Fendi će odati posebnu počast Karlu Lagerfeldu

24.04.2019.

Priprema se posebna revija u Rimu

Modni svijet je u veljači pogodila vijest da nas je zauvijek napustio Karl Lagerfeld, jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena, a počast su mu svojim kolekcijama za jesen/zimu 2020. odali i Chanel i Fendi, modne kuće u kojima je desetljećima predano stvarao modu.

Iz stožera talijanske modne kuće Fendi najavili su kako 4. srpnja spremaju posebnu couture reviju u čast nedavno preminulom Lagerfeldu. Lagerfeld je kreirao modu u Fendiju 54 godine što je vjerojatno najduža suradnja u povijesti između nekog dizajnera i modne kuće. Revija koja će se održati u Rimu rekreirati će najbolje i najprepoznatljivije modne komade koje je u svom, više od pola stoljeća dugom radnom vijeku u Fendiju, kreirao veliki Karl.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendi (@fendi) on Feb 18, 2019 at 2:00am PST

 

Fendi se još nije javno izjasnio o Karlovu nasljedniku. U priopćenju samo stoji kako će za kreiranje couture kolekcije biti zadužena Silvia Venturini Fendi i njezin kreativni tim te kako će se velika revija održati u Rimu 4. srpnja. Točno mjesto održavanja revije još nije poznato.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendi (@fendi) on Feb 17, 2019 at 12:19pm PST

 

Posljednji je puta Fendi održao reviju u Rimu pored ikonične Fontane di Trevi kako bi proslavio 90. rođendan ikoničnog brenda, a kolekciju su tada dizajnirali Karl Lagerfeld i Silvia Venturini Fendi. Revija je bila spektakl, a ništa manje ne očekujemo niti ovoga puta kada će kuća odati počast čovjeku kojeg naziva “dušom Fendija”.

 

Piše: Tina Lončar

Foto: @fendi

Pročitajte i...

Neki posve drugačiji Fendi kroz objektiv Nicka Knighta

Era editorijala nakon Karla Lagerfelda

ELLE Countdown: 10 trenutaka na modnoj pisti koji su obilježili ovo desetljeće

Ako ste propustili ove ključne momente, vjerojatno ste prespavali dekadu!

7 torbi koje smo obožavali u 2019.

Koje su najpopularnije torbe u godini na izmaku?

Šarmantna Fendi priča na ulicama Rima

S Kiernan Shipka u glavnoj ulozi

▲ Povratak na vrh