relevantne kombinacije: kako izgledati cool, a ne zanemariti udobnost i – što je najvažnije – kako postići da se više ne smrzavamo.

Dugi kardigan + neonska majica

Postoji rizik da dugački kardigan neutralne boje može izgledati kao nešto što ste pronašle u bakinom ormaru. Kako biste to spriječile, stilizirajte modni predmet što je smjelije moguće: u lookbooku Acne Studios špijunirali smo kombinaciju s neonskom dolčevitom – cijeli look izgleda izuzetno svježe.

 

Acne Studios

 

Bijeli kardigan + bijele hlače ili traperice

Bez obzira na to kako se volite oblačiti u crno od glave do pete u jesensko-zimskoj sezoni, preporučujemo eksperimentiranje s drugim bojama. Barem s bijelom! Potpuno bijela kombinacija s kardiganom i trapericama možda je jedna od najupečatljivijih kombinacija za jesen: nadoknađuje melankoliju pri pogledu na olovno nebo i gola stabla.

Zara

 

Dugi kardigan + statement suknja

Nadmoć praktičnog kardigana je što pomaže pri prizemljivanju glam stvari i prebacivanju ih u kategoriju “za svaki dan”. Recimo da u svojoj garderobi imate luksuznu suknju od šljokica i čekate pravu priliku. Dodajte joj jednostavan kardigan – i krenite: barem u kazalište ili na subotnji ručak s prijateljima.

No. 21

Dugi kardigan + cocktail haljina

Još jedan primjer kako običan kardigan mijenja funkciju svečanijih komada – ovaj put haljinama. Ovu tehniku stiliziranja možete isprobati na mini haljini u duhu osamdesetih ili na večernjim modelima do gležnja. Prikladna je i senzualna kombinacija, a ako tome dodate vojničke čizme i kardigan, dobit ćete uzornu sliku u grunge stilu.

Christopher Kane

Piše: N.B.
Fotografije: Lookbook/Zara/Acne Studios/No. 21/Christopher Kane

Preporučujemo

Pročitajte i...

Shopping hangover: poslije jesenskog Boutiquea

Kako je prošao najveći ELLE Boutique dosad

Sneak Peek u ELLE Boutique

Atmosfera se zahuktava na ultimativnoj zagrebačkoj shopping destinaciji

Dobro jutro! Jeste li spremne za ELLE Boutique?

Subota je dan za shopping na ultimativnoj dizajnerskoj destinaciji

20 džempera koji će vam postati omiljeni ove zime

Ugrijat će vas i tijekom najhladnijeg dana

Christian Louboutin i Mytheresa pripremaju posebno iznenađenje za Novu godinu!

Sada znamo u kojim ćemo cipelama proslaviti Novu godinu!

▲ Povratak na vrh