Emmy crveni tepih – najbolje i najgore obučeni

24.09.2019.

ELLE izbor najstylish dama te onih malo manje uspješnih!

U posljednje je vrijeme postalo pomalo nepristojno pitati glumice na crvenom tepihu kojeg su to dizajnera odabrale. Dopušten je samo „ozbiljan“ razgovor o ulozi/radu za koji su nominirane.


Naravno da je važno popričati o onome zbog čega su na kraju i došle na dodjelu, ali ne vidimo zašto bi pitanje o tome koju su opravu obukle na bilo koji način moglo umanjiti njihove druge, intelektualne uspjehe. Moda je uostalom način izražavanja, a dizajnerska profesija je vrsta umjetnosti koju treba slaviti i podržati.


Mi smo zato i ove godine odabrali osobe koje su po našemu sudu najbolje odradile ovu zadaću, te one koje su ovoga puta nažalost podbacile.
Na holivudskim crvenim tepisima često dominiraju isti dizajneri, te slične klasične haljine, pa je bilo odlično vidjeti glumice koje su se usudile poigrati modom, te odabrati mlađe ili pak dizajnere koji su modno relevantni, ali nisu toliko zastupljeni na crvenom tepihu.


Zato nam se svidjela Kendall Jenner i njena ekstravagantna haljina Richarda Quinna, Maisie Williams u crnoj eleganciji s pomakom dizajnera JW Andersona ili romantizam floralne kreacije Brock Collectiona na Leni Headey. Odlična je i gotička romantika Vampires Wife haljine koju je nosila Maya Rudolph.


Inače pomalo dosadna Monique Lhuillier ovoga puta nas je oduševila divnom pastelnom haljinom koju je nosila Jameela Jamil. Crnu ili crno bijelu eleganciju odabrale su Naomi Watts (u Dioru), te Gwyneth u Valentinu i Viola Davis u Alberti Ferretti dokazavši još jednom da je monokromatika uvijek dobitna kombinacija.


S druge strane, Mandy Moore je hrabro odbacila imidž slatkice i odabrala femme fatale dvobojnu toaletu Brendona Maxwella, a svidjela nam se i Natasha Lyonne u zlatnoj Gucci haljini.
Iako su nam se većina outfita svidjelo, ipak smo uočile par manje uspješnih (nećemo biti zločesti pa smo u ovoj kategoriji izdvojili samo 5!). Obožavamo Gwendoline Christie, ali njena bi Gucci haljina po našem skromnom sudu ipak više pasala setu Igara prijestolja, nego crvenom tepihu – previše podsjeća na kostim! A mašne na rukavima haljine Dasche Polanko nisu zavodljivo voluminozne, već nažalost izgledaju pomalo smiješno. Jenny McCartney te Sarah Silverman željele su pak uvesti neuobičajene rokerske elemente na crveni tepih, što bi u teoriji moglo biti zanimljivo, ali je nažalost u njihovoj izvedbi ispalo estetski neprivlačno i neprimjereno njihovoj dobi.

Koje su još glumice ušle u naših Top 12 najbolje, te Top 5 najgore obučenih, pogledajte u galeriji!

Najbolje odjevene

Najgore odjevene

 

Piše: J.R.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Odgovor na vječno pitanje: tko ima najviše pratitelja na Instagramu?

Top 10 najpraćenijih profila u povijesti Instagrama

Emmy 2019.: pobjednici i gubitnici 71. ceremonije

Černobil, Igra prijestolja i drugi trijumfi dodjele nagrada

Angelina Jolie se rasplakala isprativši sina Maddoxa na fakultet

Maddox će studirati na Sveučilištu u Seulu

▲ Povratak na vrh