Gucci uputio političku poruku kroz novu kolekciju

03.06.2019.

Ponukan negodovanjem mnogih poznatih osoba u Americi ( i šire) zbog nedavno donesenih zakona u nekim američkim državama koje žele ograničiti ženino pravo na pobačaj, u igru protesta se uključio i brend Gucci.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci (@gucci) on May 28, 2019 at 11:47am PDT

Nimalo iznenađujuće, poznajući estetiku i svijet dizajnera kuće Alessandra Michellea, koji uvijek slavi prihvaćanje različitosti i slobodu izbora, kada se radi o slobodi miješanja modnih stilova i uzoraka, pa sve do suštinskog podržavanja jednakosti te slobode izražavanja.

Alessandro je predstavio više komada koji vrlo otvoreno podržavaju ženino pravo na izbor – od sakoa s izvezenom porukom : „My Body My Choice“( to je poznati feministički slogan iz 70-tih godina), preko maternice izvezene najfinijim šljokicama na svečanoj haljini, do bolera izvezenog brojem 22.5.1978. ,datumom od kada je pobačaj legalan u Italiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci (@gucci) on May 28, 2019 at 11:28am PDT

 

Kolekcija je izazvala opće oduševljenje istomišljenika, naravno među komentarima na Instagramu našlo se i negodovanja, ali Alessandro pozdravlja pravo na izražavanje svojeg mišljenja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gucci (@gucci) on May 29, 2019 at 12:01am PDT

 

Stil i duboka i hrabra poruka, tko još može reći da je moda samo frivolna?

 

Piše:J.R.
Fotografije: Gucci

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh