Gucci odbacuje krzno!

12.10.2017.

Nakon Armanija i Huga Bossa, još jedno značajno modno ime odlučuje se za humaniju modu

Organizacije The Humane Society of the United States (HSUS) i LAV te međunarodna koalicija Fur Free Alliance (FFA), čija je članica i udruga “Prijatelji životinja”, prenijele su vijest da je vodeća modna kuća u svijetu, Gucci, objavila da više neće koristiti životinjsko krzno počevši od svoje kolekcije za proljeće i ljeto 2018. godine.

Marco Bizzarri, predsjednik i glavni direktor Guccija, objavio je ovu odluku u srijedu 11. listopada 2017. tijekom događanja Kering Talk na London College of Fashion i izjavio: “Jedna od suštinskih vrijednosti je društvena odgovornost i nastavit ćemo stremiti prema boljem za okoliš i životinje. Uz pomoć HSUS-a i LAV-a, Gucci jedva čeka napraviti ovaj sljedeći korak te se nada da će nadahnuti ostale na inovaciju i podizanje osviještenosti mijenjajući luksuznu modnu industriju nabolje.”

Ova odluka rezultat je dugogodišnje suradnje HSUS-a i LAV-a, članica Fur Free Alliancea, međunarodne koalicije koju čini više od 40 organizacija za zaštitu životinja koje zajedno rade na ukidanju trgovine krznom.

Politika nekorištenja krzna Guccija uključuje kune, kojote, kunopse, lisice, kuniće i astrahan (perzijsko krzno janjadi ubijene kao fetusi ili tek nekoliko dana nakon rođenja), kao i sve ostale vrste životinja uzgajanih ili ulovljenih posebno radi njihova krzna.

Viktoria Krčelić, koordinatorica kampanji u udruzi “Prijatelji životinja”, izjavila je: “Ovo je sjajna vijest za životinje te potvrda da i luksuzna moda sigurnim korakom kreće k suosjećajnijoj modi uviđajući da je korištenje životinjskog krzna stvar prošlosti. Ponosni smo što je početkom 2017. u Hrvatskoj stupila na snagu zabrana uzgoja životinja za krzno, a vjerujemo da će ona uskoro stupiti na snagu i u Bosni i Hercegovini te Srbiji.”

Tvrtka se ovom objavom priključila brojnim ostalim vodećim modnim brendovima i trgovinama koje ne koriste krzno poput Armanija, Hugo Bossa, Net-a-Portera, Stelle McCartney i brojnih drugih. Gucci će se ujedno priključiti i međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer). Ovaj projekt u Hrvatskoj provode i “Prijatelji životinja”, a neka od hrvatskih modnih imena koja su partneri su: Boudoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad i brojni drugi.

Tekst: PR
Foto: Elle.hr arhiva

Preporučujemo

Pročitajte i...

Oduševila nas je najnovija Guccijeva kampanja s ruba pameti!

Kampanja je inspirirana ekscentričnim osobnostima koje strastveno sakupljaju slike, antikvitete i rijetke objekte.

Legendarna glumica Faye Dunaway zvijezda je nove Gucci kampanje

Kao zaštitno lice kampanje za Sylvie torbu Gucci je odabrao legendarnu glumicu Faye Dunaway

Dugo iščekivana Guccijeva kolekcija je konačno online!

Kolekcija je homage Daper Danu koji je 80-ih i 90-ih odijevao zvijezde hip hop scene

Gucci testira robote u proizvodnji svojih kolekcija

Što sve mogu roboti u službi luksuzne mode?

Beyoncé i Jay-Z započeli svjetsku turneju u genijalnim kostimima

Beyoncé i Jay-Z su jučer započeli svoju veliku turneju u Cardiffu, a svi se odmah raspisali o kostimima koje su nosili

▲ Povratak na vrh