Gucci odbacuje krzno!

12.10.2017.

Nakon Armanija i Huga Bossa, još jedno značajno modno ime odlučuje se za humaniju modu

Organizacije The Humane Society of the United States (HSUS) i LAV te međunarodna koalicija Fur Free Alliance (FFA), čija je članica i udruga “Prijatelji životinja”, prenijele su vijest da je vodeća modna kuća u svijetu, Gucci, objavila da više neće koristiti životinjsko krzno počevši od svoje kolekcije za proljeće i ljeto 2018. godine.

Marco Bizzarri, predsjednik i glavni direktor Guccija, objavio je ovu odluku u srijedu 11. listopada 2017. tijekom događanja Kering Talk na London College of Fashion i izjavio: “Jedna od suštinskih vrijednosti je društvena odgovornost i nastavit ćemo stremiti prema boljem za okoliš i životinje. Uz pomoć HSUS-a i LAV-a, Gucci jedva čeka napraviti ovaj sljedeći korak te se nada da će nadahnuti ostale na inovaciju i podizanje osviještenosti mijenjajući luksuznu modnu industriju nabolje.”

Ova odluka rezultat je dugogodišnje suradnje HSUS-a i LAV-a, članica Fur Free Alliancea, međunarodne koalicije koju čini više od 40 organizacija za zaštitu životinja koje zajedno rade na ukidanju trgovine krznom.

Politika nekorištenja krzna Guccija uključuje kune, kojote, kunopse, lisice, kuniće i astrahan (perzijsko krzno janjadi ubijene kao fetusi ili tek nekoliko dana nakon rođenja), kao i sve ostale vrste životinja uzgajanih ili ulovljenih posebno radi njihova krzna.

Viktoria Krčelić, koordinatorica kampanji u udruzi “Prijatelji životinja”, izjavila je: “Ovo je sjajna vijest za životinje te potvrda da i luksuzna moda sigurnim korakom kreće k suosjećajnijoj modi uviđajući da je korištenje životinjskog krzna stvar prošlosti. Ponosni smo što je početkom 2017. u Hrvatskoj stupila na snagu zabrana uzgoja životinja za krzno, a vjerujemo da će ona uskoro stupiti na snagu i u Bosni i Hercegovini te Srbiji.”

Tvrtka se ovom objavom priključila brojnim ostalim vodećim modnim brendovima i trgovinama koje ne koriste krzno poput Armanija, Hugo Bossa, Net-a-Portera, Stelle McCartney i brojnih drugih. Gucci će se ujedno priključiti i međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer). Ovaj projekt u Hrvatskoj provode i “Prijatelji životinja”, a neka od hrvatskih modnih imena koja su partneri su: Boudoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad i brojni drugi.

Tekst: PR
Foto: Elle.hr arhiva

Preporučujemo

Pročitajte i...

Gucci je otvorio restoran i trgovinu u Firenci

U Firenci je jučer otvoren novi Guccijev butik u sklopu kojeg se nalazi i restoran

10 vječnih dizajnerskih komada u koje se isplati uložiti

Neki su dizajnerski komadi kroz godine zaradili kultni status i vrijednost im iz sezone u sezonu raste

Fantastična ilustrirana kampanja vodi nas u magični svijet Guccija

Gucci je jučer predstavio novu kampanju za koju su angažirali španjolskog umjetnika Ignasija Monreala

Michael Kors više neće koristiti krzno!

Michael Kors je posljednji dizajner koji je odlučio izbaciti pravo krzno iz svojih kolekcija

Pet ključnih vijesti iz svijeta mode koje ste propustili

Ova je godina bila burna za modnu industriju, a vijesti o velikim promjenama i radikalnim potezima modnih kuća i dalje ne prestaju stizati

Rihanna nosi čarape vrijedne 1.340 dolara

Rihanna je jučer na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj nosi Gucci čarape ukrašene kristalima

▲ Povratak na vrh