Fantastični rock chic o kojem svi pričaju

03.06.2019.

Pre-fall kolekcija poznate modne kuće

Pariška modna kuća Saint Laurent oduvijek je njegovala pomalo buntovnu, seksepilom nabijenu, ali profinjenu, estetiku rock chica. Na taj se estetski potpis svojim izričajem nastavio i Anthony Vaccarello, belgijski modni dizajner koji je svoju modnu karijeru, prije dolaska u Saint Laurent, gradio kreirajući za Versus Versace.

 

Nakon dolaska u Saint Laurent sve su oči modnog svijeta bile uprte u Vaccarella, svaka njegova kolekcija uspoređivala se, posve očekivano, s kolekcijama obožavanog Hedija Slimanea. I dok će jedni reći kako Vaccarellov Saint Laurent nije niti sjena onome što četiri godine gradio Hedi, drugi će ipak biti spremni dati mu priliku.

 

 

Vozeći brend utabanim tračnicama rock estetike, kreativni direktor odlučio je počastiti svijet novom pre-fall kolekcijom koja naprosto obiluje sjajnim komadima i odličnim modnim dodacima. Divno krojena ženska odijela podsjećaju na kultni Le Smoking, a tu su i fantastični topovi s naglašenim ramenima koji vibriraju estetikom osamdesetih.

 

 

Vaccarello nije zaboravio niti kultnu malu crnu haljinu u nekoliko verzija, u kolekciji se našlo ponešto šljokica savršenih za party outfite kao i mnogo kože i krzna. Saint Laurent se sjajno poigrao suprotnostima spojivši ženstveno i maskulino i dobio jednu predivnu nosivu kolekciju koju će obožavati sve žene koje vole nešto buntovniji izričaj, rock estetiku i kul vibru.

Piše: T.L.
Fotografije: Yves Saint Laurent

Preporučujemo

Pročitajte i...

Dua Lipa je novi "glas" Yves Saint Laurenta

Prekrasna Britanka u novoj ulozi

Koje će tenisice biti najpopularnije u 2019.?

Deset tenisica koje dominiraju u svijetu obuće

Koje kreacije Yves Saint Laurenta možete kupiti od legendarne Catherine Deneuve na aukciji?

Odjeća koja je ostala iza 40 godina jednog divnog prijateljstva

Nove čarobne vjenčanice stižu iz eNVy room radionice

U dosad najvećoj kolekciji, eNVy Room predstavlja više od 40 modela vjenčanica

▲ Povratak na vrh